Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 22 september 2003

Apple Centre Rotterdam opent

Na veel onzekerheid en lang wachten is hij er dan toch gekomen: een Apple winkel in het centrum van Rotterdam. Apple Centre Rotterdam ligt aan het Stationsplein in het Groothandelsgebouw dat ontworpen is door Rotterdam’s eigen Maaskant.

Vandaag ging de winkel open, maar zaterdag 27 september om 13:00 wordt hij feestelijk geopend door Ton van Garderen, ‘general manager’ van Apple Nederland.

Lees verder voor een reportage die gemaakt is door ons lid Chowmin. Bekijk ook zijn foto’s in het forum. Hier vind je meer foto’s van de winkel, inclusief de G5 PowerMac. Download hier een PDF met de openingsaanbiedingen van Apple Centre Rotterdam.

Update 23-9
Inmiddels is de website van Apple Centre Rotterdam aangevuld met de producten die ze verkopen. Een zeer nette website. Voorlopig missen alleen nog een aantal onderdelen en ontbreken ook de prijzen. Maar dat gaat zeker komen.

Sinds vanmorgen 9.00 uur heeft Nederland er een nieuwe AppleStore bij oftewel Apple Centre Rotterdam. Na een lange periode van “komt ie nu wel of komt ie nu niet” gingen vanmorgen om 9.00 uur toch de deuren van deze “semi” zeg maar gerust “Officiële” Apple Centre open om het Nederlandse “Apple” publiek welkom te heten. Ik was erbij om de eerste kiekjes op de gevoelige digitale plaat vast te kunnen leggen.

Er moet wel bij vermeld worden dat a.s. zaterdag pas de feestelijke opening van de Apple Centre zal zijn, dus er werd nadrukelijk bij vermeld dat er nog het een en ander miste aan het interieur zoals diverse Demo iBooks & Powerbooks en enkele banieren om de “Apple feeling” hier en daar nog iets op te kunnen voeren! Met de vraag of het mogelijk was om hier en daar wat foto’s te kunnen nemen, kreeg ik direct een rondleiding van de desbetreffende bedrijfsleider (van wie ik de naam helaas niet weet). Hij liet mij de voorraad van het magazijn zien (welke elke dag ververst wordt) en de mogelijkheid om met je auto (of fiets / brommer) achter de Centre je “dure” spullen op te halen, aangezien je niet zo snel met je nieuwe zojuist aangeschafte Power Mac G5 over het Rotterdamse Centraal Station zal gaan huppelen, blijkende het vele gespuis wat daar met een straatkrant onder de arm rondhangt.

Over het algemeen is de Apple Centre wel iets wat klein maar toch wel erg fijn zoals het bekende gezegde luidt, de frisse moderne uitstraling van het interieur ademt het “Apple gevoel” de witte demo bars voorzien van het Apple logo de zwarte Software racks (helaas met glas ervoor) rechtstreeks uit het ontwerp van de Apple Centre’s in de USA. De glazen wand achterin is geplaatst op advies van Apple zelf en volgens Apple is dit het interieur wat voor alle Apple Centre’s in Nederland en Europa als vaste norm zal gaan dienen. Helaas was het niet mogelijk om een houten vloer te leggen i.v.m. de kosten van isolatie en de toch al hoge kosten van de locatie. Een leuk en fraai detail is het projectie scherm boven de ingang, wat zal gaan dienen om commercials en promo filmpjes (rechtstreeks van Apple) te tonen die vervolgens vanaf buiten en binnen te bezichtigen zullen zijn.

Met al deze fijne touches is het geheel toch erg mooi en doet hopen dat de andere vestigingen in Nederland snel haar deuren zal openen. Bij het einde van het gesprek ontving ik een zwart t-Shirt met het Apple logo voor en achter het Apple logo + de tekst Apple Centre Rotterdam, altijd handig voor promotie doeleinden vonden ze, en ik kon in die gedachten gang best mee komen. Voor wie nu geïnteresseerd is, a.s. Zaterdag om 11.00uur zal de feestelijke opening plaats vinden waar naast MacOSX.nl ook Ton van Garderen (Apple Benelux) aanwezig zal zijn, aangezien Steve Jobs het erg druk scheen te hebben en niet kon komen.

Geschreven door ons lid Chowmin.


Foto Lucas Raggers

Reageer op artikel:
Apple Centre Rotterdam opent
Sluiten