Apple klaagt Apple aan

Door: MacAttack - 15 reacties

Apple wordt aangeklaagd door een platenfirma genaamd Apple Corp. Apple Corp zou iets te maken moeten hebben met een onbekend groepje dat The Beatles zou heten. In een ver verleden heeft diezelfde firma Apple al een paar keer aangeklaagd, één keer heeft Steve met een bundeltje geld gezwaaid en de tweede keer won Apple Corp.

De reden waarom Apple Corp. kwaad is op Apple, gaat over een overeenkomst daterend uit de tijd toen The Beatles blijkbaar hot stuff waren en Apple aan Apple Corp had beloofd zich enkel met computers bezig te houden en zich niet met muziek in te laten.

Nu Apple zijn iTunes Music store heeft en massaal iPods verkoopt, beschouwt Apple Corp. dit als een inbreuk op hun overeenkomst die nog dateert vanuit de tijd dat iemand The Beatles nog kende.

De kans dat Apple deze rechtszaak wint is redelijk groot, omdat nu in moderne tijden er wetten zijn die zeggen dat men zich een woord als ‘Apple’ (Appel) niet meer kan toeëigenen.

Fox News
The Beatles

Update 13-09: Inmiddels heeft Apple publiekelijk gereageerd op de aanklacht.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Bert

  The Beatles en mijn Mac gaan ABSOLUUT hand in hand:p
  By The Way… The Beatles… ONBEKEND… DOE HET ZE MAAR EENS NA :angry:

 • Profielfoto
  MacAttack

  Wat? moet ik ook Apple aanklagen ofwat bedoel je? ;)

 • Profielfoto
  falcovandermaden

  Leuk verhaaltje dat ik wel eens heb gehoord is dat apple bij het toevoegen van geluid (waarschuwingssignalen) aan het toemalige OS een signaal de naam ‘Sosumi’ heeft gegeven. Vrij vertaald ‘Dan klaag ons maar aan’. Dit was bedoeld omdat hiermee Apple het accoord met het label Apple brak aangezien zij zich nu dus wel met ‘muziek’ bezig hielden.
  Typisch Apple, altijd in voor een grapje.

 • Profielfoto
  ParadoX

  um klein spelfoutje geloof ik ”dateert vanuit de tijd dat -> • n • <-iemand The Beatles nog kende.''

 • Profielfoto
  Peter O

  Sorry hoor Applewtcher, maar hier ga je volgens mij toch redelijk in de fout! De rechter beslist hier zuiver rationeel en dat heeft al tot voor ons gevoel vreemde zaken geleid! Ene meneer met de eigen naam Philips in Eindhoven had een electrozaak in Eindhoven en had boven zijn winkel keurig Philips Electro staan. Dat stond er zo meer dan 15 jaar! De grote Philips heeft er jarenlang tegen geprocedeerd en uiteindelijk hebben ze voor elkaar gekregen dat meneer de naam van zijn eigen zaak kon gaan wijzigen.

 • Profielfoto
  MacAttack

  Ik heet Macattack en we spreken over Amerika, niet de Netherlands.
  Daarbij is Phillips een naam en Appel een woord. :)

 • Profielfoto
  Peter O

  Hohohoho Excuses Macattack, daar heb ik jullie per abuis verwisseld. Maar ik heb hier zojuist ook achter op een oude Beatle=laat gekeken (Sgt. Pepper…) en daar staat inderdaad ook op dat het eigendam is van een firma Apple! Dus als die firma nog steeds bestaat, kunnen er problemen ontstaan met rechten, omdat de rechter die doorgaans toewijst aan de oudste firma!

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Volgens mij gaat het niet om de vraag van wie de rechten zijn van Beatles platen. Het gaat om de schijnbare verwarring tussen Apple Computers en Apple Corps omdat beide nu in de muziekbusiness zitten. Volgens Apple Corp ís dit verwarrend en wil derhalve dat Apple ermee stopt. Te meer daar ze al eerder hadden afgesproken dat Apple zich niet met muziek zou inlaten. (wat een beetje achterhaald is tegenwoordig, lijkt me)

 • Profielfoto
  Elger

  beatles? nog nooit van gehoord…:D ik ga binnenkort wel naar de stones:P Ben benieuwd, maakt niet uit wie er wint.

 • Profielfoto
  Kees Wibra

  ik klik op de beatles site, maar met Safari kom je maar niet verder…. opzet of toeval?

 • Profielfoto
  awesomemac

  Wat een stelletje zeikerds zijn ze bij Apple Corp. Ze hebben gewoon geld nodig, meer niet. Als je aan iemand vraagt wie de iPod maakt (zelfs de niet Mac gebruikers) krijg je als antwoord Apple en ze denken niet aan dit platenlabel (of ze weten het niet).

 • Profielfoto
  Peter O

  Apple heeft toch niets met matrassen he!? Anders krijgen ze daar ook weer problemen. ???

 • Profielfoto
  Kielzog

  We nemen allemaal een hap van de Appel mensen!!

  Het laatste wat ik wil horen is een hippie die een bedrijf naait om een fucking logo! Waren ze nou maar wel in die trip gebleven…:D

 • Profielfoto
  little rascal

  Beatles ??? 2 down 2 to go :angry: :angry:

 • Profielfoto
  Jochen

  Al dat geklaag…
  Een Amerikaan die niemand aanklaagt is geen Amerikaan.