Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 15 augustus 2003
Leestijd: 1 minuut

Mac OS X niet optimaal op G3: Apple schikt

Apple heeft in een schikking toegegeven dat Mac OS X niet optimaal werkt op Macs die zijn voorzien van een G3-processor. Een grote groep gebruikers diende in januari 2002 een massaclaim in, om Apple te dwingen tot het beter ondersteunen van G3-Macs in Mac OS X.

Dit heeft vooral betrekking op de DVD-speler in Mac OS X en de ondersteuning van grafische kaarten zoals de ATI Rage. De ATI Rage, die zit in bijna alle eerste serie-G3 Macs zoals de CRT iMac en blauwwitte PowerMac G3, werd al door Apple geïmplementeerd als gevolg van deze claim.

Nu komt Apple de gebruikers tegemoet met een volledige teruggave á $129,- wanneer de teleurgestelde gebruiker zijn Mac OS X CD’s terugstuurt naar Apple. Gebruikers die Mac OS X gewoon willen blijven gebruiken, kunnen een bon voor een korting van $25,- aanvragen, te gebruiken bij een aankoop van $99 of meer bij de Apple store.

Door deze schikking voorkomt Apple dat deze zaak voor de rechter komt. Wel moet dit aanbod nog worden geratificeerd door de rechter die de zaak hoort, in de hogere rechtbank van Los Angeles. Dit vindt waarschijnlijk plaats op 2 september a.s. Apple draait overigens ook op voor de juridische kosten, te weten $350.000.

Wellicht heeft dit gevolgen voor de prestaties van de eerstvolgende grote revisie van Mac OS X: Mac OS X 10.3 Panther.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.