Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 16 oktober 2003
Leestijd: 1 minuut

Resultaten vierde fiscale kwartaal 2003.

Apple heeft in een webcast cijfers vrijgegeven over de financiën en verkopen van Apple in het 4e fiscale kwartaal van 2003 (die eindigde op 17 september). Hieronder vind je kort de belangrijkste feiten weergegeven. Cijfers worden vergeleken met die van hetzelfde kwartaal in 2002:

  • De omzet steeg met 19% naar 1.7 miljard dollar.
  • De winst was 44 miljoen dollar (tegen een verlies van 45 miljoen dollar vorig jaar)
  • 787000 CPU’s verkocht (toename van 7%)
  • Nieuw record in aantal verkochte iPods: 336000 (toename van 140%).
  • Apple wil met de kerst voor de deur de verkopen van de iPod opvoeren door via meerdere kanalen te gaan verkopen (met name in de US).

Over het aantal verkochte songs via de iTunes Music Store werden geen uitspraken gedaan want, zo zei Fred Anderson: “We willen Steve Jobs niet voor de voeten lopen”. Daarmee verwijst hij naar de ‘muzikale’ keynote die Steve Jobs vandaag zal geven. Om 19:00 zal Steve Jobs deze keynote houden. Aangezien er geen stream beschikbaar is zal MacOSX.nl zoals gebruikelijk proberen een live verslag te geven van het nieuws.

Persbericht over financiën 4e kwartaal
Webcast financiën 4e kwartaal

Fred Anderson zei met deze cijfers erg tevreden te zijn. Minpuntje alleen was een stagnatie in verkopen van met name iBooks in de educatieve sector. Sinds juni een afname van 5%. Verzachtende omstandigheid dat de hele industrie die daling ziet.

De exacte verkoop aantallen per model in het afgelopen kwartaal:
– 253,000 iMacs en eMacs;
– 137,000 iBooks;
– 221,000 Power Macs;
– 176,000 PowerBooks (hoogste aantal voor Apple ooit in één kwartaal);
– 336,000 iPods shipped.

Voor het eerst hebben ook de Apple retail stores in de VS winst gemaakt: $1.000.000. Op dit moment heeft Apple 65 van zulke winkels en Apple zal er de komende maanden nog meer openen. In het afgelopen kwartaal kwamen zo’n 4,3 miljoen mensen in de winkels.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.