DeX
DeX Nieuws 19 november 2003

Is de FireWire-bug wel écht uit Panther?

Sommige gebruikers schrokken zich ronduit het apenzuur na het installeren van Mac OS X 10.3 Panther. De data die ze zo netjes voor de installatie op hun externe FireWire harde schijf hadden gezet, bleek na de installatie van Panther naar de binaire jachtvelden te zijn vertrokken. Dit bleek veroorzaakt door een bug in de installer van Mac OS X.

Volgens Apple heeft de bug alleen betrekking op sommige FireWire 800 harde schijven met de Oxford Semiconductor 922-chipset en firmware versie 1.03 of lager, en kan het probleem opgelost worden door de betreffende firmware te updaten naar versie 1.05.

Maar experts zeggen dat het voor je data nog steeds erg gevaarlijk kan zijn om Panther te installeren. De bug zou volgens hun namelijk niet alleen betrekking hebben op voorgenoemde FireWire 800 harde schijven, maar ook op FireWire 400-apparaten..

Zelfs camera’s zouden ‘geïnfecteerd’ kunnen worden door de bug.
Ben Wilson van MacFixit en Ric Ford van MacInTouch geven te kennen dat verschillende gebruikers op het forum deze problemen meldden.

Daarentegen denkt een medewerker van Oxford Semiconductor dat het allemaal wel meevalt; volgens hem zou het in totaal om 20 gevallen gaan.

Op ons forum is er een topic over deze problemen.

Bron: Wired

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Is de FireWire-bug wel écht uit Panther?
Sluiten