MacAttack
MacAttack Nieuws 25 augustus 2003
Leestijd: 1 minuut

Waarom OSX veiliger is dan XP

Zou een worm of virus ook zoveel schade toerichten als 90% van de mensen Mac OS X had draaien? Microsoft zou ons graag willen doen geloven dat dit wel het geval is, maar het antwoord is eigenlijk nee. Een artikel in de Washington Post verklaart waarom Windows minder veilig is dan zijn Unix broertjes.

Klinkt misschien wat dom, maar XP home edition wordt verkocht met 5 poorten open in tegenstelling tot 0 op Mac OS X. Ook de firewall bij Mac OS X is zeer envoudig te gebruiken terwijl je bij XP daar een ‘Wizard’ voor moet inschakelen.

Mocht een virus zich ooit op Mac OS X willen installeren dan zou het eerst achter je passwoord moeten vragen en dit dan nog op een systeem dat de gebruiker meer vrijheid geeft. Dit is zeer frappant vermits Windows zeer bekend staat om zijn bemoeizucht en restricties.

Artikel ‘Microsoft Windows: Insecure by Design’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Waarom OSX veiliger is dan XP
Sluiten