Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 16 augustus 2003

Typisch Quark

Zoals de gehele grafische wereld ondertussen weet, is Quark Xpress 6 uitgekomen. Opmerkelijk genoeg zonder gedrukt handboek (onder het motto save-a-tree) en met een bijzondere hulpdienst: Je hebt recht op 1 telefoontje of emailtje nadat je Xpress 6 hebt aangeschaft. Daarna kun je kiezen: 15 dollar per incident of een pakket van 95 dollar voor 90 dagen kopen.

Aansluitend heeft Quark het Service onderdeel Forum van hun site uitgeschakeld tot nader order. In de licentievoorwaarden staat verder dat Xpress 6 alleen op 1 machine kan draaien. Dus geen laptop thuis met Xpress van dezelfde installatie CD-ROM.

Opmerkelijk is ook de Enhance-preview Xtention. Hoewel het als één van de nieuwe features wordt genoemd om tot wel 800% in te kunnen zoomen, staat de Xtention niet op de installatie CD van Xpress 6. Je ontvangt de Xtention -per email- alleen als je je na de aanschaf van de software registreert bij Quark. Mocht je dit niet willen, dan kun je geen gebruik maken van alle nieuwe features en blijft de preview van plaatjes lowres, zoals iedereen wel kent van vorige Xpress versies.
Maar wat Quark vergeten is: de demo van Xpress 6 is te downloaden van hun website. En deze bevat OOK de Enhance Preview Xtention! Je kunt hem gewoon overslepen naar je eigen Xpress map! 🙂 Zo ken ik Quark weer!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Typisch Quark
Sluiten