Zoveel browsers, zoveel verschillen?

Door: Adriaan Mol - 9 reacties

Voor Mac OS X zijn er nu keuzes zat wat browsers betreft. De 9 meest gebruikte browsers zijn Safari, OmniWeb, Camino, Internet Explorer, Mozilla, Opera, Mozilla Firebird (Phoenix), Netscape en iCab.

Allemaal leuk en aardig, maar welke kunnen we nou het beste gebruiken? Heel simpel; welke je zelf het fijnste vind. Uit ervaring weet ik inmiddels dat iedereen (vooral wat browsers betreft) een eigen keuze maakt, maar bij een eigen keuze maken is hulp van een professional natuurlijk altijd meegenomen. Mijn keuze gaat naar Safari, en op de tweede goede plaats Camino.

Eric Bangeman, een redacteur van arstechnica legt op een duidelijke manier nou eens eindelijk uit wat alles inhoud, achtergrond informatie over de engines van de browsers, of ze wel compatible zijn, etc.. Alle voordelen en nadelen van de browsers op ’t rijtje. Welke uiteindelijk het beste uit de test komt mag je zelf ontdekken.

Macintosh Browser Smackdown

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Fokker3

  Leuk artikel inderdaad. Gebruik ook Safari als default browser, maar heb Camino als goede tweede. En gebruik die voor Girotel via Internet, de NS site en Map24.nl (de Java-applicatie). Die drie doen het niet lekker in Safari. Na lezing van dit verhaal ga ik dus ook Firebird proberen!

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Safari als default. Firebird voor hetnet webmail.

 • Profielfoto
  153957

  1: Safari ….(alles…behlave dat waarvoor ik Mozilla gebruik)
  2: Mozilla (Editor)
  3: IE…… :( :( (aleen voor sites not supported by either Safari of Mozilla…. heb het liever niet maarja, Safari n Mozilla doen bijna alles..)

 • Profielfoto
  June

  eerst camino en nu firebird als default;)
  firebird is gewoon iets meer tweakable

 • Profielfoto
  hans dorsman

  De laatste weken gebruik ik Mozilla het meest. Versie 1.5 beta lijkt weer iets sneller dan 1.4. Safari gebruik ik ook regelmatig. Ik ben al even van plan Firebird te proberen, maar er is nog niet van gekomen. Mozilla gaat overigens binnenkort alleen verder met Firebird, dus uiteindelijk zal ik wel overstappen naar Safari of Firebird.

  Hans

 • Profielfoto
  markj

  Gebruik ook Safari, met Netscape als optie voor internetbankieren en hotmail (had problemen met versturen attachments in Safari). Ik zie dat Netscape door de Gecko engine ook 1 v/d 3 is die de meeste sites goed weergeeft.
  Ik heb Explorer er nog wel opstaan, maar goed verborgen en al maanden niet gebruikt.
  Enige nadeel van Safari is dat het nog wel eens kresjt, niet vaak genoeg om echt hinderlijk te zijn maar toch.
  Het mooie van Netscape vind ik dat het composer inbegrepen heeft, zodat je ook makkelijk webpagina’s kan maken.

 • Profielfoto
  apenstaartje

  1 – safari
  2 – safari
  3 – internet explorer (voor web design, controle)
  4 – camino

  ik zal de rest dus ook moeten installeren om te testen of mijn sites wel goed draaien daarop…. had niet gezien dat er alweer zoveel waren.

 • Profielfoto
  153957

  markj: ‘Netscape als optie voor internetbankieren en hotmail’
  kijk hier:
  http://www.macupdate.com/info.php/id/10842

  dan kun je Hotmail gewoon in ‘Mail.app’ van MacOSX doen.. super handig..

 • Profielfoto
  Paine

  Ik snap niet dat Safari wint in dit artikel. Met het oog op beste interface en “feel” integratie. Dat zijn toch niet de belangrijkste punten lijkt mij.

  Wat wel belangrijk is, snel en correct renderen. De browser die het snelst en het correctst rendert is in dit geval Firebird. Zelf geprobeerd en je merkt echt een wereld van verschil.

  Overigens snap ik dan het probleem van de interface integratie dan weer niet, aangezien Safari totaal geen aqua stijl heeft en Firebird juist wel.