Adriaan Mol
Adriaan Mol Nieuws 5 oktober 2003

1.150 iMacs besteld door universiteit van Tokio

De ‘University of Tokyo’ heeft momenteel 5 jaar oude 1.600 Intel-gebaseerde computers staan die gebruik maken van het Linux-systeem. Er zijn 1.150 iMacs besteld om deze computers te vervangen, ze verwachten in maart 2004 de iMacs klaar te hebben staan voor de studenten en leraren.

De universiteit heeft voor Apple gekozen, omdat dit vergeleken met Microsofts Windows veel beter te onderhouden is, en dus uiteindelijk ook veel goedkoper zal zijn. Daarnaast zijn de beheerders bekend met Linux (en dus ook de motorkap van Mac OS X). De huidige applicaties die ze nu gebruiken onder Linux kunnen ze ook in Mac OS X draaien en tevens zijn deze applicaties gratis.

University to upgrade with Mac

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
1.150 iMacs besteld door universiteit van Tokio
Sluiten