Apple trekt 10.2.8 update in

Door: sctemme - 39 reacties

Volgens berichten op Slashdot en Mac Rumors heeft Apple de 10.2.8 update ingetrokken na berichten over netwerkproblemen met iMacs en eMacs.

MacCentral wist de volgende reactie van Apple los te peuteren:

Reacties

39 reacties
 • Profielfoto
  Elger

  ooops ^_^ heb al geupdate:D gelukkig nog weinig gemerkt van ethernet problemen

 • Profielfoto
  EagerB0bNerd

  goeie aktie…
  NOT!

 • Profielfoto
  remier

  Wil de echt 10.2.8 update nu opstaan? :p

  ff serieus, worden updates niet eerst onder een soort testgroep losgelaten alvorens hem online te zetten voor heel de community? En kan ik straks de ‘echte’ update op mijn systeem zetten nadat ik deze gisteren al heb geupdate met de zelf gedownloade stand-alone updater 10.2.8? ???

 • Profielfoto
  OMT-fan

  Heb gisteravond ook geupdate, nog geen grote problemen. Wel moest ik vanmorgen op de aan/uit knop drukken om hem uit de slaapstand te halen. Normaal is een tik op keyboard voldoende.

 • Profielfoto
  sabine

  ik heb de update al gedaan :angry:
  stel; ik krijg nu problemen, kan ik dan apple een proces aan hun broek hangen:p

 • Profielfoto
  Andre

  OK, stel…..

  Mijn netwerk doet het NIET na het updaten!!!
  Moet ik dan met een modem updaten???

  Wel slordig hoor steve…. Maar je mag nog steeds blijven ??? :D

 • Profielfoto
  SproetS

  Gelukkig heb ik 10.2.6 op partitie staan… Kan ik vandaar misschien nog wat doen. Bij mij is ethernet verbinding helemaal weg sinds update.
  G4 450dp

 • Profielfoto
  rbroen

  …. oops ….. bij mij lijkt alles nog te werken ….
  G4 iMac 700 flatpannel / Mac OS X 10.2.8

 • Profielfoto
  wout

  Dat verklaart de fatale crash van een van onze QuickSilvers, na gisteren 10.2.8 erop te hebben gezet.

  Alles is weer in orde nu (ook werkend met deze laatste update) maar het zag er allemaal zeer onfris uit.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  op m’n 17″ powerbook draait 10.2.8 merkbaar beter dan 10.2.6

  jammer voor die paar G4 Cubes maar voor mij is dit een prima update.

 • Profielfoto
  nankovic

  (uit apple-forum)

  Here’s the fix:

  The AppleGMACEthernet.kext driver in /System/Library/Extensions has been updated from 1.2.4 to 1.3.0. The 1.3.0 version apparently breaks the onboard ethernet somehow. I found someone who had not yet installed the update, and copied their kext to a CD. To install it, back up your existing kext to your home directory, and then go to the terminal:

  cd /System/Library/Extensions
  sudo rm -Rf AppleGMACEthernet.tar.gz
  sudo cp -r /path/to/AppleGMACEthernet.tar.gz .
  cd ..
  sudo rm Extensions.kextcache
  sudo rm Extensions.mkext

  Now reboot. The last two lines clear out the cache of Extensions. I don’t know if they’re strictly necessary. I posted the old kext at

  http://web.mit.edu/apm/www/AppleGMACEthernet.tar.gz

  I take absolutely no responsibility for this fix. Your mileage may vary. Please don’t blame me if you hose your system doing this. Hope this helps.

 • Profielfoto
  iMarc

  Gisteravond had ik geen internet meer een paar uur na de update.
  Vanmorgen deed alles het weer.

 • Profielfoto
  tricksel

  … Dan zal je wel een internetverbinding van Casema hebben…?;-)

 • Profielfoto
  Erikaatje

  denk dat de meeste mensen ‘m al gedownload hebben.. maarja.. heb niet al te groten problemen duzzz

 • Profielfoto
  Boskabouter

  Zeker worden beta’s door mensen uitgeprobeerd, ikzelf heb een aantal van de 10.2.8 beta’s uitgeprobeerd, zelfs toen ie nog 10.2.7 was, op Mail na eigenlijk geen problemen gehad, ik denk dat het probleem is dat mensen die beta’s gebruiken en ergens tegenaan lopen Apple geen email schrijven met bugreports met wat er wel en niet doet maar eerder op Versiontracker gaan liggen klagen, wat natuurlijk niet echt slim is….anders hadden ze bij Apple toch zeker allang van het probleem geweten en dit opgelost voordat de update uitkwam??

 • Profielfoto
  Fuji

  ik heb op mn powerbook ook geen enkel probleem gekend.
  Het systeem voelt zelfs vlotter aan

 • Profielfoto
  mwesterl

  Het enige probleempje dat ik gehad heb, dat mijn scherm resolutie naar 1024 gezet was. Daarnaast helemaal niets, op Quicksilver g4 en ibook.

 • Profielfoto
  Emarc

  Tot nu toe weinig problemen, alleen had mijn vrouw gisteravond tijdens het online gamen wel het gekke dat sites die normaal gesproken snel inladen nu verdomd traag waren.
  Op naar 10.2.9:p
  Het zal wel snel gefixed worden door die jongens uit Cappucino:p

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Ik heb de update gedaan imac g4-800 15″ tft superdrive. Na de volledige update ging hij automatisch in slaapstand, en moest hij hardwarematig gereboot worden. Daarna liep hij erg goed. Alleen het opstarten duurde wat langer. Heb hem sindsdien niet meer gereboot, dus zou niet weten of dat een blijvend probleem is.

 • Profielfoto
  Hemi

  Op een Quicksilver bij mij werd ook de schermres. teruggezet naar 800 en miljoenen kleuren. En bij het terugzetten naar duizendenkleuren ging het systeem hangen. Na de reboot werkte alles wel weer prima.

  Thuis op m’n DP876 G4 ging de update vlekkeloos, alleen bleef de Mac gisteravond 1 keer hangen bij het grijze opstartscherm. Het draaiwieltje stond ook vast.
  Wederom na een hardwarematige reboot was het wel weer verholpen.

  … En ik zat heel toevallig nog te twijfelen om nog even te wachten met de update te installeren… Maar ja, je kent het wel he…;)

 • Profielfoto
  CubeOwner

  quote: “jammer voor die paar G4 Cubes maar voor mij is dit een prima update.”

  Sorry Gijsraggers, maar de update werkt gewoon prima op de Cube. Je had beter kunnen zeggen dat het jammer is voor die paar eMacs en iMacs en dat jij verder lekker goed zit.

 • Profielfoto
  Delay

  weet iemand of dit de reden is dat mijn Acrobat Reader 5.0 crasht??
  Als op het icoon klik, geeftie meteen een error..
  ???

 • Profielfoto
  Turbanus

  Gisteravond viel op dat voor deze site erg traag was geworden! Vandaag is alles weer als vanouds! Verder heb ik niets gemerkt. Maar ik denk ook dat de provider Essent problemen heeft gehad, want die is een paar jeer uitgevallen! Ik zal nu een keer een echte herstart maken om te kijken of de snelheid t.o.v. X.2.6 is veranderd.
  Ja. Voor mij is hij wel trager geworden. Vooral met het opbouwen van de desktop! Ook het probleem dat hij na het slapen mijn muis “kwijt” is, is vanmorgen voorgekomen. Even opnieuw erin steken en het werkt weer, maar dat geldt voor zoveel dingen hè!

 • Profielfoto
  HSL

  bij mij op de cube werkt hij ook prima hoor!

  en op mijn G4 dual 500 werkt hij ook prima!

  HS-L

 • Profielfoto
  Johnyw

  Op mijn G4 doet ie het prima, alleen is de snelheid denkelijk iets minder. Mijn vriendin is echter uit haar hum sinds de update en ik zie totaal geen verband …….?
  Hoe fix je dat?;)

 • Profielfoto
  klaasb

  Verband kopen in de supermarkt of bij de drogist. Vaak staat er Kotex op de verpakking oid.
  Hier draait alles gewoon door onder 10.2.8 op zowel een 867 dp G4 als op mijn ibookje. Alleen waren op de G4 met twee monitoren, de monitoren omgewisseld. Och…

 • Profielfoto
  tiny

  gelukkig heb ik nog geen problemen gevonden…

 • Profielfoto
  Schrijvert

  Zoals de titel al zegt…
  Bij mij werkt alles tip top hoor.
  Ciao,

 • Profielfoto
  Esquare
 • Profielfoto
  Niels Schooneman

  Hier dus alles opnieuw moeten installeren na geen internet verbinding meer.
  Weer een avond naar de klote

 • Profielfoto
  artimachead

  De update werkt uitstekend op één ding na. De Bluetooth-configuratie-assistent wil bij elke opstart assisteren. Ook al heb ik de configuratie afgerond, het kreng blijft zich opdringen. Ik sluit het af en bij de volgende herstart of wat dan ook komt het weer te voorschijn. Ik krijg het niet uit.

 • Profielfoto
  sabine

  Constatering via Macosx.nl forum: The Weather Widget van Konfubalator doet het ook niet meer sinds 10.2.8 ???

 • Profielfoto
  Torz

  Niet slim van Apple ,kennelijk zijn ze wat bugjes vergeten.Maar niet iedereen heeft er kennelijk last van. ???

 • Profielfoto
  mdd

  Op mijn emac geen problemen gelukkig. Alles loopt lekker vlot, geen gewijzigde instellingen.

  Maar ging 10.2.4. of 10.2.6 ook niet een keer helemaal goed?

  Kan me herinneren dat ze al een keer eerder zo’n update hadden ingetrokken.

  Hebben ze waarschijnlijk nog niet van geleerd bij Apple. ;)

 • Profielfoto
  Goes

  enige verschil dat ik zie is dat het lang duurt voordat de finder in beeld komt bij het opstarten. De achtergrond is er wel, maar het duurt langer voordat ik kan doen met mijn bakkie (imac g4 tft 15″ superdrive 768 mb ram)

 • Profielfoto
  Turbanus

  Komt er in ieder geval nog een X.2.9!!!!!!

 • Profielfoto
  lsmisch

  Hier alles DIK in orde
  imac g3/600mhz

 • Profielfoto
  Eprom

  Gisteren geinstalleerd op G4/1Ghz. DP , iMac LCD 700 en Powerbook G4/876. Geen problemen tot nu toe.
  Wel lijkt het of mijn Powerbook een beter ontvangst heeft op mijn Airportnetwerk.

 • Profielfoto
  sybian

  Sinds 10.2.8 Krijg ik middels addressbook’ bluetooth knopje geen contact meer tussen m’n SE t68i en m’n iBoek 800 combo. Ook romeo kan niets meer beginnen.
  :angry: Wanneer komt 10.2.9!!! :angry: