Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 28 november 2003
Leestijd: 2 minuten

Steve Jobs opent Apple Store in Tokyo

Zondag opent Apple een Apple Store in hartje Tokyo. In het dure winkelgebied Ginza staat op de hoek van een van de meest dure winkelstraten een pand van vier verdiepingen uitgevoerd in brushed metal i.c.m. glas. Ron Johnson, senior vice president of retail operations: “Dit is de beste locatie van de wereld. New York’s Fifth Avenue is aardig, de Champs Elysées en de Regent Street zijn leuk, maar er gaat niets boven Ginza.”
Steve Jobs is op dit moment in Japan ter gelegenheid van de feestelijke opening van de ‘Ginza Store’. Tevens zal hij de iTunes Music Store voor de Japanse markt aankondigen, welke nog dit jaar zal openen.

Lees verder voor meer informatie over deze superwinkel en bekijk de foto’s.
Ginza Apple Store
Update 30 november
Foto Gallery van Ginza Store

Iedere verdieping heeft z’n eigen thema. Bij binnenkomst op de begane grond kom je als eerste in aanraking met alle computers van Apple. Als we op de eerste verdieping belanden, zien we dat deze bestaat uit drie delen: een muziek-, movie- en fotogedeelte. Op de tweede verdieping is een theater waar 84 personen dagelijks vele lezingen en workshops kunnen volgen. Op de derde verdieping is een internetcafe waar je kunt mailen en chatten dankzij de met iSights uitgeruste iMacs (zie foto). Tevens vinden we op de derde een kinderhoek en er bevindt zich ook alle software en ‘third party’ hardware. Op de vierde verdieping, ten slotte, is een ‘training center’ waar betaalde cursussen gehouden worden met titels als deze:
– Getting Started Series: First-Time Users
– Getting Started Series: Upgraders
– Getting Started Series: Switchers
– Digital Moviemaking Series
– Digital Photography Series
– Final Cut Pro 4 Series
– Adobe Photoshop Series
– Adobe Illustrator Series
– Adobe Photoshop Elements Series
Deze lezingen zijn voor de maand december al helemaal volgeboekt en zelfs voor begin 2004 moet je snel zijn met inschrijven.
De winkel wordt bemand door 140 medewerkers (niet allemaal tegelijk natuurlijk) en onder hen worden tien talen gesproken: Japans, Mandarijn, Kantonees, Thai, koreaans, Italiaans, Frans, Spaans, Portugees en Engels.
Kortom, dit is niet een willekeurige Vobis winkel van om de hoek. Dit is een winkel waar meer te doen is dan alleen computers kopen. Hier wordt het product Apple op strategische wijze gepromoot. En zo hoort het ook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Steve Jobs opent Apple Store in Tokyo
Sluiten