Meer over nieuwe Apple-logo

Door: DeX - 22 reacties

Zoals je in de nieuwsflitsen al hebt kunnen lezen, heeft Apple besloten de blauwe X in het ‘Over deze Mac…’-scherm vanaf recente Mac OS X 10.3-builds te vervangen door een nieuwe, chromen Apple. Het is niet helemaal duidelijk of Apple deze verandering alleen doorvoert in de software, of dat het nieuwe logo ook gebruikt gaat worden voor verpakkingen van hardware e.d.

Rob Janoff – de ontwerper van het originele, regenboogkleurige logo – is er in ieder geval blij mee: “It freshens it up, it’s great to take an image and keep revising it and making it better. I’m totally into it.

Het nieuwe logo is niet alleen te zien in het ‘Over deze Mac…’-scherm, maar ook tijdens het opstarten en bij het inloggen (in Mac OS X 10.3 althans). Apple is dus van plan de nieuwe aluminium-stijl stevig door te zetten: De Powerbooks zijn van aluminium, de iApps krijgen een aluminium-remake, en nu dus ook het logo. Niet blij met het hele aluminiumgebeuren?? Teken dan De Apple, Cut Out the Brushed Metal-petitie!

Bron: Wired News

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  Brain_salad

  Het past bij hun hardware en hun vormgeving dus ik vind het wel mooi

 • Profielfoto
  macjazz

  nieuwe logo kan ik wel waarderen..
  ..maar die brushed metal finder vind ik nog steeds niets..

 • Profielfoto
  boelie

  Apple moet eens duidelijk zijn, wordt het nou brushed of aqua? Dit probleem hadden ze met os 8 ook al, toen had netscape en quarkXpress ook nog een os 7 look. Maak gewoon themes dan ben je er van af en is iedereen blij!:D

 • Profielfoto
  Kielzog

  Maar Brushed Metal haat ik al vanaf dag 1. En heb ik de petitie dus getekend. Ik hoop dat ze meer gebruik gaan maken van de 3D kaarten om bepaalde interface elementen te skinnen. Zodat je misschien met verschillende environment maps andere ‘moods’ kunt krijgen (In goed Nederlands allemaal:-)
  We zullen wel zien…

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Ik vind het wel meer klasse uitstralen, echter vind ik het niet in lijn met de soepelheid van osx. Deze zou naadloos de computer met de mens moeten verbinden, hetgeen dus erg flexibel en sluitend moet zijn. Water heeft deze eigenschap. Aluminium niet.

 • Profielfoto
  PeterMeeuwsen

  Tjah… ik vind brushed metal geweldig, en het nieuwe logo superstrak! Dus heb niets te klagen… Met aqua vond ik mijn mac meer een kauwgomballenbak….

  Misschien is vrije keus dan toch de beste oplossing…

 • Profielfoto
  Elger

  Ik vind de zilveren apple juist prachtig. Zeker op de cinema displays van apple op de achterkant ziet dit er echt geweldig uit. Apart, stijlvol en helder.

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Ik wil niet veel zeggen…
  maar de standaard theme van OSX 10.2 vind ik ook net een zuurstok…

  Mijn dochter vind het prachtig…
  Maar goed… ik ben geen 7 meer…

  Dus dat nieuwe… heerlijk rustig…!!!

 • Profielfoto
  GodzillaPresley

  is er ook een petitie voor mensen die voor zijn?

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Ik vind het een hoop gezeur om niks. Het is maar een logo in de about box! En wat voor logo er nou op de doos staat, kan me ook niet zoveel schelen.

 • Profielfoto
  mas

  Ik vond Brushed metal al geweldig vanaf de eerste dag!:)

  Ik moedig iedereen die dat ook vind aan om even van zich te laten horen wand met al die negatieve berichten zou men mischien het valse idee krijgen dat Metal-look fans niet bestaan.

 • Profielfoto
  Hemi

  Aqua is leuk voor de speelse kleurrijke iMaccies enzo.
  BMetal past natuurlijk perfect bij de nieuwere behuizingen van Apple.

  Maar beter zou het natuurlijk zijn om gewoon themes te gebruiken.

 • Profielfoto
  Sad

  Hoe kan je Aqua nou een zuurstok vinden? Je zet hem toch niet op rose?

  Trouwens, Aqua is geen tegenhanger van brushed metal. Aqua is gewoon de GUI en sommige apps krijgen een brushed metal look, om ze te onderscheiden van niet-iApps.

 • Profielfoto
  iAgree

  Brushed metal vind ik prachtig, ziet er heel profesioneel uit heerlijk dat ze hat steeds verder doorvoeren.

 • Profielfoto
  153957

  Het ziet er wel cool uit (BM)

  maarja, ik vin Aqua ook niet perfect, ik use themes (BlackMilk op dit moment) zien er supervet uit…

 • Profielfoto
  Haddock

  Brushed metal vind ik perfect passen bij de nieuwe alu-look van de powerbooks en G5. Maar een chroom logo is toch heel anders dan aluminium en past volgens mij dus helemaal NIET bij de nieuwe hardware. Alleen het appeltje op de iMac G4 is van chroom! Vreemde wending. Doe mij maar weer een regenboogje…

 • Profielfoto
  153957

  ik wil ook weer de regenboog

 • Profielfoto
  joepmac

  chroom logo zit ook op studio displays hoor.. (20/23 inch en 17inch revisie B)

  enne ik wil ook weer de regenboog, en clarus the dogcow weer terug, en de hoekige adb muis!!!!! en crashende INITs bij 7.1, yummie!! give me more!!!

 • Profielfoto
  Elger

  Geen grappen over clarus the dogcow graag:)

 • Profielfoto
  Haddock

  “op blijven letten he… chroom logo zit ook op studio displays hoor.. (20/23 inch en 17inch revisie B)”

  Ja inderdaad, was ik effe vergeten. Ben benieuwd of die binnenkort nog vervangen worden voor alu-exemplaren met/zonder chroom logo ???

 • Profielfoto
  mbaert

  Vind beiden prima. Net als switchen van buroblad lijkt het me echter wel wat om ook net zo makkelijk te kunnen switchen met Themes. Op mijn G3 (OS9) heb ik wel Aqua staan als extra Theme. Maar op mijn iMac G4 is het nu allemaal brushed metal, zou toch af en toe wel eens iets anders willen.
  Iemand negatieve ervaringen met de huidige Theme mogelijkheden? Aanraders? Is er een manier om dat heel simpel te doen?

 • Profielfoto
  Jello

  héhé, nu zie ik het pas.
  Zalig logo maar nog nie veel tegengekomen.