Miljoenenboete dreigt voor Microsoft

Door: - 10 reacties

Microsoft hangt een boete van tientallen miljoenen boven het hoofd, zo meldt de NOS.

“EU-commissaris Monti verklaarde dat de software-maker de gegevens over zijn besturingsprogramma Windows nog altijd afschermt voor concurrenten. Hierdoor zijn hun systemen vaak niet geschikt om samen met Windows op één computer te functioneren”.

In de VS wist Microsoft in een soortgelijke zaak eerder te schikken. Misschien dat dat Microsoft bij de Europese Commissie minder snel zal lukken, vooral nu de EC met nieuwe bewijzen komt.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Walkingfingers

  van enkele 10-tallenmiljoenen krijgen ze echt geen jeuk. de gekozen policy zal meer opgebracht hebben.
  kijk enkele jaren terug naar van der Valk. Eerst massaal de belasting ontduiken en daarna gaan onderhandelen met diezelfde belastingdienst, resultaat: ‘winst’
  Maar eerlijk is eerlijk, beter zo dan helemaal niks.

 • Profielfoto
  chonazz

  ik hoop dat ze branden in de hel!!!

  man het is ook zo warm… ben helemaal gek aan het worden

  :p

 • Profielfoto
  Peter O

  Hallo Mike, dat bij v.d. Valk zat toch wel een beetje genuanceerder! De uiteindelijke opbrengst van het FIOT-onderzoek was relatief een lachertje. Daarom is de zaak met een deal gesust. Was het echt anders geweest, had (naar in meen Frans) van de Valk echt wel langer in de bak gezeten.

 • Profielfoto
  Walkingfingers

  financieel zijn ze er in ieder geval niet slechter van geworden

 • Profielfoto
  Peter O

  M^ç®øßøƒ† zal in alles tot de grens gaan om zijn imperium te beschermen en te vergroten. Een kleine speldeprik doet ze inderdaad helemaal niks. Maar ik durf je te voorspellen dat er over 5 jaar een heel andere situatie zal zijn ontstaan. Het marktgevecht zal zich dan allang tot op een heel ander niveau hebben verplaatst. Als de US als staat belang heeft in M^ç®øßøƒ† als de sterkste en daarmee dus onder één hoedje met Bill Gates gaat spelen, zullen de verhoudingen ernstig worden verhard. Daarom juich ik elke kleine speldeprik toe!

 • Profielfoto
  Elger

  geef dat geld maar aan de mensen die het nodig hebben in de vorm die ze aankunnen.

 • Profielfoto
  Zora la rousse

  KOMT ER NOU GEEN ENKELE KL**TZ*K OP HET IDEE OM OP MAC OVER TE STAPPEN :angry: !

 • Profielfoto
  Peter O

  Mooi gezegd ZZ! Maar dta gaat ook wel gebeuren.

 • Profielfoto
  Boskabouter

  Moet honderden miljoenen zijn wat ze die zak tabak met zijn Microzooi gaan beboeten, je hoort alleen maar stress stress stress als je met mensen praat die dat spul gebruiken, en niks loopt lekker….ik hoop dat ie ooit eens goed op zijn bek gaat wat dan het einde zal betekenen van Micro$oft….
  Micro$oft…where good ideas go to die….

 • Profielfoto
  aequitas

  Linux, Macintosh doen het steeds beter. Het gaat steeds slechter met microsoft. Ik ben blij dat ik overgestapt ben nog voordat het micro$oft imerium zal vallen:)