Mac als Web kiosk

Door: - 3 reacties

Webkiosk is een, makkelijk configureerbaar, stukje software waarmee je in een handomdraai een mac omtovert in een webterminal. Ideaal voor op een beurs of te gebruiken in een museum, een internet café of bedrijf. De fullscreen browser (waarom heeft Safari dit niet??) heeft onder andere een rotsvaste wachtwoord beveiliging, programma schakel bescherming, het toelaten en blokkeren van domeinen en tabbed browsing. Webkiosk is gebaseerd op de KHTML engine en maakt gebruik van Apple’s WebKit Framework. Het kan zelfs je Finder vervangen en kan via de ScreenSaver optie ingeschakeld worden. De toepassing is in principe 1 sessie gratis te gebruiken meerdere sessies kost je 19,99 euro.

Webkiosk (nu versie 2.1.1) wordt gemaakt in Duitsland bij iToast

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Deskman

  iCab (ook duits…) webbrowser heft wel standaard een kiosk-funktie, en ik heb een tijdje gebruik gemaakt van eKiosk van appmac, een franse firma: http://www.appmac.com/ Daarmee zijn heel veel regelfuncties van de computer op slot te zetten zodat de kans dat een leukerd de boel op je stand op de site van je concurrent zet erg klein is…

  Het is meer dat je het weet…

 • Profielfoto
  dennis

  Kijk op versiontracker voor een plugin die Safari ook fullscreen kan laten werken…

  Dennis

 • Profielfoto
  marchel

  inder daad dennis
  er is een neuws berichtje over geweest
  op deze site over een fullscreen plug in
  en nog wat andere handige plug ins