sctemme
sctemme Nieuws 31 oktober 2003
Leestijd: 1 minuut

Apple zal beveiligingsproblemen in Jaguar oplossen

Volgens artikelen op c|net en MacCentral zal Apple de eerder deze week onthulde beveiligingsproblemen in Mac OS X 10.2 herstellen. Eerdere berichten wezen erop dat de oplossingen alleen opgenomen zijn in Mac OS X 10.3 (Panther), hetgeen veel stof deed opwaaien in de kringen van gebruikers en beveiligings-experts. Velen vonden het ongepast dat aanschaf van Panther de enige manier om de beveiligings-update te verkrijgen. Dat probleem lijkt nu opgelost.

De onthulde beveiligingsproblemen hadden onder meer te maken met het feit dat alle bestanden gekopieerd vanaf een disk image, globale schrijfpermissies meekregen. Er werd ook gewaarschuwd dat veel programma’s op Mac OS X standaard geïnstalleerd worden met globale schrijfpermissie. Daarnaast was het mogelijk om via zogenaamde core-dumps willekeurige bestanden op het systeem te laten overschrijven. Core dumping is standaard niet actief of Mac OS X. Tenslotte blijkt het mogelijk om Mac OS X 10.2 te laten crashen door een programma aan te roepen met een te lang argument op de command line.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple zal beveiligingsproblemen in Jaguar oplossen
Sluiten