macpro
macpro Nieuws 13 november 2003

Het Parool switcht naar de Mac

Een tijdje geleden heeft Het Parool de eervolle titel “switcher” gekregen. Nadat Het Parool geen onderdeel meer uitmaakte van PCM Uitgevers en zelfstandig verder ging moest een keuze worden gemaakt voor nieuwe hulpmiddelen. Hiervoor werd een analyse gemaakt, waarbij naar voren kwam dat de kosten voor een Apple omgeving duidelijk lager liggen dan die van een vergelijkbare Windows omgeving.

Een ander groot voordeel voor Het Parool ligt in de strategische samenwerking met de Belgische Persgroep. Daar is aan Mac kennis en ervaring geen enkel gebrek. Door goed gebruik te maken van deze kennis en de reeds eerder uitgevoerde activiteiten bij “Het Laatste Nieuws” als voorbeeld te nemen is de overstap binnen slechts enkele maanden succesvol gerealiseerd. Een klus die normaal gesproken een jaar of 2 kan duren.

Het resultaat: in plaats van 200 PC’s gebruikt Het Parool nu nog maar 15 PC’s. Die worden gebruikt voor de financiële administratie met Exact. Voor hun collega’s staan echter 160 Macs opgesteld, variërend van iMacs en iBooks tot Power Mac G4’s. Allemaal met elkaar gekoppeld via een Airport netwerk. En daarmee is Het Parool een van de grootste switchers van de afgelopen tijd.

Het volledige verhaal kun je lezen op de website van Apple: Het Parool switcht naar de Mac

Reageer op artikel:
Het Parool switcht naar de Mac
Sluiten