Stof
Stof Nieuws 15 september 2003

Morgen begint de Apple Expo Parijs

Morgen is het zover, dan opent Apple Expo 2003 in Parijs met de keynote van Steve Jobs. De presentatie is geoefend, de stands zijn opgebouwd, de doeken hangen… wat ons betreft kan het beginnen. Hoe de expo er aan de vooravond van de keynote voor staat kun je zien op foto’s van 99mac en Kenrhode. Let vooral op de vergrendelde grijze containers…

Om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden van het nieuws dat de Expo te bieden heeft hebben we diverse crewleden met een business class vlucht naar Parijs gestuurd. Zij zullen ons waar mogelijk voorzien van foto’s en sfeerimpressies. Ook zullen we proberen morgen vanaf 10:00 verslag te doen van de keynote, maar dat hangt af van de mogelijkheden om te communiceren met onze mensen ter plaatse. De verwachting is dat er geen officiële stream van de keynote zal zijn, hoewel de Noorse site UrbanTurban wel pretendeert beelden te hebben.

Uiteraard gonst het aan de vooravond van de Expo van de geruchten. Lees verder voor een overzicht van de laatste inzichten.

  • Nieuwe Powerbooks: De kans dat de PowerBooks morgen een update krijgen is 80%. Meest waarschijnlijk is een nieuw aluminium 15″ model, maar gelijktijdige updates van de 12″ en 17″ zijn ook mogelijk. De maximale processorsnelheid zal 1,25GHz of 1,33Ghz zijn. Over de videochip is nog niets zeker, maar de volgens de laatste roddels zou de 15″ een ATi chip krijgen.
  • Mac OS X 10.3 (Panther) final: Het is zo goed als zeker dat OSX 10.3 niet verkrijgbaar zal zijn vanaf morgen. Wel is een aankondiging van een release in oktober een mogelijkheid; 3 oktober (10-3) wordt genoemd als mogelijke datum. In elk geval zal Steve 10.3 showen tijdens de keynote, met zeer waarschijnlijk enkele niet eerder getoonde features.
  • Special Edition iPod: Thinksecret kwam vandaag (onverwacht) met de voorspelling dat op de Expo een speciale limited edition iPod zal worden geïntroduceerd. Wat er zo speciaal zou zijn aan deze editie is niet bekend en andere bronnen hebben dit gerucht niet bevestigd.
  • iTunes Music Store: Het is mogelijk dat een aankondiging wordt gedaan over de iTunes Music Store: de opening voor Maccers in Europa en/of de opening voor Windows gebruikers. De kans op hierop schatten we 50%.
  • Nieuwe iPod-accessoires: Het gerucht doet de ronde dat Apple twee nieuwe iPod accessoires op stapel heeft staan. Mogelijk gaat het hierbij onder ander om een dock met extra aansluitmogelijkheden. Of de accessoires morgen worden onthuld is onduidelijk.
  • Wireless Mouse & Keyboard: Dat er draadloze muizen en keyboards van Apple aankomen is zeker, maar of ze morgen al worden geïntroduceerd is onzeker. Maar wij houden wel van een gokje en wij denken van wel.

Tot zover een overzicht van de meest gehoorde geruchten. Laten we hopen dat Steve ons verrast en mooie dingen uit zijn hoge hoed tovert!

Reageer op artikel:
Morgen begint de Apple Expo Parijs
Sluiten