Typisch Quark

Door: - 19 reacties

Zoals de gehele grafische wereld ondertussen weet, is Quark Xpress 6 uitgekomen. Opmerkelijk genoeg zonder gedrukt handboek (onder het motto save-a-tree) en met een bijzondere hulpdienst: Je hebt recht op 1 telefoontje of emailtje nadat je Xpress 6 hebt aangeschaft. Daarna kun je kiezen: 15 dollar per incident of een pakket van 95 dollar voor 90 dagen kopen.

Aansluitend heeft Quark het Service onderdeel Forum van hun site uitgeschakeld tot nader order. In de licentievoorwaarden staat verder dat Xpress 6 alleen op 1 machine kan draaien. Dus geen laptop thuis met Xpress van dezelfde installatie CD-ROM.

Opmerkelijk is ook de Enhance-preview Xtention. Hoewel het als één van de nieuwe features wordt genoemd om tot wel 800% in te kunnen zoomen, staat de Xtention niet op de installatie CD van Xpress 6. Je ontvangt de Xtention -per email- alleen als je je na de aanschaf van de software registreert bij Quark. Mocht je dit niet willen, dan kun je geen gebruik maken van alle nieuwe features en blijft de preview van plaatjes lowres, zoals iedereen wel kent van vorige Xpress versies.
Maar wat Quark vergeten is: de demo van Xpress 6 is te downloaden van hun website. En deze bevat OOK de Enhance Preview Xtention! Je kunt hem gewoon overslepen naar je eigen Xpress map!:-) Zo ken ik Quark weer!

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  boesboes

  die hebben een ongelooflijk groot marktaandeel in de grafische industrie, maar slagen er toch niet in hun klanten te onderhouden met nieuwe versies. Adobe daarintegen. In feite is quark x press geen slecht product, maar natuurlijk, als je het spelletje zo smerig speelt, dan kun je wel eens zo’n slechte naam krijgen. Ach ja, indesign 3 komt er aan, wie gaat er dan nog quark willen?!

 • Profielfoto
  Mmmarco

  Wat kan er nog in ID3? Snelheidsverbeteringen, een ‘plaats Word tekst zonder opmaak’ en betere preflight!
  Maar verder is ID2 is al steengoed voor een versie 2!

 • Profielfoto
  HSL

  kut QUARK!!!!!!:p

 • Profielfoto
  Mmmarco

  ai ai ai!

  Eindelijk een engelstalige demo binnengehaald en wat blijkt? De Xtention is eruit gemikt! Het nieuws was nog maar een 2 dagen oud! Het lijkt erop dat Quark dan zelf GEEN forum meer heeft, maar in ieder geval WEL topics op het forum van Adobe leest!!! :angry: :angry: :angry:

 • Profielfoto
  Meltdown

  Ze moeten maar lekker zo doorgaan daar bij quark.
  Lekker arrogant. Zit straks de hele industrie op ID3.
  Aflopende zaak.

 • Profielfoto
  trillseeka

  In mijn kopie zat ie wel gewoon zonder registratie bij Quark, dus voor wie ‘m wil:
  http://home.planet.nl/~trillseeka/downloads/fullrespreview.sit

 • Profielfoto
  Zora la rousse

  Allang overgestapt op InDesign…..;) .

 • Profielfoto
  error

  + Quark heeft ook bedacht dat kopers van een upgrade van XPress 5 naar 6 daarmee automatisch hun licensie van versie 5 verliezen (stel dat je beide versie op 1 computer draait!).

  Via 6 naar 5 bewaren en vervolgens via 5 naar 4 mag dan officieel niet meer.

  Ook ik ben al lang overgestapt naar InDesign en de later dit jaar te verschijnen versie 3 klinkt veelbelovend:

  http://www.microsoft-watch.com/article2/0,4248,1215924,00.asp

 • Profielfoto
  EagerB0bNerd

  Is er verschil tussen de Enhance Preview Xtension en de Full Res Preview of wordt hier hetzelfde bedoeld ?

 • Profielfoto
  Mmmarco

  Hee, trillseeka bedankt!
  En ee dat over versie 5 is ECHT BELACHELIJK!!! Willen ze soms geen klanten!!?? Deze had ik nog niet eens gehoord! Dan kan toch niet! Je hebt indertijd volledig betaald voor die versie, die hoort gewoon je eigendom te blijven. Of was 5 maar een beta voor 6? Ik hoop dat iemand quark aan klaagt (ipv Apple)…. :angry:

 • Profielfoto
  Kramiekske

  Als quark zo blijft doorgaan met zijn klanten als vuile was te behandelen, dan kunnen wij dat ook. Als wij toch moeten ivesteren in een nieuw OS (10.3), nieuwe en snellere Mac’s (G5). Dan kunnen we onze oude Quark 4.1 licenties ook in de kast stoppen. Meer en meer grafische bedrijven in europa maken de overstap naar InDesign, en naar mijn mening terecht. Als je de functies ziet die ID ondersteunt, en die nog niet geimplementeerd zijn in Quark 6. Dan is dit dwijlen met een open kraan. Laat ze hun arrogantie maar botwerken op anderen. Van mij geen eurocentje krijgen ze nog. Om nog een voorbeeld te noemen, toen ik mijn ADB dongles wou omruilen voor USB dongles vroegen ze mij om zo maar daar zo maar even lekker voor te betalen. Ik heb toen een stelletje imate convertors gekocht en die liepen even goed. Neen, klantvriendelijkheid en service is een woord dat niet in het woordenboek van Quark voorkomt. Maar ja dat heb je zo met bedrijven die denken dat ze een wereldmonopolie hebben. Ik dank in ieder geval Adobe voor de stevige concurentie, en ik dank ze daarvoor van harte.

 • Profielfoto
  Kielzog

  Dat Quark zelf het proces versneld van overschakeling op InDesign. Nu nog een snellere InDesign en ik ben eindelijk na 12 jaar gelukkig….

  Sterf Quark! Steeeeeeeeeeeerf!!!!!!!!!!!

 • Profielfoto
  Mmmarco

  WOW, goeie review is dat EE!!!

  Shit, als dit klopt…:-) Dan koopt niemand meer een Xpress kopie…. :Control palette, Info palette, 3’s Objects menu, Pathfinder, scrollen met je muis, Document Style, Story Editor (!), paste unformatted text, scale text in text frames while resizing them, Users will also be able to export PDF files that meet the specifications for PDF/X-1a and PDF/X-3, save page as jpeg….

  http://www.microsoft-watch.com/article2/0,4248,1215924,00.asp

 • Profielfoto
  Elger

  wat is dat toch altijd een gedoe met dat quark… tijd om ze te laten vallen;)

 • Profielfoto
  Cornelis
 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Wat maakt iedereen zich toch zo druk…
  Over een paar maanden moet je naar de grotere uitgevers alles al cPDF gaan sturen…
  Dus welke versie je ook gebruikt maakt niet uit…

  Maar goed, des al niet te min vind ik dit inderdaad geld klopperij!!!!!!!
  Ik ben een trouwe Quark gebruiker… maar dit is schandalig….

  “Beetje jammer Quark!”

 • Profielfoto
  eric mels

  :angry:

 • Profielfoto
  erwin

  Quark is echt goed..! Quark is super..!

 • Profielfoto
  Kodama

  De quark is nu echt zuur aan het worden, het was al niet te vreten, maar nu is de max. houdbaarheidsdatum echt ruimschoots overschreden!

  Ooit aan Corel Draw 10 gedacht? Klinkt maf, maar ik werk er al 6 jaar mee… Is niet kappot te krijgen.. im- en exporteerd echt alles!!!! Altijd hoge resoluties. Alleen op de colormanager hebben ze zwaar bezuinigd… Ik heb Quark altijd kut gevonden.. alles is beter dan Kwark, zelfs met kut colormanager…..:)