Office v. X update

Door: DeX - 19 reacties

Microsoft heeft weer een update (10.1.4) voor Office v. X het internet op gestuurd.
Entourage kan nu met MS Exchange-servers praten en de overige Office-applicaties zijn ook geupdate. Dit is wat Microsoft er precies over zegt:

Het lijkt alsof Microsoft Apple voor wil zijn met ondersteuning voor Exchange Servers, Panther zal immers ook ondersteuning voor Exchange bieden, zo lezen we op ThinkSecret.
Persoonlijk vraag ik mij af of er veel Maccers zijn die Entourage gebruiken.. Mail is sneller, maar biedt wel minder functionaliteit. Wie kiest er voor Entourage?? Reageer!

Update-pagina Mactopia

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  beammeup

  Ik moet toegeven dat ik vroeger wel entourage gebruikte. (eigenlijk echt een prachtig programma…) Maar ik ben zo’n hardnekkige eigenwijze, eigengereide Apple fan dat ik sinds ‘Mail in OS X zit accuut ben overgestapt. Ik kan nu geen outlook-uitnodigingen meer ontvangen, tot OS 10.3 blijkbaar. Het blijft lastig. Nu moet ik gaan vragen of collega’s het in mijn fysieke agenda willen zetten…

  beammeup

 • Profielfoto
  justketchup

  Ik ben een gewoontedier… vond outlook ook altijd prettig werken.

 • Profielfoto
  YoramIH

  Mail geprobeerd, maar te weinig functionaliteit (zoals speciaal scriptmenu voor het sturen van ‘complex html’ mails). Entourage is een uitstekend programma maar een beetje langzaam naar mijn smaak.

 • Profielfoto
  Walkingfingers

  ik gebruik nu (nog) mail en wacht 10.3 af. blijft mail mager t.o.v entourage dan stap ik ‘over’

 • Profielfoto
  Nicolas

  Zolang het over Entourage zelf gaat is dat eigenlijk een krachtiger emailprogramma. Entourage is niet zomaar een “Mail” : het omvat ook een kalender (al zij het zonder “publicatie” functie zoals iCal) en een goed adresboek (beter moduleerbaar dan Adressbook). Een van de leuke functies is het aanmaken van links tussen personen. Maar toch gebruik ik Mail omwille van de iSync functies naar mijn andere Macs en mijn GSM en mijn .mac account.

 • Profielfoto
  Erjee

  De mail van verschillende accounts van mijn partner en van mijzelf is in Entourage veel overzichtelijker te beheren. Van de traagheid heb ik geen last. Als Mail meer mogelijkheden krijgt stap ik wel direct over.

 • Profielfoto
  Alfetta

  De functionaliteit van Entourage is nu eenmaal groter. De overzicht en het groot aantal functies, zoals meer accounts, overzichtelijk adresboek, calander, links, etc maken de keuze voor mij gemakkelijk. Hopelijk dat apple mail ook zover krijgt dan is de keuze namelijk snel gemaakt!

 • Profielfoto
  ywar2

  Ik ben zins ik met t68i en bluetooth usb key heb overgestapt van Entourage naar Mail en Ical + adressbook. Dit om dat Isync Entourage niet ondersteund. Maar ik moet zeggen dat ik terug verlang naar Entourage. De communicatie tussen Mail Ical en adressbook is niet goed. Ik lees vaak op MacOSX.nl dat Mail zo snel is. Ik merk er alleeen weinig van en vind Entourage zelf sneller werken. Zeker als je ook veel doet met je calender. Vind ik Ical in combinatie met Mail en adressbook gebruiks onvriendelijk. De kans is ook groot dat ik toch weer terug ga naar Entourage. Ik denk dan ook dat alles zijn goede kant heeft.:
  Linux/Unix als basis van je OS
  Apple aqua als grafische schil
  MS office voor word excel en mail+calender.
  Het mooi van OS.X is dan ook dat dit alles in een systeem zit:)
  Het beste van alle leveranciers/systemen

 • Profielfoto
  Freerk

  Ik heb het een tijdje gebruikt ook Ical maar geef mij maar Entourage. Met mijn Palm werkte iCal voor geen meter. En nu heb ik alles weer in 1 database voor de backup.

 • Profielfoto
  Applemoes

  Het liefste gebruik ik niets meer van MS, maar tot nog toe alleen Word en soms Explorer, als iets in Safari niet werkt(zelden).

 • Profielfoto
  mika_janssens

  Entourage trager? Amaai, Mail is pas traag, als je veel mailtjes op een dag ontvangt. Entourage kan veel beter om met grote aantallen mails en is bovendien veel beter qua functionaliteit.
  Maar ik gebruik ook Mail, iCal en Adresboek louter en alleen om iSync te kunnen gebruiken.

 • Profielfoto
  tricksel

  Voor mij nog wel Entourage, om de simpele reden dat Mail voor mij op dit moment simpelweg niet voldoende functionaliteit biedt.
  Desalniettemin verlang ik wél naar iets snellers. Entourage is, zoals bijna alle MicroSuck programma’s log en traag.
  Voor mij is het op dit moment afwachten wat Mail in Panther gaat doen. Ik hoop dat het meer functionalitet biedt als nu.

 • Profielfoto
  aaike

  Vroeger Entourage, maar omdat ik nogal vaak (vooral voor de service releases) tegenkwam dat Entourage onverwacht stopte ben ik overgestapt. Ik vind Mail schitterend als Mail-programma, zeker als je de knoppenbalken wat aanpast enzo. Als PIM kan het trio Mail-AB-iCal idd. nog wel wat verbeteringen gebruiken. Ik vond bvb. de categoriën wel leuk, zo kon je van elk bericht ahv. een kleur direct zien van wie (welke groep) het komt…

 • Profielfoto
  macpro

  Entourage handelt mail beter af als je in een Windows omgeving zit. E-mail met attachments bevat niet opeens twee delen, waarvan je het 2e deel als Windows gebruiker niet nodig hebt.
  Daarnaast hang ik op kantoor achter een MS Proxy server en Mail ondersteunt het Socks protocol niet.
  Panther biedt wel ondersteuning voor het Socks protocol, maar helaas heb ik het met Mail nog niet aan de praat gekregen.
  Daarnaast biedt Entourage een completere alles in 1 oplossing. En dat bevalt mij beter.

 • Profielfoto
  Fish

  Tot nu toe vooral Entourage vooral omwille van de grote functionaliteit inzake rules, schedules e.d.. Mail laat nog veel te wensen over, maar eens dat bijgebeend stap ik zeker over. Liefst zo snel mogelijk! Entourage blijft een behoorlijk goed programma…

 • Profielfoto
  Josh

  Delete/Trash mail is echt traag in Entourage. Maar weg is de overbodige mail dan wel.

  Het is gewoon mooi, ook al de kleurtjes voor de Categorieen.

 • Profielfoto
  okki

  Doet het gewoon prima, crashed bij mij nooit. Meer functionaliteit t.o.v. Mail. Ben niet zo voor Microsoft, maar vind hun OSX-producten best goed.

 • Profielfoto
  jozefh

  Maak de zelfde fout niet die Microsoft maakt.Beoordeel op de betrouwbaarheid.
  Zeur niet steeds over snelheid!!ik heb sinds kort als vergelijk met mijn mac een Acer met certino-procesor ,ik durf zeggen een zeer snelle notebook en goede kwaliteit.alleen Windows op het internet is een ramp !!!!
  Je moet je tot over je oren beschermen tegen vurussen dat je zelfs je e-mail haast niet meer kunt lezen en dan nog sluipen de virussen in je systeem.(extra noodzakelijke uitgaven aan software)van deze toestande heb je op een mac geen last.En wat Entorage betrefd dat is een zeer degelijk programma ,je kan met elk willekeurig aparaat comuniceren het werkt zonder problemen,en daar gaat het toch om.

 • Profielfoto
  lampje

  Mail werkt voor mij niet, omdat ie moeite heeft met verschillende adressen op hetzelfde account (met hetzelfde wachtwoord, daar crashed Mail dus op). Dus om de gezinsmail in goede banen te leiden is Entourage perfect, alles in 1 prog (mail, agenda, adres), met 1 klik de hele bende in m’n Palm zetten, klaar…

  (het Office-pakket en de X-box (wel Linux installeren:) ) zijn het enige goede wat MS ooit heeft ontwikkeld)