Office v.X voortaan in drie samenstellingen

Door: Stof - 17 reacties

Microsoft heeft laten weten dat het Office v.X for Mac voortaan in andere samenstellingen zal verkopen. De belangrijkste reden hiervoor is de overname van Virtual PC, dat nu met de Professional Edition van Office wordt meegeleverd. In Word, Excel, Powerpoint en Entourage zijn verder geen wijzigingen aangebracht.

De drie pakketten zijn vanaf nu:

 • Office v. X Professional Edition. Deze versie bevat alle bekende Office applicaties en Virtual PC 6.1 (inclusief licentie voor Windows XP). Prijs in de VS: $499 (upgrade $329)
 • Office v. X Standard Edition. Dit is de oude vertrouwde Office suite voor een verlaagde prijs van $399 (upgrade $239).
 • Office v. X Student and Teacher Edition. De volledige Office set voor een speciale studentenprijs van $149 (drie afzonderlijke installaties).

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  i-mac

  Zolang ze geen NL versie uitbrengen, krijgen ze geen voet aan de grond. Laat Apple maar een (beter) alternatief uitbrengen.

 • Profielfoto
  markj

  Ben het hier niet eens met i-mac – Office is jammer maar helaas de standaard en ik zal altijd tekst in Word, offertes in Excel en presentaties in Powerpoint blijven krijgen en moeten versturen en dus Office moeten hebben, óf op de Mac, óf op een aparte PC. En de NL versie zal er best wel komen en tot die tijd de meeste mensen een worst wezen.

 • Profielfoto
  franswilco

  Alle drie de pakketten zijn weer afschuwelijk duur. Te duur.

 • Profielfoto
  Goes

  Waarom Amerikaans nieuws hier op de site?
  In NL is de studenten editie van Office gewoon te koop bij surfspot.nl voor 1ongeveer 14 eetjes, de universiteiten en hogescholen betalen voor hun mega licenties gewoon veel minder.

 • Profielfoto
  Peter O

  Heerlijk zal de dag zijn als alle Mac’s, net als de mijne, zonder dat dominante M^ç®øßøƒ† zijn werk kan doen! En verder ben ik het helemaal met i-Mac eens!

 • Profielfoto
  Kramiekske

  Ik zou iedereen als goed alternatief voor MS Office (dat toch te duur is, maar door iedereen een MUST is daar het ook in de WINTEL wereld gebruikt wordt) het paketje Thinkfree office (zie http://www.thinkfree.com) kunnen aanbevelen. Dit kost slechts 45 $ en is volledig compatibel met MS Office. Het omvat zowel een teksteditor, rekenbladen en een spreadsheet.

 • Profielfoto
  scriptman

  en openoffice is er ook nog! ook niet slecht.. kan ook aardig met MS documenten overweg!

 • Profielfoto
  JazzEye

  Ik heb VPC 5.0 al en MS Office ook en wil best naar VPC 6.1. Balen is wel dat de upgrade naar 6.0 (naar 6.1 kost nx) 35% duurder is dan in de VS!
  Virtual PC upgrade 5.0 –> 6.0 kost in de VS ong. $80 (=€70) hier betaal je al snel €95 ex btw.
  Het gekke is dat de gewone versie maar 8% duurder is!! Je wordt hoe dan ook een poot uitgedraaid, want bestellen in de VS kan niet!

 • Profielfoto
  davedive

  Inderdaad MacCare,

  Trouwens, de VPC5 was sowieso een tè trage versie om voor de upgrade naar VPC6 (die eigenlijk VPC5.1 moest heten!!) zoveel geld te vragen.
  Destijds heb ik bij Connectix daarover mijn gegrond ongenoegen geuit gezien ik nog een ‘lopende ‘case” had. Het enige antwoord dat ze zich verwaardigden was een onozele standaardbrief.

  Bij de overname van Connectix door MS, heb ik hen dan ook vriendelijk bedankt voor verdere diensten.

  Ik gebruik het sindsdien uiterst zelden (enkel voor access-applicatie-controle van op het werk als ik dat thuis wil doen) en probeer zoveel mogelijk openoffice te gebruiken (wel nog een beetje buggie bij mij).

 • Profielfoto
  Elger

  Haal er nog maar eens 50 tot 60 euro vanaf:) (of is dat het geval bij sites als surfspot al? :))
  3 afzonderlijke installaties? 3x 149 euro? dat zou helemaal al niet kunnen.

 • Profielfoto
  sctemme

  Klopt, dit is een persbericht uit de VS. De Nederlandse situatie zal waarschijnlijk anders zijn. Ik weet niet eens of Mac Office in Nederland via de lokale vestiging van Microsoft verkocht wordt, of direct door Tech Data et. al. geimporteerd. Dit zou natuurlijk verschil kunnen maken in hoe Office X in Nederland in de markt gebracht wordt. De vraag is of in Nederland het Engelse, of het Amerikaanse product verkocht wordt. Het verschil zal voornamelijk zitten in a) sjabloonformaten: in Engeland gebruikt men ook A4 in tegenstelling tot de VS; en b) mogelijke encryptiesoftware die Microsoft bij exporteren uit de VS moeilijkheden kan opleveren. Ik denk (niet gebaseerd op feitelijke informatie) dat in Nederland t.z.t. hetzelfde product verkocht zal worden als in de VS en dat maakt het bericht relevant voor lezers buiten de VS.

  Het zou natuurlijk bijzonder aardig zijn als de mensen van MacOSX.nl voordat ze posten de Nederlandse sitautie uit zouden zoeken, maar zij hebben ook niet alle tijd van de wereld.:) De Nederlandse Microsoft site [http://www.microsoft.com/netherlands/mac/officex/default.asp] rept nog niet van de nieuwe bundels, en ook niet van Virtual PC als Microsoft product.

 • Profielfoto
  i-mac

  Laten we ons geen illusies maken. Office komt NOOIT in het Nederlands uit. Dat werd een dik jaar geleden gezegd door een manager van M$ NL. dat zou “commerciële zelfmoord” zijn. Wat ze daarmee willen zeggen, is mij een raadsel.

 • Profielfoto
  Kramiekske

  Laten we het duidelijk stellen. Moesten er genoeg licenties in het Nederlands verkocht worden, dan zou MS Office in het Nederlands uitgebracht worden. Alleen is het aantal Engelse en Amerikaanse licenties zo groot in vergelijking tot het Nederlands dat deze hierbij in het niets verdwijnt. Dus hieraan wordt geen R&D geld verspilt. Daarbij kent de overgrote meerderheid van de Nederlandse gebruikers zo wieso Engels. (Ik denk niet dat dit enige uitleg moet). Daarentegen is er een wet in Duitsland die zegt dat alle software die daar verkocht wordt in de Duitse taal dient te zijn, anders kan deze geweigerd worden, dus MS Office zal sowieso in het Duits verschijnen. Zijn wij te laks of is er een lakune in onze wetgeving. Vul zelf maar het plaatje aan.

 • Profielfoto
  mwesterl

  Beste mensen,

  wees nou eens eerlijk. Het is financieel toch niet haalbaar om een Nederlandse versie op de markt te brengen. Er zijn nou eenmaal te weinig Nederlandse Apple gebruikers. Helaas!! Hoeveel Mac gebruikers zijn er en hoeveel gebruiken office.

  Het is niet alleen de software, maar je moet ook een Nederlandse support afdeling op poten zetten, marketing etc.. Kortom financieel niet haalbaar.

  Daarnaast werk ik met de US versie en die werkt perfect. Zit gewoon een NL spellingcontrole in hoor.

  Toch vind ik de studentenversie echt duur. Zoals Goes al vertelde, kan je een officiële licentie kopen bij Suftspot (WO-HBO onderwijs). Er is ook zo iets voor MBO en middelbare scholen.

  Gegroet,
  Martijn

 • Profielfoto
  i-mac

  Waarom kan Apple dan wel al zijn iApps in zo goed als alle talen uitbrengen? Brengt dat geen kosten mee?

  MS wil niet, zo eenvoudig is dat. De Belgische en Nederlandse wetgeving zou ze moeten verplichten!!!

 • Profielfoto
  justketchup

  Weet iemand of je wanneer je al een Office X pakketje hebt kunt “upgraden” naar een versie met Virtual PC en wat dat dan kost?

 • Profielfoto
  destino

  beste mwesterl,
  via Google op zoek naar gebruik van de Nederlandse spellingcontrole voor OSX kom ik terecht bij jouw reactie. Alles wijst erop dat het erin zit, via Word > Preferences > Spelling & Grammar > Dictionaries > Languages kom ik een heel eind, maar het lukt uiteindelijk niet. Zie ik iets over het hoofd? dankjewel voor je reactie!