“OK Apple, you win”

Door: - 11 reacties

Het is moeilijk te geloven voor mede Apple gebruikers en fanaten, maar vanuit de mailstream IT wereld in de VS komen langzaamaan signalen dat Apple een respectabel bedrijf wordt.

Het wordt steeds moeilijker voor de grote IT-managers om Apple te negeren. Apple brengt steeds meer en diverser ‘geschut in stelling’: De 100% Unix, Panther, X-Serve RAID, 12- en 17-inch PowerBooks, G-5’s en het gunstig software-beleid steken scherp af aan de door bezuingingen getroffen bekendere PC-fabrikanten.

In een uniforme wereld waar elkaar imiteren en adverteren met steeds lagere prijzen de norm is, komt Apple met echte innovatie. Het wordt de IT-wereld langzaamaan duidelijk dat Apple niet heeft bezuinigd op de Research & Development afdeling. Daarnaast zorgt Unix ervoor dat de drempelvrees om achter een Mac te gaan zitten snel verdwijnt.

Dit alles heeft als gevolg dat Apple’s producten niet meer zomaar terzijde worden gelegd. In het artikel Apple’s playing in the big leagues now uit de ‘Infoworld’ wordt voor het eerst een degelijke analyse gemaakt van de mogelijkheden en voordelen van Apple-apperatuur t.o.v. de gebruikelijke apperuur. Het verhaal is erg goed geschreven en de auteurs zijn goed te spreken over de mogelijkheden en prijzen: “Using a Mac server for any one of these roles is a worthwhile use of budget resources and manpower. That each server permits any combination of these roles, without imposing additional management overhead, makes Panther-equipped servers unique.”

Daarnaast kun je op dezelfde site een artikel van één van de auteurs bij infoworld lezen over zijn, door nood gedwongen OSX-ervaringen. De naam doet ons Applegebruikers glimlachen: “OK Apple, you win”.

Wie of wat is infoworld?
Artikel geschreven met dank aan MacNightOwl.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  GrandMaster

  Begint het nu eindelijk in de IT wereld door te dringen, dat apple toch ook een optie is en mogelijk wel de betere oplossing????
  Als bedrijven die geinfecteerd zijn geraakt met de laatste worm en ze zouden een mac in hun arsenaal hebbendan konden ze nog van geluk spreken. Neemt niet weg dat een apple wel IT banen op de tocht komen te staan, en of we dat nou weer moeten toejuichen??? Ikzelf zeg ja maar goed wie ben ik!! Gewoon een apple fanaat.

 • Profielfoto
  nankovic

  goed nieuws(

 • Profielfoto
  DeX

  mooi artikel, mmmarco!!;)

 • Profielfoto
  Elger

  Apple is al een tijd enorm geweest hoor, maar ze konden de vraag niet aan:) dus dat was eigenlijk ook hun strop. (als ik het juist gelezen heb op apple-history.com)

 • Profielfoto
  vonnie

  Wel, ik deel niet echt je enthousiasme voor meer werklozen dankzij een hoopje metaal, maar ik denk ook helemaal niet dat het zo gaat lopen.

  Het enigste verschil is dat gebruikers meer zullen verwachten van hun computers. Applescripts om hun taken te automatiseren, veilige toegang op het bedrijfsnetwerk via wireless netwerk van op een terrasje, betere beveiliging en detectie tegen hackers, branden, blikseminslag, bedrijfsspionage, spam,…

  Apple maakt mensen productiever, niet overbodig. Dat geldt ook voor mensen die in IT werken.

  Er zijn steeds meer mensen bijgekomen in IT, er vielen geen massale ontslagen toen men overschakelde naar command line DOS naar een grafische Windows 3.11.

  Als je in de grafische sector zit: ben je bang dat je ontslagen zult worden, als je bedrijf van Quark XPress overstapt naar Adobe Indesign omdat dat laatste beter werkt?

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Vonnie: is natuurlijk niet waar wat je zegt, ik zit ook in de grafishe industrie, en kan ik nu een brochure van 24 pag in de helft van de tijd maken omdat Indesign “beter” werkt… en ik dan… ik moet dat programma toch besturen. Ik vind Xpress nog steeds hele prettig werken, alleen een beetje jammer van de streken die ze uit halen… maar verder niets over Xpress hoor… Ik vind Indesign dan ook maar een tweede rangs Pagemaker… was ook niet echt alles…

 • Profielfoto
  MacFG

  Vorige week MCSE over de vloer ivm onderhoud aan NT-server… zucht, geen xServe helaas ;)

  But the power of Unix en CLI… Probleem met mailboxen onder OS X, en meneer kon me toch maar mooi (met behulp van de terminal) vertellen dat het probleem niet bij de Mac lag…

  Dat is nou gaaf… en dat vondt hij ook, had nog nooit met OS X gewerkt :D

 • Profielfoto
  Mmmarco

  Laten we hopen dat het deze kant uit blijft gaan bij de PC’s!

 • Profielfoto
  Rasheed187

  Misschien dat er maar een Virtual Mac voor PC’s en servers gebouwd moet worden? :p Die Macosx server ziet er trouwens wel lekker uit hoor.

 • Profielfoto
  tiny

  Virtual Mac voor een PC is net als een Porsche motor in een Dafje…

  Laat mensen dan ook gewoon een heel Apple pakket nemen. Soft- en hardware samen. Ik vind dat Apple daar juist altijd sterk in is geweest.

  Voor de rest: een TOP stuk MMMMMarco. Echt een geweldig verhaal * big thumbs up *

 • Profielfoto
  Mmmarco

  Ja met zulke reacties kun je niet anders dan meer artikelen schrijven! :)

  Zie hierboven!