Panther zal Windows-applicaties draaien!

Door: DeX - 17 reacties

Toen ik gisteren de newsflash ‘Artikel strategie Apple’ plaatste, wist ik niet dat BussinessWeek een veel interessanter artikel zou gaan publiceren!
Vandaag publiceert Fryke op zijn site nieuws uit een nieuw artikel van BussinessWeek dat de MacCommunity op zijn grondvesten zal laten daveren:

Weet BussinessWeek iets wat wij niet weten?? Toch verassend nieuws in deze rampzalige komkommertijd .
Lees het schrikwekkende artikel hier!

Update: Inmiddels is BussinessWeek zo wijs geweest haar artikel aan te passen. Zoals uit de reacties al blijkt staat er nu:

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Sixer

  Humor..

 • Profielfoto
  dennis

  dus ook alle virussen, humor idd..

 • Profielfoto
  papa

  Apple gaat zeker een soort van Virtual PC integreren in Panther in de wetenschap dat Microsoft de boel heeft overgenomen van Connectix. Misschien is het wel een voorzorgsmaatregel: stel dat Virtual PC ineens verdwijnt van de markt…En het is reclame voor de Mac; je hebt immers geen Windhoos-bak meer nodig om PC-zooi te kunnen gebruiken als het tenminste waar is wat er wordt gezegd natuurlijk.;)

 • Profielfoto
  Sixer

  Lijkt me sterk. Ik denk dat de reporter van BusinessWeek een regeltje over Samba niet goed heeft begrepen.

 • Profielfoto
  boelie

  Ik denk ook dat er een foutje in staat, het gaat over Xserve. Verder staat er nergens op een rumoursite iets hierover…

 • Profielfoto
  cheetah

  Wat een onzinverhaal. De auteur moet beter leren lezen en citeren. Hij citeert:

  “Next, Apple’s newest version of OS X, called Panther — which is scheduled to debut later this year — will let corporations run Windows applications on their Macs. That’s a major plus, considering that nearly all companies use Windows.”

  Dat staat er echter helemaal niet, en hij laat juist de meest essentiele woorden weg. Wat er wel staat is:

  “Next, Apple’s newest version of OS X, called Panther — which is scheduled to debut later this year — coupled with new emulation software from Microsoft (MSFT) will let corporations run Windows applications on their Macs more smoothly. That’s a major plus, considering that nearly all companies use Windows.”

  Er is dus sprake van “new emulation software from Microsoft”, die ook nodig is. Panther kan echt geen Windows software draaien! Die emulation software is uiteraard gewoon VPC, of een nieuwe emulator gebaseerd op VPC. En die software komt dus juist wèl van Microsoft, “papa”!

  Niets nieuws onder de zon dus.

 • Profielfoto
  rvamerongen

  Er staat:
  “Next, Apple’s newest version of OS X, called Panther — which is scheduled to debut later this year — coupled with new emulation software from Microsoft (MSFT ) will let corporations run Windows applications on their Macs more smoothly. That’s a major plus, considering that nearly all companies use Windows.”

  Er staat nergens dat Apple dit er bij gaat voegen. Je zou de nieuwe MS emulator ( connectix vpc ) ( zelf ) kunnen koppelen / samen voegen om windows apps te gebruiken. Enne ik denk eerder dat MS stopt met alle mac apps, behalve dan VPC. Wilt iemand excel op de mac, koop/gratis? dan vpc en koop excel voor windows. En ja, this is a major plus voor MS niet voor Apple.

 • Profielfoto
  aequitas

  Toch wel jammer. Ik hoopte dat ik mijn school apps dan kon draaien omdat multisim en andere zooi windoos vereist.

  Ben ik nog steeds niet helemaal ms free:(

  Dan maar vpc

 • Profielfoto
  DeX

  @JanWeijers: ‘Het artikel van Applewatcher is derderangs journalistiek: overschrijven van iemand anders zonder bronnen of citaten te verifieren.’

  en bedankt… geen rekening gehouden met latere updates van BussinessWeek zeker?

 • Profielfoto
  marchel

  zou niet zo best zijn want dan zou Osx naar windows geschreven zijn

  laat apple lekker zijn eigen pad volgen
  en ms lekker de andere kant op gaan

 • Profielfoto
  Macum

  Op een windows conferentie voor windows programmeurs heb ik gehoord dat er ook .net voor de mac komt.
  Dan zouden .net programma’s zowel op windows als op het mac platform draaien.
  .net gebruikt een soortgelijke techniek als java waardoor het ook platform onafhankelijk is. Het komt alleen van Microsoft ipv van Sun:D

 • Profielfoto
  DeX

  ehm momenteel is .NET nog niet platformonafhankelijk volgens mij..:)

 • Profielfoto
  Peter O

  Steve smult van dit soort verwarrende berichten!

 • Profielfoto
  sctemme

  Laten we eens even voorbij die opmerking over Virtual PC kijken: het artikel is op zich best aardig. Het stelt uiteraard wat prangende vragen bij Apple’s enterprise strategie, maar die vragen moeten gesteld worden. De man die nu 200 XServes in het rek heeft hangen, moet er op de 1 of andere manier van overtuigd worden dat die 200 machines een goede investering zijn en hij niet over een paar jaar gedwongen wordt iets anders aan te schaffen.

  Op zich denk ik dat Apple op de goeie weg is, mede doordat ze dingen doen zoals JBoss meeleveren met Panther Server. Dat geeft aan dat ze naar de markt kijken, en niet krampachtig volhouden dat de klant hun eigen Java server product (WebObjects) moet gebruiken.

 • Profielfoto
  Thijs

  Applewatcher: ehm momenteel is .NET nog niet platformonafhankelijk volgens mij..

  .NET is slechts een framework waarmee je naar eigen inzicht een implementatie kan schrijven. Zo is er voor linux ook al een .NET implementatie, inclusief C# compiler. Zie http://www.go-mono.com/ daarvoor. Het moet niet veel moeite zijn deze om te schrijven naar Darwin/BSD (OS X) en daarmee ook het Mac platform te voorzien van een .NET implementatie. Er zijn vast nog wel meer implementaties waar ik het bestaan niet vanaf weet. Zo blijkt maar weer dat .NET toch wel degelijk platformonafhankelijk is:)

 • Profielfoto
  Macum

  aanvullende link: http://www.go-mono.com/ppc.html

  Dit is een port van de basis naar de ppc op linux. Zou dus ook te doen moeten zijn op OS X.

 • Profielfoto
  wilfred

  Kijk eens op http://www.codeweavers.com. Een bedrijf dat zich bezig houdt met een project om Windows applicatie native onder Linux te draaien. Nu lijkt het me niet onwaarschijnlijk dat zoiets op Mac Os X klaargespeeld zou kunnen worden.

  Wine makes it possible for Linux PCs to run Windows applicationas as if natively.