Adriaan Mol
Adriaan Mol Nieuws 17 november 2003

Apple PowerMac G5 cluster derde in supercomputer top 500

Het Apple cluster van VirginiaTech met 1100 dual 2.0GHz Power Mac G5s staat definitief op de derde plaats van de 22ste editie van de Top 500 supercomputer lijst. Totaal bevat het cluster een processorsnelheid van 4.400 Ghz. Opvallend is dat HP op de tweede plaats staat met een processorsnelheid van 10.240 GHz, maar dat die qua prestaties toch niet ver boven het Apple cluster staat. Al met al dus een knappe prestatie, zeker omdat het de eerste keer is dat een op Apple technologie gebaseerd systeem in de top 500 staat.

NEC staat net als vorig jaar ruim bovenaan met hun Earth Simulator Center, hiervan zijn de prestaties zeer hoog.

VirginiaTech Terrascale Cluster
Top 500 list

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple PowerMac G5 cluster derde in supercomputer top 500
Sluiten