JeePee
JeePee Nieuws 20 september 2003

Micromat stelt release TechTool Pro 4 wederom uit…

Wie op de site van Micromat is geweest, zal gezien hebben dat de datum voor het vermoedelijk uitkomen van TechTool Pro 4 wederom is bijgesteld. In plaats van de late zomer wordt het waarschijnlijk oktober, maar aangezien dit uitstellen al in januari van dit jaar begon, is het nog maar de vraag of het ook werkelijk aankomende maand uit zal kùnnen komen…

Voor de meesten onder ons, die het aankomende paradepaardje van Micromat een beetje in de gaten hebben gehouden, zal het wederom uitstellen niet als een verrassing komen. Maar wordt het keer op keer uitstellen uiteindelijk geen afstel…. Is Micromat wel in staat om dit hoogstandje te leveren?


Eerlijk gezegd leek het er de afgelopen dagen om te spannen, aangezien het deze week verdacht stil was rond Micromat. Tot gisteren bleef de release-datum onveranderd op “late zomer 2003” staan en een medewerker van het bedrijf, die normaal op MacFixitForums regelmatig een tipje van de sluier oplichtte, deed er de afgelopen week mysterieus het zwijgen toe, hij reageerde zelfs helemaal niet meer op vragen over het uitkomen van TechTool Pro 4…

Wat betreft de datum, waren “late zomer” en dáárvoor “zomer 2003” natuurlijk ruimere begrippen, dan de “oktober 2003” die nu vermeld wordt en dit zou mogelijk in kunnen houden, dat Micromat werkelijk denkt TechTool Pro 4 in oktober uit te kunnen laten komen, maar goed, de tijd zal het leren…

In ieder geval is de online-winkel van Micromat zo goed als klaar, sinds kort is de zeer waarschijnlijk originele verpakking van TechTool Pro 4 verschenen en ruim een maand terug is de pagina over het programma aangevuld met nieuwe plaatjes.

Maar waarom duurt het nu zo lang? Om in de buurt van een mogelijk antwoord te komen, moeten we even naar de afbeelding van het programma kijken. Dan zien we links onderin de versie: 4.0.1 en het buildnummer: v7301b… Laten we er even van uitgaan dat dit een originele afbeelding van het programma is, in werkelijkheid zal op dit moment het buildnummer natuurlijk hoger zijn en wellicht het versienummer ook.

Het versienummer verklaart waarschijnlijk waarom we zo lang moeten wachten. Micromat laat TTP 4 door dezelfde mensen testen als waarmee ze Drive 10 hebben getest en mogelijk vertoonde versie 4 uiteindelijk te veel “scheurtjes”, zodat versie 4.0.1 zijn intrede moest doen en hoewel ik geen programmeur ben, komt v7301b bij mij over als een aardig hoog getal.
Zeer waarschijnlijk heeft de introductie van de G5 Micromat extra vertraagd, want hoewel het eigenlijk niet meer dan logisch is, dat een bedrijf zijn product pas op de markt brengt als het echt perfect werkt, lijkt het ook niet meer dan logisch dat het bedrijf wil dat het optimaal functioneert op de nieuwe G5. Leuk detail is de afbeelding van de G5 op de afbeelding van het programma. Hieruit mogen we minimaal concluderen, dat TTP 4 zal werken op de G5, anders gebruik je zo’n plaatje niet, lijkt mij.
Daar komt nog bij dat Micromat van begin af aan gezegd heeft dat het TTP 4 pas zou uitbrengen als het ècht helemaal klaar zou zijn en helemaal foutloos zou werken. De praktijk zal leren of dit haalbaar is, feit is dat het programma in de werkbank staat en ze blijkbaar hun best doen.

Dat dit een boel vertraging met zich mee kan brengen, lijkt het bedrijf voor lief te nemen, maar vaak wordt vergeten dat Mac-gebruikers al vanaf het uitkomen van Mac OS X bij problemen naar Drive 10 konden grijpen, het bekende kleine broertje van TTP 4 en tevens het eerste reparatieprogramma dat volledig onder Mac OS X draaide. Daarnaast konden en kunnen het onder Mac OS 9 draaiende TechTool Pro 3 en het bij AppleCare geleverde onder 9 en X draaiende TechTool Deluxe ook prima met Mac OS X over weg.

Dat Micromat met TechTool Pro 4 zàl komen lijkt dus wel zeker, of dat ook werkelijk in oktober zal zijn………. We zullen zien…

Micromat

Reageer op artikel:
Micromat stelt release TechTool Pro 4 wederom uit…
Sluiten