EU geeft 13 miljoen voor veiliger internet

Door: Bert - 16 reacties

Sp!ts heeft een artikel gepubliceerd over de EU en internet:

Voor dat bedrag heb je een heleboel Mac’s en is het veiligheidsprobleem al een heel eind opgelost!

Iemand nog meer suggesties?

Lees het complete artikel hier..

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  MacAttack

  Zoals ik al eerder schreef moet men de digitale virussen hetzelfde aanpakken als in de echte wereld.
  Als er een virus ondekt wordt moet men preventief te werk gaan en onmiddelijk de PC’s die risicovol zijn direct elimineren. In het geval van SoBig alle PC’s lopende op windows 98 en hoger. Je kan onmogelijk het risico lopen dat de eigenaar vergeten is de patch te installeren dus allemaal direct elimineren. :angry:

 • Profielfoto
  davedive

  Ik geef je de volgende garantie : de ‘politieke’ tenoren zullen er als de kippen bij zijn om, bevend door de knieĆ«n gaand, zichzelf de ‘orgastische’ ervaring niet ontzeggende, de gulheid zelf, zijne majesteit Bill Gates te onvangen. De pers moet erbij gehaald worden (om toch wel zeker in de schaduw van zijne ‘hoogheid’ gefilmd te worden) om de schitterende contracten (13 miljoen euro in totaal) af te sluiten
  (pas een jaar later ontdekken ze dat ze dit bedrag jaarlijks moeten betalen).

  Regeringen zullen hierover nog vallen !;) :angry:

 • Profielfoto
  davedive

  macattack,

  ‘k was er nochthans van overtuigd dat ik de Ć©Ć©rst poster zou zijn ???
  ;)
  davedive

 • Profielfoto
  Thijs

  ‘Voor dat bedrag heb je een heleboel Mac’s en is het veiligheidsprobleem al een heel eind opgelost!’

  Das natuurlijk flauwekul, 90%+ ( not sure hoeveel ) gebruikt M$ software, het leent zich dus veel makkelijker om daar een virus voor te schrijven. Als iedereen gebruik zou maken van *BSD ( waaronder dus ook Mac OS X ) dan zou het interessanter worden om daar een virus voor te schrijven. Alle operating systems hebben hun issue’s maar doordat er niet zoveel mensen gebruik maken van de systemen zijn ze ook minder snel achter problemen en software issue’s. Simpelweg roepen dat iedereen een mac moet kopen en dat dan alles al een heel eind opgelost is wel erg makkelijk….

  Het ligt naar mijn mening meer aan de houding van gebruikers, die moeten meer met beveiliging bezig zijn. Het is niet alleen een slecht OS wat ervoor zorgt dat er ingebroken wordt maar overgroot deel van
  de mensen kiest een makkelijk wachtwoord ( ik geef ze geen ongelijk ) en dan isset voor een evil persoon toch wat makkelijk om het een en ander te raden.

  Maak mensen duidelijk dat beveiliging een issue is, wie koopt er nu nog een auto zonder airbag? Krijg ze met internet ook zover, je moet een verantwoording nemen t.o.v. je andere ‘weggebruikers’ ( lees interneppers )…. Als je dat lukt dan ben je echt op weg naar iets veiligers, mensen zijn immers de zwakste schakel in de ketting.

 • Profielfoto
  feiko

  Vindt ik niet veel, voor de EU.

 • Profielfoto
  MacAttack

  een virus zal zich moeilijker op een Unix OS kunnen installeren dan op een Windows OS hoor. Ok er zullen nog steeds wel dommerikken zijn die hun passwoord ingeven als het virus er om vraagt maar het zal zich niet zo gemakkelijk als SoBig kunnen verplaatsen.

 • Profielfoto
  Thijs

  Waarom kan een virus zich moeilijker op een Unix OS kunnen installeren. Zie de Apache worm van vorig jaar die zich verspreidde…. Er is minder bekend over problemen op Unix OS, maar wat niet is kan nog komen. Het is overigens wel zo dat het bij Unix vaker gehackte dozen betreft dan virussen.

 • Profielfoto
  MacAttack

  omdat je een admin moet zijn om je systeem te verkloten;)

 • Profielfoto
  Thijs

  Hehe ja indeed, maar als je je eigen iMac thuis hebt staan ben je dus ook al admin.:)

  En 13 Miljoen voor een internet virus telefoon…. tja…

  Misschien zouden er reclamecampagnes moeten komen ofzo…

 • Profielfoto
  Peter O

  Hoe meer windozen er door virussen worden platgelegd hoe meer reklame Apple krijgt! Wat dat betreft kan er nog heel wat bij. En de straffen voor die mannekes die al die virussen zitten te maken, moeten veel hoger worden en internationaal worden gemaakt. Dan zal het mischien een beetje een afschrikeffect krijgen.

 • Profielfoto
  lsmisch

  dat moet je doen als er weer Ć©Ć©n van je collega’s vraagd “of je ook zoveel last hebt van virussen”.
  :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :p

 • Profielfoto
  janvanes

  “EU geeft 13 miljoen voor veiliger internet”, dat klinkt toch een beetje als “de paus over sex”….

 • Profielfoto
  Granny Smith

  Een ding vergeten… ze ellimineren ook gezonde dieren omdat deze het virus kunne verspreiden… dus moeten ze ook Mac’s elimineren (in de bufferzone van 11km rond de eerste haard):) dat wille we toch niet.

  Het probleem ligt niet aan de pc en/of software alleen… ook de gebruikers moeten aangepakt worden. (vb: Ik heb momenteel nog een pc met winMe (daarvoor ook een pc met 98 en eentje met 95 en zelfs eentje met DOS+3.1 -> binnekort een Macje hoor!!!) en ik heb nooit last gehad van virussen (of wormen of… )… ik heb geen extra patchen of virusscanners dus…

  Ik vind dat de softwarefabrikant + virusverspreiders SAMEN aangepakt moeten worden… ze zijn toch een geweldig team:)

 • Profielfoto
  MacAttack

  ah nee he lesly als er kippenpest is elimineren ze geen honden he. vermits sobig niet op OSX draait lopen de macs geen gevaar en vormen dus geen risico.
  Bij mijn voorstel houden we ook geen rekening met een schutkring van 15 km, gewoon elke pc die is aangesloten op het internet vormt dan een risico.

 • Profielfoto
  Granny Smith

  ah … ik dacht dat MacOs WEL Sobig konden verspreiden (zonder er zelf last van te hebben)

 • Profielfoto
  Meltdown

  Weer veel geld weggooien in een bodemloze put.
  Wanneer leren ze het nou eens. Gewoon Microslut aanklagen. Als ieder bedrijf en regering dat nou eens zouden doen is het probleem gauw opgelost.