Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 9 december 2003

iTunes Music Store verkoopt meer dan 20 miljoen songs

Peter Lowe, director of marketing van Apple, heeft op een conferentie in Los Angeles gezegd dat de iTunes Music Store (iTMS) al meer dan 20 miljoen heeft verkocht in de eerste zeven maanden van haar bestaan. Daarvan is 45% verkocht als deel van een compleet album. Hieruit blijkt dat de mogelijkheid om enkele songs te downloaden het bestaan van albums niet bedreigt. Dit was namelijk een punt van kritiek van sommige artiesten.

Daarnaast blijkt uit onderzoek van de NPD Group (een bureau voor statistieken in Amerika) dat mensen online tweemaal zoveel muziek kopen als offline. Zo kocht de gemiddelde iTMS klant de afgelopen 7 maanden 49 songs; ongeveer één album per maand. De gemiddelde offline muziekliefhebber koopt één album in twee maanden. Dat is natuurlijk een behoorlijke toename die volledig te danken is aan de verleidelijke eenvoud om via de iTMS muziek te kopen.

Russ Crupnick, vice president van de NPD Group, maakt nog wel een kanttekening bij deze cijfers. “Macintosh gebruikers”, zo zegt hij, “hebben over het algemeen een hoger inkomen en zijn daarnaast technologisch gezien verfijnder dan het PC publiek.”
Wat betreft dat laatste heeft hij natuurlijk helemaal gelijk.

c|net: How much is digital music worth?
Conferentie: Music 2.0, dec. 8-9, Los Angeles.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iTunes Music Store verkoopt meer dan 20 miljoen songs
Sluiten