Levering 2x2GHz G5 systemen vertraagd

Door: Stof - 12 reacties

Bestellers van een dual 2GHz PowerMac G5 in de Verenigde Staten hebben hun grootste angst bewaarheid zien worden. Apple heeft hen ge├»nformeerd dat de levering van hun bestelde PowerMac niet zoals beloofd in augustus zal plaatsvinden. Volgens Apple is de vraag naar de dual 2GHz systemen ‘overweldigend’ en lukt het niet om volgens de planning aan alle vraag te voldoen. De indicatie is nu dat de systemen over 10 tot 15 werkdagen zullen worden geleverd, hetgeen op eind september duidt.

De geluiden uit de markt zijn dat Apple allereerst alle door scholen en universiteiten bestelde systemen aflevert. Overige consumenten zouden daarna pas aan de beurt zijn.

We zijn heel benieuwd wat de leveringsprognose is voor G5 systemen in Nederland. Heb jij een G5 bij Apple hebt besteld? Laat dan even weten wanneer Apple zegt af te leveren.

Lees verder voor de mail die Apple aan G5 klanten heeft gestuurd.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  scriptman

  toch netjes dat ze aan de scholen denken, dat is toch wel belangrijk.. (en ook slim natuurlijk.. de grotere orders wil je niet teleurstellen)

  en ach, als je een G5 kan kopen, kun je er ook nog even op wachten;) spanningsboog! :D :p

 • Profielfoto
  Boskabouter

  Ach, we moeten maar zo denken, we gebruiken een Rolls Royce (wilde eigenlijk Ferrari zeggen, maar ff overdrijven is ook niet erg;) ) onder de computers ;) :D en die gaat ook op bestelling en heeft een levertijd, en daar kan altijd wel iets tussen komen, als je hem dan uiteindelijk krijgt is de vreugde deste groter:D bovendien zullen we hier in Nederland wel iets langer moeten wachten totdat hij hier te krijgen is, ondanks dat de Apple Store Nederland een nieuwsbrief stuurt met de mededeling dat de G5 leverbaar is……

 • Profielfoto
  Bert

  Prima, toch als er zoveel vraag naar is…;)
  En wat zijn nou die paar dagen t.o.v. de lange tijd die dan werkelijk hebt om er van te genieten.

 • Profielfoto
  Torz

  Ken iemand die a.s dinsdag een 2.2 geleverd krijgt
  :) woont alleen aan de andere kant van de Atlantische… .

 • Profielfoto
  Torz

  Voor diegene die toch willen zien hoe het er van binnen uit ziet
  http://www.macosx.nl/forum/viewtopic.php?p=98190#98190

 • Profielfoto
  madmax

  Iemand van Apple Sales (Ierland) stond mij telefonisch te woord, later is onderstaande ook nog eens geverifieerd door een Nederlandse medewerker van Customer Service: Mijn dualie zal voor UITERLIJK 16 september verscheept worden, dit betekend dat deze vanuit Cork (Ireland) naar Luxemburg(!?) zal gaan en vandaar per koerier naar mij. Ik moet hiervoor nog wel eventjes 3-6 werkdagen rekenen, zo zei de Nederlandse mederwerker. Maar ik kan dan met het trackingnummer precies volgen waar hij blijft. Tjonge wat een bof!

 • Profielfoto
  Tjerker

  op mijn iMac moest ik vorig jaar oktober toch ook al 3 weken wachten via de AppleStore…:(

 • Profielfoto
  HSL

  3-6 dagen,..?

  eh ik heb het al meerdere malen meegemaakt,.. hij is er binnen 2 dagen!

  vanuit azie duurt het 2 tot 6 dagen! (ipods komen daarvandaan)

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Volgens mij weet ik waarom het zo lang gaat duren (zie link). Lekkere setup trouwens. Kosten: 8251700 euro.

  http://www.thinksecret.com/news/virginiatech.html

 • Profielfoto
  Boskabouter

  Ja dan is het wel logisch natuurlijk dat er een delay is;) Apple zal natuurlijk niets nalaten om ervoor te zorgen dat ze in dat lijstje van supercomputers komen, geef ze eens ongelijk:P …. hopelijk worden wel alsnog alle kopers binnenkort en zo snel mogelijk van hun computers voorzien…..

 • Profielfoto
  boelie

  ipod komen uit azie, logisch toch? De jappen en chows hebben van die kleine handjes:P

 • Profielfoto
  Pink Grapefruit

  Als dit cluster van 1100 G5’s in de Top5 komt van de supercomputers (zie link lucasraggers) dan is dat een prestatie van formaat. Kijk in de lijst maar eens om hoeveel processoren het gaat. Het G5 cluster zal er ‘slechts’ 2200 hebben. Ze hebben het over 10 Teraflop. Das dus plek 3, en dus sneller dan 2300 Xeon 2.4Ghz. Mmm, beetje optimizen en hij moet volgens mij nog veel harder kunnen…