Bert
Bert Nieuws 20 november 2003

Database Solutions Made Simple

Als ontwikkelaar van FileMaker-oplossingen, liep ik op ‘n gegeven moment meer dan geregeld tegen diverse beperkingen aan. Ik was zoekende naar iets anders, met name op het vlak van webpublishing – waarbij databases op het Internet en/of Intranet ontsloten kunnen worden. Na ruim een half jaar stoeien met PHP en MySQL werd ik in het voorjaar geattendeerd op een geheel nieuw produkt in de markt van databasetools.
Dit 100% Nederlands produkt heet Servoy R2. Lees verder voor de meest belangrijke specificaties en meer info.

Point en click-interface zoals bij FileMaker waarbij de bekende SQL-queries en joins in de achtergrond worden gegenereerd door Servoy.
• Werkt met vrijwel alle bekende SQL-databases (SQL-92 standaard) en indien nodig met meerdere tegelijktijd, waarbij men data uit bijvoorbeeld MySQL en Oracle middels één zoekopdracht (query) in de GUI kan laten zien.
• Data en GUI zijn van elkaar gescheiden, zodat het bijvoorbeel mogelijk is om met meerdere ontwikkelaars aan één project of oplossing te werken en dat updates van een oplossing zeer simpel uit te voeren zijn.
• Servoy R2 is een Java-applicatie en is daarom platform-onafhankelijk onder Mac OS X, Linux, Windows, Solaris en meerdere Unix-varianten. In feite elk platform wat Java 1.4.1 ondersteunt. Dat betekent helaas ook, dat Classic niet ondersteund wordt, omdat Apple Java hiervoor niet meer heeft door ontwikkeld.
• Servoy R2 werkt in een zgn. cliënt-server omgeving waarbij de (thin)cliënt automatisch wordt ge-update via de serverapplicatie zodat installatieprocedures en onderhoud bij cliënts tot het verleden horen. Het grote voordeel hiervan is dat dat extra functionaliteit middels plug-ins, javabeans en driver voor ODBC en JDBC alleen op de server onderhouden hoeven te worden en voor de cliënts geen extra software nodig is.
• Het aantal cliënts wordt buiten de gebruikelijke licenties alleen bepaald door de performance van de hardware en houd niet op bij 250 zoals bijvoorbeeld bij FileMaker het geval is.
• Cliënts kunnen overal ter wereld via IP de oplossing (server) benaderen middels passwords en verdere beveiliging.
• De developersversie van Servoy R2 gebruikt standaard Javascript, zodat het voor velen het niet noodzakelijk is om een specifieke scripttaal te leren en kan een debugger stapsgewijs worden in gezet om eventuele scriptfouten af te vangen.

Ik ontwikkel nu een half jaar met Servoy R2 en ben zeer enthousiast over de mogelijkheden en de wijze waarop ik nu zonder omwegen front-ends en functionaliteit kan bouwen met één of combinatie van meerdere SQL-databases als back-end. Kijk even op onderstaande link voor meer gedetaileerde informatie waar ook een forum voorhanden is en je met alle vragen terecht kunt. Servoy R2 of download deze Nederlandstalige informatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Database Solutions Made Simple
Sluiten