Adriaan Mol
Adriaan Mol Nieuws 10 november 2003

Makkelijk spam melden bij SpamVrij.nl

Vroeger irriteerde ik mij niet zo erg aan spam, toen kreeg ik er ook maar een aantal per dag binnen. Tegenwoordig word ik elk uur aan het feit spam herinnerd. Ongeveer 90% van de mail die ik nu in mijn mailbox krijg heeft geen waarde, gelukkig gooit Mail dan ook zoveel mogelijk automatisch in de ‘Junk Mail’ box. Echter Nederlandse spam heeft Mail nog een beetje moeite mee, en spam blijven filteren is ook geen oplossing. We moeten spam bevechten! Gelukkig zijn er dan ook organisaties zoals SpamVrij (Nederlandse spam) en SpamCop.net (internationaal) die er wat aan proberen te doen.

SpamVrij.nl heeft een meldpunt voor Nederlandse spam, zo houden ze een openbare lijst bij met alle partijen die in Nederland spammen, en via welke proxies dit gebeurt. Ik heb een klein AppleScriptje geschreven die het melden van spam bij SpamVrij.nl wat makkelijker maakt.

Download het spam-meld script

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Makkelijk spam melden bij SpamVrij.nl
Sluiten