Waarom OSX veiliger is dan XP

Door: MacAttack - 12 reacties

Zou een worm of virus ook zoveel schade toerichten als 90% van de mensen Mac OS X had draaien? Microsoft zou ons graag willen doen geloven dat dit wel het geval is, maar het antwoord is eigenlijk nee. Een artikel in de Washington Post verklaart waarom Windows minder veilig is dan zijn Unix broertjes.

Klinkt misschien wat dom, maar XP home edition wordt verkocht met 5 poorten open in tegenstelling tot 0 op Mac OS X. Ook de firewall bij Mac OS X is zeer envoudig te gebruiken terwijl je bij XP daar een ‘Wizard’ voor moet inschakelen.

Mocht een virus zich ooit op Mac OS X willen installeren dan zou het eerst achter je passwoord moeten vragen en dit dan nog op een systeem dat de gebruiker meer vrijheid geeft. Dit is zeer frappant vermits Windows zeer bekend staat om zijn bemoeizucht en restricties.

Artikel ‘Microsoft Windows: Insecure by Design’

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Elger

  daarnaast is apple zo snel met beveiligingsupdates, dat een eventueel virus of backdoor binnen 2 dagen is dichtgemaakt.

 • Profielfoto
  markj

  De laatste alinea is ook erg mooi, waarin hij suggereert om iedere windows gebruiker een CD te sturen die zijn windows veiliger maakt…
  Overigens hadden snelle updates in het geval van Blaster en Sobig niet geholpen – die auteurs van deze wormen hadden juist een patch van XP bekeken om te kijken wat gerepareerd werd en toen de wormen geschreven om computers te infecteren van gebruikers die de patch nog niet gedownload hadden – en dat waren dus veel mensen!

 • Profielfoto
  Torz
 • Profielfoto
  Mmmarco

  Tof nieuws! :p Er is nog 1 kleine ‘maar’

  Wat nu als een programma-installatie meerdere onderdelen bevat waarvan 1 een fout onderdeel bevat? Ik denk aan free- of shareware met een spy-ware progje in de installatie? Je hebt toestemming én wachtwoord gegeven in het begin vd installatie, nietwaar?

 • Profielfoto
  MacAttack

  dan is de maker zeer snel te onderscheppen zeker ;)

 • Profielfoto
  Mmmarco

  Da’s waar. Heb het artikel ondertussen uit. 1 ding is zeker: Het zal alleen maar erger worden voor Microsoft.
  “In its default setup, Windows XP on the Internet amounts to a car parked in a bad part of town, with the doors unlocked, the key in the ignition and a Post-It note on the dashboard saying, “Please don’t steal this.” :D :) :D ROLF!

 • Profielfoto
  Boskabouter

  HEHEHEHEHEHEHEHEHEHIHIHIHIHIHIHIHIHI:p ;) :D :) :0 :p ;) ;)
  Het blijft leuk allemaal om dit soort dingen te lezen;)

 • Profielfoto
  dennis

  “bij envoudig denk nog ff een e”;)

  verder vind ik het van microsoft echt stom! ze weten waar de problemen liggen en ze doen er dus niks aan! Over 10 jaar is dit nogsteeds zo.
  Gelukkig hebben wij gekozen voor een beter systeem
  “thank god”

  Dennis

 • Profielfoto
  boesboes

  Ik vraag me in feite af waarom de overheden op al die virusproblemen niet reageren. Het kost de economie tenslotte miljoenen!

  Misschien moeten ze MS maar eens verplichten om al hun miljoenen dollars die ze allemaal aan ons (welja, de maccers dan niet) verdiend hebben te investeren in veiligeid, en zo een gratis superpatch uit te brengen.
  Ochja,
  dat zal microsoft waarschijnlijk nooit kunnen…

 • Profielfoto
  Bert

  [Quote]Ochja, dat zal microsoft waarschijnlijk nooit kunnen…[Quote]
  Dat zullen ze waarschijnlijk ook niet willen, anders wordt er niets meer verdient…;)

 • Profielfoto
  Elger

  geen slapende honden wakker maken he:P anders gaan gebruikers nooit switchen

 • Profielfoto
  Josh

  Dit woord wil ik wel elke dag lezen!