HSL
HSL Nieuws 20 september 2003

Bluetooth muizen: Apple versus Logitech

Logitech, de grootste muis- en toetsenbordfabrikant ter wereld, heeft zijn topmuis de MX500 (en infraroodversie MX700) nu in een Bluetooth-variant de MX900. Nu zal je je afvragen wat het voordeel is van deze muis ten opzichte van die van Apple.

Van het gebruik van de Logitech kan ik nog niets zeggen, maar het ziet er veel belovend uit. Hij heeft maar liefst 7 knoppen en een scrollwiel die ook nog een knop is. Dus maar liefst 8 knoppen. Misschien gebruik je ze niet dagelijks, ik in ieder geval niet (als trotse MX500-bezitter) maar het is in sommige situaties erg handig. Denk dan bijvoorbeeld aan gamen en aan Panther (Mac OS X 10.3) met expose die ook alle acht de knoppen herkent en ondersteunt.

Lees verder voor nog meer voordelen.

Nog een groot voordeel van de Logitech muis is dat hij een soort van dock heeft waar je hem in kan zetten zodat de batterijen opgeladen kunnen worden, en je niet vaak van batterijen zal hoeven verwisselen. Die dock is tevens een Bluetooth-hub en dát is wat ik heel erg interessant vind. Bijvoorbeeld: ik heb een Sony Ericsson T610 (GSM) en ik gebruik die via Bluetooth met het adresboek op mijn Mac. Ook gebruik ik de Bluetooth muis van Apple. Dat kan dus niet. Bluetooth kan maar een apparaat tegelijk aansturen en dat is jammer. Maar Logitech heeft dus een draadloze Bluetooth-hub voor gemaakt zodat je wel en je muis en je telefoon en je headset en je Palm en je toetsenbord tegelijk kan gebruiken.

De prijs van de Logitech muis is echter wat hoger dan die van Apple. Hij kost namelijk 113 euro en voor 87 euro extra heb je er een toetsenbord bij. Dat is niet niks. Wegen de voordelen op tegen dit nadeel? Ik vind van wel. Dan is hij maar twee keer zo duur, maar dan kan ik wel en mijn telefoon en mijn muis tegelijk gebruiken op een computer met één Bluetooth-aansluiting.

Bronnen: MacNed & Logitech

Reageer op artikel:
Bluetooth muizen: Apple versus Logitech
Sluiten