sky61084
sky61084 Nieuws 4 november 2003

iTunes Music Store Europe

We hebben de voorbije maanden allemaal kunnen vaststellen dat de digitale muziek download winkel in de USA een overweldigend succes is. Maar een volgend succes met een iTunes Music Store in Europa zou, volgens BillBoard, wel eens een bittere pil kunnen zijn voor Apple.

De plannen van Apple om een stuk van de Europese sector voor zich te winnen zal sterk afhangen hoe dat zij het probleem zullen aanpakken van de complexe meertalige, multiculturele en verschillende wettelijke onderwerpen. Meer zelfs, het zal de confrontatie moeten aangaan tegen de reeds gevestigde e-tailers en andere US vijanden.

Industriële bronnen zeggen dat Apple had gehoopt om de iTunes Store in Europa eind dit jaar te lanceren, maar deze plannen hebben al vertraging opgelopen. Alan Hely, woordvoerder voor Apple Europe UK, zegt dat hij geen verdere details kan geven omdat er momenteel een gerechtelijk conflict is tussen Apple Computer en Apple Corp., het record label van de Beatles.

Reageer op artikel:
iTunes Music Store Europe
Sluiten