Wall Street: “Switch to mac”

Door: - 6 reacties

Übercolumnist Walter Mossberg van de Wall Street heeft goed advies voor zijn lezers die alle wormen en virussen ziek zijn: “Switch to Mac!”

Is het echt waar? Raad de Wall Street website nu Apple aan? Ja, dat klopt. Je leest het goed! Naast een veel kleiner risico om door wormen en virussen aangevallen te worden, is het update-beleid van Apple in vergelijking tot Windows stukken beter. Het besturingssysteem is minder ‘lek’ en updates verschijnen niet zo allemachtig vaak als de Windows ‘paches’ en ‘Service packs’. Daarnaast verteld hij de lezers ook hoe je gewoon Microsoft software kun draaien, zoals Entourage, zodat je niet in een geheel vreemde omgeving terecht komt. Een ander leuk voordeel vindt hij de pop-up blocker, die in de standaardbrowser van Apple zit.

Over trends gesproken! Alweer een positief Apple artikel door de mainstream -meestal PC georienteerde- wereld.

Lees het hele artikel hier:
http://ptech.wsj.com/archive/mailbox-20030821.html

Met dank aan:
http://www.macaddict.com/

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Peter O

  Als “iedereen” zou gaan switchen, komt er ook ander “volk” op de Mac en dan krijgen we vanzelf ook met domme wormen en virussen te maken. Dus laat ons nog maar even in de luwte genieten s.v.p.

 • Profielfoto
  HRH

  Nou, nou, nou. Aanraden is wel wat boud gesteld. De schrijven geeft aan dat switchen een mogelijkheid is. Ik lees nergens een aanbeveling. Niet dat het niet goed is, maar we moeten niet gaan verdrijven.

 • Profielfoto
  Mmmarco

  Je gaat even voorbij aan het feit dat ze de Mac NOEMEN als alternatief. (Dat is al opvallend). Kijk ook ff naar de kop van het artikel: “Switching to Macs Can Help Users Avoid Hassle of Viruses”

  Oftewel: Mac biedt oplossingen voor veel voorkomende problemen? Dit is aanraden in mijn boekje hoor.

  Macaddict noemt het artikel in hun verwijzing ook niet voor niets: Fear Viruses? Use a Mac!

 • Profielfoto
  Whymme

  Och.. Mossberg is altijd al positief geweest over de Mac in zijn columns voor WSJ. Dat hij dit in deze column alweer is, is geen groot nieuws voor mij.

 • Profielfoto
  Jano

  Tja .. ik moet Peter toch gelijk geven. Op dit moment is het marktaandeel van de Mac waarop bedrijfs-critische applicaties draaien helemaal niet interessant voor virus schrijvers. Wat leg je nu plat wanneer je een virus voor de Mac schrijft. Wanneer er dus massaal overgestapt zou worden op Mac, dan richten deze schrijvers zich op dit platform en denk maar dat ze security lacks vinden hoor …. op dit moment is het nog niet interessant genoeg voor ze ;)

 • Profielfoto
  Mmmarco

  Idd, hoe meer maccers hoe meer potentiele doelwitten voor de viruskiddies. Maar als je zo redeneerd kunnen we misschien maar beter helemaal geen nieuwe macjes meer kopen? Dan slinkt het marktaandeel en wordt het nóg veiliger!:D Totdat jij de enige maccer bent! Ultime veiligheid :) :p :)