joriske
joriske Nieuws 12 november 2003
Leestijd: 1 minuut

MyTunes: iTunes shares downloaden via Windows

Het was een van de redenen reden voor Apple om kort na de release van iTunes 4 op de Mac een update uit te brengen: het illegaal downloaden van muziekbestanden via de Rendezvous-sharefunctie. Nu gebeurt iets soortgelijks op het windows-platform.

MyTunes
Het programma MyTunes maakt het mogelijk muziek te downloaden uit andermans gesharede playlist. Het draait alleen onder Windows, maar muziek van een gesharede playlist van iTunes voor Mac afhalen werkt ook (dit heb ik getest). Je moet weliswaar op hetzelfde subnet zitten, maar op universiteiten of in bedrijven is dat vaak geen belemmering. Verder is het waarschijnlijk onmogelijk het programma op een netwerk te detecteren.

De 20-jarige bedenker Bill Zeller laat via Maccentral weten dat in het algemeen de pc gebruikers het programma positief ontvangen, maar de Apple-gebruikers boos reageren omdat hij het mogelijk maakt illegale iTMS songs binnen te halen. Hoe denken de Nederlandse Maccers hierover? Is (il)legaal gebruik de verantwoordelijkheid van de eindgebruikers of moet dit soort software via bijv. updates onbruikbaar gemaakt worden?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
MyTunes: iTunes shares downloaden via Windows
Sluiten