Micromat stelt release TechTool Pro 4 wederom uit…

Door: JeePee - 10 reacties

Wie op de site van Micromat is geweest, zal gezien hebben dat de datum voor het vermoedelijk uitkomen van TechTool Pro 4 wederom is bijgesteld. In plaats van de late zomer wordt het waarschijnlijk oktober, maar aangezien dit uitstellen al in januari van dit jaar begon, is het nog maar de vraag of het ook werkelijk aankomende maand uit zal kùnnen komen…

Voor de meesten onder ons, die het aankomende paradepaardje van Micromat een beetje in de gaten hebben gehouden, zal het wederom uitstellen niet als een verrassing komen. Maar wordt het keer op keer uitstellen uiteindelijk geen afstel…. Is Micromat wel in staat om dit hoogstandje te leveren?


Eerlijk gezegd leek het er de afgelopen dagen om te spannen, aangezien het deze week verdacht stil was rond Micromat. Tot gisteren bleef de release-datum onveranderd op “late zomer 2003” staan en een medewerker van het bedrijf, die normaal op MacFixitForums regelmatig een tipje van de sluier oplichtte, deed er de afgelopen week mysterieus het zwijgen toe, hij reageerde zelfs helemaal niet meer op vragen over het uitkomen van TechTool Pro 4…

Wat betreft de datum, waren “late zomer” en dáárvoor “zomer 2003” natuurlijk ruimere begrippen, dan de “oktober 2003” die nu vermeld wordt en dit zou mogelijk in kunnen houden, dat Micromat werkelijk denkt TechTool Pro 4 in oktober uit te kunnen laten komen, maar goed, de tijd zal het leren…

In ieder geval is de online-winkel van Micromat zo goed als klaar, sinds kort is de zeer waarschijnlijk originele verpakking van TechTool Pro 4 verschenen en ruim een maand terug is de pagina over het programma aangevuld met nieuwe plaatjes.

Maar waarom duurt het nu zo lang? Om in de buurt van een mogelijk antwoord te komen, moeten we even naar de afbeelding van het programma kijken. Dan zien we links onderin de versie: 4.0.1 en het buildnummer: v7301b… Laten we er even van uitgaan dat dit een originele afbeelding van het programma is, in werkelijkheid zal op dit moment het buildnummer natuurlijk hoger zijn en wellicht het versienummer ook.

Het versienummer verklaart waarschijnlijk waarom we zo lang moeten wachten. Micromat laat TTP 4 door dezelfde mensen testen als waarmee ze Drive 10 hebben getest en mogelijk vertoonde versie 4 uiteindelijk te veel “scheurtjes”, zodat versie 4.0.1 zijn intrede moest doen en hoewel ik geen programmeur ben, komt v7301b bij mij over als een aardig hoog getal.
Zeer waarschijnlijk heeft de introductie van de G5 Micromat extra vertraagd, want hoewel het eigenlijk niet meer dan logisch is, dat een bedrijf zijn product pas op de markt brengt als het echt perfect werkt, lijkt het ook niet meer dan logisch dat het bedrijf wil dat het optimaal functioneert op de nieuwe G5. Leuk detail is de afbeelding van de G5 op de afbeelding van het programma. Hieruit mogen we minimaal concluderen, dat TTP 4 zal werken op de G5, anders gebruik je zo’n plaatje niet, lijkt mij.
Daar komt nog bij dat Micromat van begin af aan gezegd heeft dat het TTP 4 pas zou uitbrengen als het ècht helemaal klaar zou zijn en helemaal foutloos zou werken. De praktijk zal leren of dit haalbaar is, feit is dat het programma in de werkbank staat en ze blijkbaar hun best doen.

Dat dit een boel vertraging met zich mee kan brengen, lijkt het bedrijf voor lief te nemen, maar vaak wordt vergeten dat Mac-gebruikers al vanaf het uitkomen van Mac OS X bij problemen naar Drive 10 konden grijpen, het bekende kleine broertje van TTP 4 en tevens het eerste reparatieprogramma dat volledig onder Mac OS X draaide. Daarnaast konden en kunnen het onder Mac OS 9 draaiende TechTool Pro 3 en het bij AppleCare geleverde onder 9 en X draaiende TechTool Deluxe ook prima met Mac OS X over weg.

Dat Micromat met TechTool Pro 4 zàl komen lijkt dus wel zeker, of dat ook werkelijk in oktober zal zijn………. We zullen zien…

Micromat

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  scriptman

  Wat kan dit programma allemaal? Heb er namelijk nog nooit van gehoord!

 • Profielfoto
  macanoid

  ik heb er vreemd genoeg wel vertrouwen in. Diskwarrior 3 duurde ook heel lang, en kijk eens hoe goed dat heeft uitgepakt. Ik wacht liever wat langer op iets goeds

  Aracon: http://www.micromat.com/tt_pro_4/tt_pro_4.html

 • Profielfoto
  Boskabouter

  Het zal zeer zeker met 10.3 te maken hebben, zeer zeker ook met de G5 dat het wat langer duurt, dus gewoon denk ik maar rustig afwachten…..

 • Profielfoto
  janvanes

  Ik vind het nogal een vervelend idee, dat Micromat in feite wel al maanden de versie 4 verkoopt. Zo kocht ik begin dit jaar Drive 10, met de belofte dat ik voor dat geld de volledige versie van Techtool Pro 4.0 zou krijgen zodra hij uitkwam (toen sprak men over mei).

  Het excuus dat het met 10.3, of de G5 te maken heeft lijkt me niet zo ter zake. Bedrijven zoals Apple brengen elke paar maanden wel nieuwe versies van hard- en software op de markt. Als Micromat dat tempo niet kan of wil bijhouden, hebben ze een probleem…

 • Profielfoto
  JeePee

  Inderdaad Boskabouter, 10.3 was ik vergeten te noemen, zal er ook zeker mee te maken hebben. Overigens vind ik het niet helemaal reeël wat janvanes aangeeft. Ik vind 10.3 en de G5 wel een goede reden. Iedere paar maanden komt er wel een update uit, maar 10.3 is niet zomaar een update, het is een upgrade, het is eigenlijk nèt een iets ander systeem dan 10.2. Verder is een verandering in kloksnelheid van een G4 1 Ghz naar 1,25 Ghz natuurlijk goed bij te houden, maar de G5 is compleet anders! Bovendien vraag ik me af hoelang ze de beschikking hadden over G5’s om te testen…

  Daar komt nog bij dat Drive 10 geschreven is in Carbon en TechTool Pro 4 compleet nieuw in Cocoa, dat is ook niet niks en dan te bedenken dat er compleet nieuwe functies inzitten zoals het aanmaken van een extra partitie, enzovoort.
  Van een reparatieprogramma wordt bovendien wel wat anders en meer verwacht dan van bijvoorbeeld een tekstverwerkingsprogramma. Of een bestandje wordt niet goed aangemaakt of opgeslagen, of je Mac is naar de haaien…. Lijkt me een verschil, logisch dat ze het minstens heel goed in orde willen hebben. Bovendien is het belangrijk een uitstekend product neer te zetten naast bijvoorbeeld een DiskWarrior. Ze willen hun naam hoog houden, logisch dat ze niet een product op de markt willen brengen wat net zoveel kritiek krijgt als Norton Utilities/SystemWorks op dit moment.

  Zie voor informatie in het Nederlands over TechTool Pro 4: http://www.noadis.nl/techtool/noadistechtoolpr.html

 • Profielfoto
  diamont

  Nou dan moet de distributeur van het pakket maar eens even een woordje doen… :) zonder dat ik hier geheimen verklap die ik niet mag verklappen (heb ik voor getekend). janvanes, je hebt nooit TechTool Pro 4 gekocht, je hebt Drive 10 gekocht en daar zit inderdaad de belofte dat je de TTP 4 cd-rom ontvangt zo gauw die beschikbaar is. Je hebt al het serienummer voor TTP 4, dus het is geen loze belofte die Micromat doet. Wat wil je een programma dat je harde schijf vernaggelt of een fatsoenlijk programma dat in staat is je spullen te repareren? Indien het laatste dan moet je helaas (net als ik) gewoon even geduld hebben. Natuurlijk is er vertraging en er staat ook al een tijdje ‘Shipping time could mean that you may not receive your package until late October.’ http://www.micromat.com/micromat_store/ttp4_details_inside.html
  Dus het is inderdaad nog even wachten. Zowel Drive 10 als ook TechTool Pro 3 hebben veel problemen opgelost en toont dat Micromat best wel serieus bezig is. Dat ze dat ook voor TTP 4 willen is logisch en daarom ben ik het met JeePee ook volkomen eens als ie zegt: ‘logisch dat ze het minstens heel goed in orde willen hebben’. Ik heb er vertrouwen in dat TTP4 er aan komt want (ik zit in het betateam) het programma is nu al heel stabiel. Het eDrive gedeelte (geen onbelangrijke!) werkt al prima maar ook een heel groot deel van de andere onderdelen, maar ik heb hiermee eigenlijk al te veel gezegd. Tot slot. We zitten nu bij versie 9162b. Ik zou er screenshots van kunnen sturen maar mag het helaas niet.

  Groetjes,
  Henk Hodiamont / http://www.noadis.nl

 • Profielfoto
  JeePee

  Bedankt voor de informatie diamont! Ik heb het smullend en kwijlend ;) gelezen…:P

 • Profielfoto
  janvanes

  Tja Henk, als je, bij wijze van spreken, een auto koopt, en de verkoper stuurt je alleen de sleutel op, dan mag je als klant (na 6 maanden!) best eens vragen stellen, vind ik. Een serienummer voor een niet-bestaand programma maakt nog geen ingeloste belofte.

  Dat zo’n productontwikkelingsproces niet op een week nauwkeurig te plannen is, en er wel eens wat vertragingen kunnen optreden, is te begrijpen. Maar december vorig jaar was TT4 ook al te “pre-orderen”, en in de tussentijd zijn al 3 of 4 maal introductiedata genoemd, en vervolgens voorbijgegaan.

  Natuurlijk willen we allemaal een kwalitatief en betrouwbaar programma. Maar betekent dat dan per definitie, dat je niet op een paar maanden nauwkeurig kunt zeggen wanneer het klaar is?

  Maar goed, dat moet ik eigenlijk natuurlijk niet op jouw bordje leggen; als importeur zit je hier op een vervelende manier tussen hamer en aambeeld, en ben je helemaal afhankelijk wat men in de VS uitvoert.

  Troost je met de gedachte dat mensen de komst van “jouw” programma met smart afwachten. Dat kunnen niet alle softwareleveranciers zeggen…

 • Profielfoto
  diamont

  Nee Jan, je hebt de auto al (Drive 10) die heb je gekocht. Je gratis autoradio (TTP 4) is nog in de maak omdat ze willen dat je een perfect geluid in je auto hebt.;-) Sorry, kon het even niet laten…

  Eerste screenshots van de BETA versie van TechTool Pro 4 zijn hier te vinden:

  http://www.noadis.nl/s/ttp4shot1.html

  Ik mocht nu eindelijk screenshots maken en ze publiceren, dat heb ik dus gedaan.

  Als alles goed gaat is het product er voor het eind van deze maand… Listen to the music!;-)

  Groet,
  Henk Hodiamont – Distributeur van TechTool Pro

 • Profielfoto
  JeePee

  Inmiddels is TTP 4 uitgebracht….

  Op zich ben ik het met janvanes eens dat steeds weer de vermoedelijke releasedatum vermelden en dan weer uitstellen, niet voor een betrouwbaar image heeft gezorgd. Micromat zou dat in de toekomst beter moeten aanpakken. Wel begrijp ik dat het niet eenvoudig is om te voorspellen wanneer een software-product uit zal komen. Kijk naar Microsoft, Longhorn schijnt nu mogelijk in 2008 uit te komen, dat noem ik nog eens positief (ahum) en daar ga je als klant natuurlijk op wachten…:p
  Een product als TechTool Pro 4 is een product dat zeer krachtig is en wat niet alleen veel kan controleren en repareren, maar wanneer het niet perfect werkt, kan het ook het een en ander vernielen. Het is dan ook belangrijker dat het uitstekend werkt, dan bij wijze van spreken een spel. Kijk, natuurlijk is het niet handig als een spel niet goed functioneert, maar functioneert TTP 4 niet goed, dan kun je al je bestanden kwijtraken of ze raken beschadigd. Op een moment dat je in nood zit (of pas na gebruik), ben je direct je geloof en vertrouwen in TTP 4 kwijt. Een update is dan leuk, maar het zal anders aanvoelen, dan wanneer een spel een update krijgt… ???

  TechTool Pro 4 belooft veel, ik hoop alleen dat het snel geleverd wordt, want hoewel ik het nu legaal draai met mijn van Micromat gekregen Serienummer, heb ik het programma via minder legale weg gekregen. Tja, van dat schrijven over TTP 4 krijg je trek…:P Ik kon gewoon niet wachten.

  Ik kijk trouwens iedere dag vol verwachting naar m’n post…. :angry: ;)