Adriaan Mol
Adriaan Mol Nieuws 5 december 2003
Leestijd: 1 minuut

iTunes Music Store certificaten update

De populariteit van de iTunes Music Store certificaten was zo hoog, dat we moeilijkheden hadden met het verwerken hiervan. We hebben niks van Apple vernomen tijdens (en na) het aanbieden van de iTunes Music Store certificaten in Nederland. Voor ons dus een bevestiging dat het bij Apple zelf ook nog onduidelijk was of het aanbieden van de certificaten in Nederland nou wel of niet legaal is.

Wat Apple Benelux waarschijnlijk wel heeft gedaan, is contact opnemen met Apple in Amerika. De beveiligingen zijn sinds gisteren namelijk sterk verbeterd. Onze contactpersoon in Amerika heeft zelfs helemaal geen toegang meer tot de iTMS, en er kunnen niet meer meerdere certificaten tegelijk gekocht worden. Dit is allemaal één dag nadat wij onze eerste certificaten de deur uit hadden gestuurd, gebeurd.

Helaas kunnen wij hierdoor ook geen certificaten meer aanbieden. De mensen die ondertussen geld hebben overgemaakt krijgen dit teruggestort op hun rekening. De mensen die een mail hebben ontvangen met betaalinstructies hoeven dit ook niet meer over te maken.

Vinden we geen alternatief, dan zullen moeten we maar hopen dat Apple deze dienst snel buiten Amerika beschikbaar stelt. De vraag is er in ieder geval.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.