Verkoop van Apple laptops en desktops stijgt!

Door: Lucas Raggers - 6 reacties

ThinkSecret heeft cijfers bemachtigd over het aantal verkochte Macs in het tweede kwartaal van dit jaar. De cijfers zijn bemoedigend voor zowel laptops als desktops.

De groei is in de US percentueel groter dan in de rest van de wereld. Zo is door het succes van de nieuwe PowerBooks het marktaandeel van laptops in de US gestegen van 5.1% naar 7.0%. Hier volgen de wereldwijde verkoopcijfers:

Laptops
Kwartaal 2: 357000 (marktaandeel van 4.1%, een stijging van 0.6%)
Kwartaal 1: 298000

Desktops
Kwartaal 2: 770000 (marktaandeel van 2.3%, een stijging van 0.3%)
Kwartaal 1: 712000

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Ganymedus

  hmmm ze moeten natuurlijk niet een al te groot marktaandeel krijgen, het gevolg daarvan is dat er dan meer software voor wordt ontwikkelt, en het uiteindelijk instabieler kan maken door de wildgroei van exotische applicaties.

 • Profielfoto
  Stof

  De echte klapper moet nog gaan komen in het derde kwartaal. Dan gaan namelijk de verkopen van de G5 en de nieuwe 15″ PowerBook meetellen.:)

 • Profielfoto
  TheBT

  Ja de verkoop van de G5 zal de Desktop cijfers zeker en vast een serieus duwtje geven! :D
  Zeker als men weet dat er de laatste maanden en jaren alsmaar minder G4 (powermacs) verkocht werden, wel logisch want iedereen wachtte op de G5 ;)

 • Profielfoto
  Haddock

  0.3% groei in het marktaandeel van desktops is niet mis. Dat is een toename van 15 %. En dat terwijl we in een recessie zitten! Ook het gegeven dat veel kopers gewacht hebben op de G5 maakt deze stijging extra frapant. Zal de prijsdaling van de iMacs en Powermacs dan zoveel effect hebben gehad? Dit voorspelt veel goeds voor het derde en vierde kwartaal!

  Alleen, waarom zie ik dan op dit moment een koersdaling ??? van het apple-aandeel?

 • Profielfoto
  TheBT

  Koersdaling? Het is juist een stijging, terwijl de beurs in het algemeen wel aan het dalen is ;)

 • Profielfoto
  Haddock

  Ja! Nu wel!! Had ik dat maar geweten… ;)