Adobe komt met updates en Creative Suite

Door: Adriaan Mol - 20 reacties

Adobe heeft vandaag Adobe Photoshop CS 8, Adobe InDesign CS 3, Adobe GoLive CS 7 en Adobe Illustrator CS 11 uitgebracht.

De CS staat voor Creative Suite, waarvan twee pakketten zijn, namelijk het “standaard”- en het “premium”-pakket. In de premium-versie zitten alle boven genoemde pakketten, én Adobe Acrobat 6 Professional. In het standaardpakket zitten Adobe Photoshop CS, Adobe Illustrator CS en Adobe InDesign CS.

De Nederlandse versie van het standaard CS-pakket kost € 1,760.01 incl. BTW, de premium-versie kost € 2,140.81 incl. BTW. Alle Adobe-applicaties zijn ook nog steeds los verkrijgbaar.

Adobe Creative Suite

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  MacDokter

  En waar staat de versie vermeld op de Adobe site??

 • Profielfoto
  Mmmarco

  Ik wordt een beetje ziek van al die afsplitsprogramma’s. My god! Acrobat, Photoshop, Ilu, Indesign, Flightcheck. Hoezo commercieel? (Bedenk me nu dat Xpress het nog niet heeft, maar ja misschien over 4 jaar bij een update dan wel)

  Oh, maar ID3! Die wil ik hebben! Helaas pas leverbaar in Februari 2004!!! :angry:

 • Profielfoto
  Torz

  :angry: :angry: :angry:
  Photoshop CS in de US = 649 dollar full version

  Photoshop CS in Europa = 1049 euro full version

  Vreemde wisselkoers,

  Wie wordt hier genaaid???

  ga maar kijken op adobe.com en adobe.nl
  :angry:

 • Profielfoto
  Klaas Geert

  Zullen ‘ze’ vast wel een héééééle goeie verklaring voor hebben!!! :angry:

 • Profielfoto
  dodo

  Af en toe vraag ik mezelf af of er ook wel echt functionalitiet wordt toegevoegd ipv mensen OPNIEUW aan het kopen te zetten.

  … of downloaden…

 • Profielfoto
  tiny

  Zelfs de upgrade scheelt een dikke honderd euro in prijs. Daar wegen geen verzendkosten uit Amerika tegenop ;)

  Geweldige nieuwe features in Photoshop alleen ook in de VS is hij pas vanaf eind november beschikbaar. Dit is bovendien de ‘expected time of shipping’. Tot die tijd is het slechts luisteren en kijken naar filmpjes van die verschrikkelijk irritante Russel Brown…

 • Profielfoto
  Turbanus

  Ja Torz…… blijkbaar kost het zoveel om die doosjes in Europa te krijgen!

 • Profielfoto
  tricksel

  Adriaan, misschien is het beter om i.p.v. “uitgebracht” de term “aangekondigd” te gebruiken in de tekst; after all, het is nog lang niet leverbaar…

 • Profielfoto
  error

  Volgens een nederlandse dame bij de Adobe Store Europe zijn de prijzen in Amerika lager vanwege (a) “het daar Amerkia is” en (b) de klanten in Amerika veel meer moeten betalen voor support en service. In Europa zit dus in de (hogrere) prijs een deel voor eventueel toekomstig helpdesk gebruik…

  Fijn. Als ik een probleem heb met Adobe software surf ik naar de website en de gebruikers forums (in Amerika). Hier betaal ik — naar nu blijkt — dus veel voor.

  De Adobe Creative Suite Premium Upgrade is in Nederland zo’n 143 euro duurder dan in de Verenigde Staten.

  Volgens Adobe Store Europe is het geen probleem als ik de sotware in Amerika koop — maar ik kan het dan nooit in Europa registreren voor service en support.

  In dollars kopen bij adobe.com kan niet meer — daar sturen je ze gelijk naar de Adobe Store in je eigen land.

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  @Torz: Het is niet alleen de koers en/of prijsverschil. Het gaat erom dat de _Nederlandstalige_ versie van de programma ook veel duurder is. Engelstalige is in Nederland stukke goedkoper.

 • Profielfoto
  sally

  Adobe zoekt naar een nieuwe formule om inkomsten te genereren, terwijl bijv. de Photoshop update echt niets voorstelt. (lees Think Secret)
  (kan ook niet meer, zoals eerder, dat een update “twee keer zoveel” photoshop oplevert)
  Oftewel: duur geld.

 • Profielfoto
  Torz

  Daar ben ik het toch niet mee eens Andre,Er zijn een aantal significante veranderingen.Misschien niet voor iedereen interessant,maar voor een grote groep professionele gebruikers wel!
  Wat te denken van 16 bits correctielagen!
  En shortcutmanager!
  Om er maar twee te noemen.

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Trouwens een expo van Adobe met ook de presentatie van Apple’s G5…:)
  Ik me net effe ingeschreven… (gratis..)

  Tis in Utrecht…
  http://www.adobe.nl/expo

 • Profielfoto
  sally

  @ Torz, ja, photoshop was en blijft geweldig (en duur) en flash export lijkt ook aantrekkelijk (hoewel dat al via After Effects kan (ook geweldig, maar ook niet zo heel veel meer aan toe te voegen per update: meer overlap met ander progs in 6)
  Ik ben net gestopt met roken, en erg kritisch voor alles en iedereen en narrig: daarom valt het me gewoon tegen dat Adobe het nu ook weer in een nieuw jasje zoekt (CS)

 • hrjacobi

  Mooi klote. Je koopt eerst een pakket met Ill, PS, Id en acr. Nu komen ze met de nieuwe serie en wil je updaten. Dan moet je GoLive daarbij afnemen die wil ik niet!! Waarom moet de inhoud van de pakketten nou toch weer aangepast worden… :angry:

 • Profielfoto
  error

  >Engelstalige is in Nederland stukke goedkoper

  Wel… de prijzen die ik noem gaan over de International English versie — dit is dezelfde versie als in de US, tijdens de installatie maak je een keuze tussen US of UK (huidige installers van Adobe doen dit zo).

  De Nederlandstalige versies zijn inderdaad helemaal belachelijk duur… en worden pas in februari volgend jaar uitgebracht.

  Vandaar dat ik nooit Nederlandstalige software koop.

 • Profielfoto
  Turbanus

  Ik denk dat we kunnen vaststellen dat Adobe het gemak van een luxeprobleem heeft!;)

 • Profielfoto
  karmijn

  Daarom maar goed dat Quark bestaat anders heeft Adobe alles in handen wat de grafische markt betreft. De fonten , opmaakprogramma’s, tekenprogramma, Postscript niet te vergeten , etc…. Gelukkig zijn ze in webdesign van een kale reis teruggekomen. Waar is Pagemill etc.

  Wat mij ook tegen de borst stoot is de hoeveelheid upgrades als je vergelijkt hoelang Quark aan een upgrade doet dan is Adobe dezelfde gangster als Quark..

 • Profielfoto
  helix

  Karmijn al gehoord van Golive? Pagemill is al heel lang verleden tijd.
  ik heb toevallig PS, Ill, ID & Golive hier allemaal officieel, nu kan ik in eenmaal upgraden en krijg ik een cadeautje Acrobat professional (wat ik nog niet heb) erbij en dit voor de prijs die ik normaal voor de losse upgrades zou betalen. goed toch

  voordeel alle programmas zullen perfect op elkaar aansluiten, wat ze al grotendeels deden, wat de workflow ten goede komt.
  Bij mij komt Quarck nooit binnen!!! dat zijn pas geld-trekkers.

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Dat denk je maar, Adobe kan er ook wat van…
  dan brengen ze effe een update uit… denk nog maar aan binnen een naar van psd 5 -> psd 5.5 -> dat tickt lekker aan…!!!! En Adobe is lekker goed koop! NOT!