DeX
DeX Nieuws 6 november 2003

Meer iTunes-nieuws

Het gaat goed met iTunes en de iTunes Music Store! Een paar korte nieuwsfeiten omtrent iTunes:

McDonalds gaat maximaal 1 miljard nummers weggeven
Iedereen was al aangenaam verrast met de deal die Apple met Pepsi gesloten had. 100 miljoen gratis nummers die gratis weggegeven gaan worden door Pepsi; dat kan iTunes en de iTMS alleen maar ten goede komen. Maar wat blijkt? Apple laat het hier niet bij zitten en heeft blijkbaar besloten alles in de strijd te gooien om de legale muziek-downloadmarkt te gaan domineren. McDonalds gaat namelijk (waarschijnlijk met eenzelfde actie als Pepsi) één miljard nummers gratis weggeven!
Bron: New York Post; nieuwsflitsen
Reactie van McDonald’s: MacMinute

Toekomst van software ligt bij iTMS?
De bij veel mensen welbekende Tim O’Reilly (publicist van artikelen omtrent Mac en IT) voorspelde op de Mac OS X Conference dat alle software op een dag ongeveer zal werken als de iTunes Music Store. Ook is hij van mening dat we binnen korte tijd geen verschil meer maken tussen verschillende platformen.

O’Reilly komt ook met nieuwe ideeën; hij zou bijvoorbeeld graag zien dat je via iPhoto ook foto’s zou kunnen delen.
Lees het hele artikel bij Wired.

Ook Wal-Mart komt met legale muziekdienst
De zoveelste in het rijtje met na-apers..: Na talloze andere partijen die een legale muziekverkoop willen/zijn begonnen, wil nu ook Wal-Mart muziek gaan verkopen. Wal-Mart is ’s werelds grootste verkoper van CD’s en beheerst 14% van de muziekverkopen in de wereld. Net als Apple zal Wal-Mart 99 dollarcent voor 1 nummer vragen; verkoop zal waarschijnlijk via hun website gaan.
Bron: Bloomberg.com

Reageer op artikel:
Meer iTunes-nieuws
Sluiten