Adriaan Mol
Adriaan Mol Nieuws 15 december 2003
Leestijd: 1 minuut

Little Snitch: alles onder controle

Steeds meer softwaremakers verzinnen maniertjes om meer informatie over de consumenten te weten te komen. Zo zijn er enkele applicaties die bij het installeren of starten ongevraagd informatie naar hun server sturen. Nou kan dit gaan om enkel te kijken of er een nieuwe versie van de software is, maar ook om je naam & “serial” code door te sturen samen met je internetadres. Wat de applicatie verstuurt maakt me niet uit, ik vind dat privacy belangrijk is en dat voor dit soort dingen eerst gevraagd moet worden of de gebruiker akkoord gaat.

Little Snitch is een programma die bij uitgaande connecties een waarschuwing geeft. Voordat bijvoorbeeld Safari een connectie gaat maken vraagt Little Snitch of Safari dit mag. Vervolgens kun je ervoor kiezen dit te verhinderen, éénmalig te accepteren of voor altijd te accepteren.

Kortom, nu kun je altijd applicaties verhinderen dingen te doen die jij niet wilt. Het stukje software is shareware en kost $24.95.

Little Snitch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.