Instant PDF wel-niet beschikbaar

Door: - 7 reacties

In de grafische (mac-) wereld wordt met smart gewacht op een OSX versie van Instant PDF. Het lijkt er nu op dat deze eindelijk beschikbaar komt! Wie nu de site van Enfocus bezoekt kan al op de voorpagina lezen dat de producten van Enfocus nu ook geschikt zijn voor OSX én Acrobat 6!

Je hoeft voorlopig echter niet verder te zoeken naar een echt product. Dat komt pas over ruwweg vier weken. Als je wilt downloaden is alleen OS9 te selecteren. Dus mensen, niet bellen, emailen of faxen. Nog even vier weken wachten en dan komt is instant PDF écht OSX en Acrobat 6 geschikt.


Reacties

7 reacties
 • marc1966

  Het zal een keer tijd worden dat de produkten van Enfocus een keer geschikt gemaakt worden voor X.
  Ik zit daar pas anderhalf jaar op te wachten! :angry:

 • Profielfoto
  remier

  Kan iemand mij (leek op PDF gebied) misschien uitleggen wat er zo “extra” is aan dit programma dan de standaard Print to PDF functionaliteit die al aanwezig is in OSX?

 • Profielfoto
  Mmmarco

  Cerified PDF houdt in dat je een PDF kunt maken aan de hand van een profiel van bv de dagbladen of kranten. Je maakt dus een bestand aan de hand van bepaalde voorwaarden (CMYK, PMS, DPI etc).

  Daarna check je diezelfde PDF door Instant PDF. Je verteld het programma aan welke voorwaarden de PDF moet voldoen door een set regels aan te wijzen. Die regels zijn samengevoegd in een door de krant of magazine aangeleverd ppp-bestand. Als je inderdaad overal aan hebt voldaan krijgt je PDF een ‘OK’ label. Dat zit ‘aan’ je PDF vast en is door iedereen na te lezen. Ook door de krantenopmaak.

  Bij problemen is aan het label al snel te zien wie er fout is geweest. Als je PDF ‘OK’ was, heb jij aan alles gedacht en ligt de fout ergens anders.

 • Profielfoto
  remier

  o, da’s wel beter ja

 • Profielfoto
  drscsi

  Ik had het al gemeld, maar een nieuwsbericht is natuurlijk duidelijker.:D

 • Profielfoto
  janvanes

  … dat ze al hard roepen, dat “nu” alle producten geschikt zijn voor OS X, terwijl als je heel goed leest blijkt dat dat pas over een maand of zo het geval zal zijn. En in de softwarebranche wordt 1 maand ook wel eens 2 maanden… of 3.

  Productietijd lijkt me geen rol te spelen, ze kunnen de update (die gratis is voor alle 2.0/2.1-gebruikers) à la minute online zetten.

  Certified PDF is hard op weg om een ‘must’ te worden. Sommige publicaties accepteren nu al geen advertenties meer tenzij ze als ‘certified pdf’ worden geleverd.
  Nou ja, in principe dan, want momenteel zijn bladen al blij met elke advertentie die ze, hoe dan ook, kunnen krijgen…

  Zie http://www.cebuco.nl en http://www.certifiedpdf.com

  De goedkoopste leverancier van InstantPDF die ik in Nederland vond, is Graphit (http://www.graphit.nl). Een aanrader!

 • Profielfoto
  Zora la rousse

  Met Enfocus ben je dan nog bovendien in staat in zekere mate correctie’s aan te brengen in PDF file’s. Kleine tekstcorrectie’s, RGB beeld omzetten e.d. Ook kan je de bounding box en trimbox aanpassen als een opmaakstation als b.v. Heidelberg Signa daar moeite mee heeft.
  Maar voor de rest sluit ik me aan bij het commentaar, de overstap naar OS X had eerder gemogen. Of men heeft de gelegenheid aangepakt om de instabiliteit van het pakket aan te pakken. Daar had ik nogal eens last van onder OS 9.2.