Morgen begint de Apple Expo Parijs

Door: Stof - 25 reacties

Morgen is het zover, dan opent Apple Expo 2003 in Parijs met de keynote van Steve Jobs. De presentatie is geoefend, de stands zijn opgebouwd, de doeken hangen… wat ons betreft kan het beginnen. Hoe de expo er aan de vooravond van de keynote voor staat kun je zien op foto’s van 99mac en Kenrhode. Let vooral op de vergrendelde grijze containers…

Om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden van het nieuws dat de Expo te bieden heeft hebben we diverse crewleden met een business class vlucht naar Parijs gestuurd. Zij zullen ons waar mogelijk voorzien van foto’s en sfeerimpressies. Ook zullen we proberen morgen vanaf 10:00 verslag te doen van de keynote, maar dat hangt af van de mogelijkheden om te communiceren met onze mensen ter plaatse. De verwachting is dat er geen officiële stream van de keynote zal zijn, hoewel de Noorse site UrbanTurban wel pretendeert beelden te hebben.

Uiteraard gonst het aan de vooravond van de Expo van de geruchten. Lees verder voor een overzicht van de laatste inzichten.

 • Nieuwe Powerbooks: De kans dat de PowerBooks morgen een update krijgen is 80%. Meest waarschijnlijk is een nieuw aluminium 15″ model, maar gelijktijdige updates van de 12″ en 17″ zijn ook mogelijk. De maximale processorsnelheid zal 1,25GHz of 1,33Ghz zijn. Over de videochip is nog niets zeker, maar de volgens de laatste roddels zou de 15″ een ATi chip krijgen.
 • Mac OS X 10.3 (Panther) final: Het is zo goed als zeker dat OSX 10.3 niet verkrijgbaar zal zijn vanaf morgen. Wel is een aankondiging van een release in oktober een mogelijkheid; 3 oktober (10-3) wordt genoemd als mogelijke datum. In elk geval zal Steve 10.3 showen tijdens de keynote, met zeer waarschijnlijk enkele niet eerder getoonde features.
 • Special Edition iPod: Thinksecret kwam vandaag (onverwacht) met de voorspelling dat op de Expo een speciale limited edition iPod zal worden geïntroduceerd. Wat er zo speciaal zou zijn aan deze editie is niet bekend en andere bronnen hebben dit gerucht niet bevestigd.
 • iTunes Music Store: Het is mogelijk dat een aankondiging wordt gedaan over de iTunes Music Store: de opening voor Maccers in Europa en/of de opening voor Windows gebruikers. De kans op hierop schatten we 50%.
 • Nieuwe iPod-accessoires: Het gerucht doet de ronde dat Apple twee nieuwe iPod accessoires op stapel heeft staan. Mogelijk gaat het hierbij onder ander om een dock met extra aansluitmogelijkheden. Of de accessoires morgen worden onthuld is onduidelijk.
 • Wireless Mouse & Keyboard: Dat er draadloze muizen en keyboards van Apple aankomen is zeker, maar of ze morgen al worden geïntroduceerd is onzeker. Maar wij houden wel van een gokje en wij denken van wel.

Tot zover een overzicht van de meest gehoorde geruchten. Laten we hopen dat Steve ons verrast en mooie dingen uit zijn hoge hoed tovert!

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  marchel

  is er een live stream ?

 • Profielfoto
  marchel

  ik heb deze
  http://stream.urbanturban.no/
  en het lijkt er op dat dit morgen wel gaat werken
  maar via apple had ik ook wel wat verwacht

 • Profielfoto
  sky61084

  ja idd dat wil ook wel eens weten? Als er een live stream is??

 • Profielfoto
  Stof

  Men zegt van niet. http://stream.urbanturban.no/ komt mij wat vaag over. Kweenie of dat wat gaat worden morgen. Maar ik zal hem effe in het artikel erbij zetten.

 • Profielfoto
  Boskabouter

  Wat die wireless keyboard en mouse betreft denk ik wel dat daar iets van op stapel staat, in de 10.2.8 seed is er nu een keyboard&mouse pref met daarin JAWEL!… Bluetooth tab en daaronder de instellingen en status voor de devices en een configure device knop….

 • Profielfoto
  novoman

  er komen kleuren iPods (kleurtjes al gezien bij posters?) probability: 99,99%

 • Profielfoto
  G5

  Natuurlijk zouden nieuwe beeldschermen bij mijn g5 perfect staan…
  Worden die ook gepresenteerd?:)

 • Profielfoto
  chonazz

  Waar zie jij die kleurtjes dan op de posters staan???
  zouk wel leuk vinden, een gekleurde ipod!

 • Profielfoto
  Peter O

  Ik voelde al iets over die iPods’s hè. Let maar eens op! Volgend jaar ga ik er ook naar toe. Ken Parijs redelijk. Je kunt er leuke dingen meemaken. Ergens gaan eten waar je eerst over het schaap en dan over de hond moet stappen b.v. Heeft gewoon sfeer!:p

 • Profielfoto
  Frank ter Braak

  Ik wacht met spanning op Filemaker 7 of hoe het ook gaat heten. Misschien is een Keynote van Jobs niet de plek maar ik heb geen bezwaar. Misschien komt er wel een iOffice met goede database functies?

 • Profielfoto
  mcWillem

  De keynote is misschien een goed moment om iSight, iChat AV en Airport uit te proberen op een iBook of Powerbook? En dan via QT server verzenden of zo?

  Apple heeft de technologie in huis, maakt makkelijke software erbij dus dat zou toch moeten kunnen?

 • Profielfoto
  DeX

  topartikel Stof;)

 • Profielfoto
  sctemme

  Peter O: Ergens gaan eten waar je eerst over het schaap en dan over de hond moet stappen b.v.

  Zolang je de hond maar niet in de pot vindt… :D

 • Profielfoto
  pbgerard

  ik denk dat er iets in de plaats komt voor appleworks:p

 • Profielfoto
  i-mac

  De special iPod , zal die zijn in samenwerking met Smart. Niet meer, niet min!

  Ik vrees dat het een saaie bedoeling word, anders hadden ze toch moeite gedaan om de keynote rechtstreeks uit te zenden.

 • Profielfoto
  Stof

  WWDC werd ook niet live uitgezonden, en dat was toch ook geen saaie bedoening:) .

 • Profielfoto
  Eprom

  Ik denk van niet. Er komt wel degelijk wat nieuws aan, want……..

  De applestore is weer OFFLINE !!!!!!!

 • Profielfoto
  marchel

  maar is wel door apple opgenomen met een dv camera en nog een losse audio op name
  ik begreep dat ze dat altijd deden
  kunnen ze na de edit het als nog uitzenden hoop ik

 • Profielfoto
  Peter O

  Het is er gruwelijk druk want de verbindingen lopen ontzettend traag!

 • Profielfoto
  marchel

  wat is de macosx ichat box ?

 • Profielfoto
  Elger

  de vorige keer werd het ook niet uitgezonden en was het een groot feest:)

 • Profielfoto
  Stof

  Appeltje+G macosx

 • Profielfoto
  Elger

  Grijze kisten?

  volgens marchellampje: “dat zijn decoor bouw gereedschap kisten”

  dus:P

 • Profielfoto
  Elger

  Zit de macosx chat vol op ichat? probeer macosx2;)

 • Profielfoto
  Peter O

  Ik mis het live-verslag!:p