Nieuwe iMac’s zijn uit

Door: - 19 reacties

Apple heeft zojuist de iMac’s ge-upgrade, zoals is te zien in de Apple Store. De iMac lijn is in januari voor de laatste keer ge-upgrade. Als low-end iMac is er nog steeds de 15″ iMac, die op 1 Ghz draait. Opvallender zijn de twee 17″ iMac’s, welke allebei een 1,25GHz G4 bezitten. Wel beschikt de 15″ nu ook over DDR geheugen.

Niet alleen de CPU is ge-upgrade. Ook hebben de twee nieuwe 17″ iMac’s ieder een nieuwe 3D kaart, namelijk een NVIDIA GeForce FX 5200 Ultra, wat een flinke vooruitgang is, ten opzichte van een GeForce 4MX. Daarnaast is deze lijn iMac’s ook geschikt gemaakt voor Bluetooth en Airport Extreme. Een ander opvallend aspect is de ondersteuning van USB 2.0 op alle modellen.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  chonazz

  Das is weer heel proper e!!!
  :angry:

 • Profielfoto
  Martens

  Wat is precies het verschil tussen “Voorbereid voor AirPort Extreme” en “Geschikt voor AirPort Extreme”? Het staat bij de beschrijvingen onderaan. Ik dacht dat er gewoon wel of niet een AirPort Extreme kaart in zat, dus bij de goedkopere modellen niet, en bij de duurdere wel. Wat heeft “geschikt voor” dan meer dan “voorbereid voor”? (Geen zeurvraag hoor, maar ik weet het echt niet) ;]

 • Profielfoto
  figini

  Zie ook een 40GB iPod genoemd, kende ik ook nog niet maar werd op MacRumors al over gespeculeerd.
  Blijft de grote vraag wat Steve in Parijs te melden heeft of zou die alleen voor de airmiles komen :D

 • Profielfoto
  Stof

  Het zat eraan te komen, maar ik had ze vandaag nog niet verwacht. Prima upgrade, als had ik gehoopt op 1,33GHz. En gelukkig is de 15″ nu ook qua architectuur gelijk getrokken.

  Maar het belangrijkste is m.i. toch vooral de prijsverlaging. Met €2.020 is de 17″ to mooi 240 euro goedkoper geworden:)

 • Profielfoto
  figini

  O ja en zie nu ook de nieuwe huisstijl voor de reclame, fel paarse achtergrond met simpele tekst iPOD. Zie ook macrumors.

 • Profielfoto
  Stof

  Nieuwe advertentiestijl stond ook al in onze fotogalerij:p .

 • Profielfoto
  Doomed-do-Better

  Ben ik even blij dat ik net vorige week een 17inch iMac voor 200 euro meer heb gekocht met net iets mindere specs, ha ha. Of mmmmmmmm, damn.

 • Profielfoto
  Granny Smith

  Hi Mirg

  elke Mac is voorbereid op airport … dwz de antennes + slot voor airport zijn aanwezig.

  Om zeker te zijn zou ik bij de opties (die je kunt kiezen) eerst kijke of airport aanwezig is (meestal ergens midden in de optie-lijst)

 • Profielfoto
  Reinier

  Wat is het verschil tussen:

  – Voorbereid voor Bluetooth
  – Geschikt voor Bluetooth
  – Inclusief Bluetooth-module

  Ik snap er niks van… en mooi dat dit nu gebeurt. Ik wilde al over een maandje een iMac kopen:)

 • Profielfoto
  Sage

  Bij Apple kan je (wat) geld terug krijgen als je product binnen 10 dagen geupgrade is. Moet je maar even zoeken op Apple. Je kreeg geloof ik een verschillend bedrag terug voor de producten.:)

 • Profielfoto
  macfreakie

  zullen de Apple Wireless Mouses er ook bijgeleverd worden ? ???

 • Profielfoto
  scriptman

  – Voorbereid voor Bluetooth
  – Geschikt voor Bluetooth

  Dit is hetzelfde, maar door een of andere lomperd 2 keer verschillend vertaald uit het Engels.. betekent gewoon dat er een Airport kaart in KAN maar niet in ZIT.

 • Profielfoto
  TheBT

  Aan Sage: Maar je kan natuurlijk ook gewoon je volledige mac terugsturen naar Apple, weliswaar binnen de 7 dagen (dacht ik). Je krijgt dan je geld terug en je kan meteen het nieuwe (goedkopere) model kopen :D

 • Profielfoto
  Torz

  waarom in vredesnaam als instapmodel een 15 inch,gewoon allemaal 17 inch meneer Jobs.

 • Profielfoto
  makelthedevil

  @torz De meeste nuchtere nederlanders (en die zijn er nog een hoop) moeten in ieder geval hun vrouw over de streep halen,en dan hebben ze een goed excuus “ik neem het goedkoopste model” en bovendien drukt het 15″ scherm de prijs,en wat heb je aan die twee inch als je er slechts op tekstverwerkt of excelled(ja dat hoor je vaak,dat mensen dan dat lekker snel hebben draaien)

 • Profielfoto
  tfmichie

  Ik denk er sterk aan binnen enkele maanden een Mac als desktop aan te schaffen (heb nu een 700 Mhz iBook). Omdat ik nog cinematografie ga verderstuderen en het toch handig zou zijn een montagecomputer te hebben vroeg ik me af of de beste 17″ iMac (met max. ram) voldoende zou zijn om minstens drie jaar vlotjes te kunnen monteren in Final Cut… De G5 is zo’n droommachine, maar oh zo duur en dan nog dat scherm dat je erbij moet kopen…:-( (je kan er toch moeilijk een wit-product 15′ schermpje bijzetten hé:-) )

  Enige goede raad?

  Thnx!
  Tfmichie

 • Profielfoto
  sally

  Final Cut Pro doet het goed op mijn Imac 15 g4 800mhz 512ram (preview op tv via fire wire camcorder )

 • Profielfoto
  joepmac

  reinier, geen idee waar aracon zit met zn gedachten (airport..?), maar dit is de oplossing;

  – Voorbereid voor Bluetooth
  = interne bluetooth slot (gaan ze dan nu eindelijk los verkocht worden, vraag ik me dan af?? En zijn ze ‘universeel’ voor alle nieuwe Macs -g5/g4MDD2003/imac??)
  – Geschikt voor Bluetooth
  = via USB geschikt voor bluetooth
  – Inclusief Bluetooth-module
  = dat staat er

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Goh is dit een reden om mijn “oude imac” dan toch maar de deur uit te doen? De G4-800 tft?
  misschien dat hij wel een stuk stiller zal worden. ???
  Wat ik mij afvraag is waarom de schijven van de imacs zo beperkt klein blijven. Het kan niet bijzonder veel kosten om er standaard 120 gb in te stoppen. En waarom geen firewire 800, en wel usb 2.0? ???