G5 trager dan Dell, maar …

Door: MacAttack - 15 reacties

Apple heeft nieuwe benchmarks gepubliceerd die op het eerste zicht veel Windonezen zullen bekoren. De Dual Xeon 3.06 Ghz en de Pentium 4 3Ghz blijken sneller te zijn!

Maar wat blijkt als je echt de performance gaat bekijken dan veegt de G5 de twee Dellen weg. De Dual G5 kon 45 Photoshop 7 filters dubbel zo snel als de Dual Xeon laten lopen en kon in Logic Platinum 6.1, 150 plug-ins simultaan laten draaien tegenover 81 in Cubasis op de Dual Xeon.

In DNA en Genome sequence vergelijkingen is het verschil echt wel heel groot daar is de PPC970 tot 5 keer sneller als de Dual Xeon.

Dit maakt dat de Dual G5 een pak krachtiger is dan ook eender welke PC, alhoewel we de speed benchmarks wel weer naar onze kop zullen gesmeten krijgen als we dit vertellen tegenover onze Windonese broeders.

Apple’s Benchmarks
The Register : Apple issues G5 specs

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  boelie

  Snelheid is één ding, maar een computer is een waardeloos apparaat zonder een goed OS en programmatuur. [my2cents]

 • Profielfoto
  DEUZ

  Ach laat ze toch lekker op Windows draaien. En maar klagen over virussen, ongebruiksvriendelijkheid, opnieuw installeren e.d.

 • Profielfoto
  MacAttack

  Hmmmmm ik lees eigenlijk dat de windonezen in the real world echt zwaar achterlopen qua performance en snelheid

 • Profielfoto
  Elger

  dus dan mag de pc mss qua rekenkracht op het moment op een hogere snelheid gebechmarked zijn… met een mac kan je meer:) vreemd ^_^

 • Profielfoto
  tennapel

  Thuis zeggen we ook altijd dat het niet om de lengte gaat, maar om de performance :p

 • Profielfoto
  dennis

  Stel je hebt photoshop 7 op de snelste windows bak staan en op de snelste G5.

  “De Dual G5 kon 45 Photoshop 7 filters dubbel zo snel als de Dual Xeon”

  Wat heb je liever.. Een PC bak die zegt dat ie sneller is, of een G5 die dingen sneller kan uitvoeren…

  Dan is snelheid toch niet alles, toch?

  (Weer een bevestiging van het performance verhaal;) )

  Dennis

 • Profielfoto
  Erik

  In de oertijd dat je Macje nog op 8 of 16Mhz (kennen we dat nog?) draaide, was een verdubbeling van rekenkracht meer dan welkom.

  Hoe sneller je compu, hoe zwaarder werd het werk dat je er op deed/doet.

  Al met al maakt het me tegenwoordig niet zoveel meer uit of ik een P’shop bewerking in 0.00007 of in 0.00003 nano-seconde kan uitvoeren, omdat ik mijn muis simpelweg niet sneller door alle menu’s heen krijg, danwel shotcuts kan invoeren.

  Ook een benchmark waarin 324 PDF pagina’s per seconde ge-scrolled kunnen worden, kan ik niet meer warm voor lopen.

  Natuurlijk zijn er krachtige rekenprocessen nodig, maar ik zie dan meer in het clusteren van hardware (je ene 20Ghz processor zal er maar uitklappen).

  Kortom: geef mij maar een goed OS(X), waarmee ik de toekomst in kan…

  Erik

 • Profielfoto
  sctemme

  MacAttack, je gaat een beetje kort door de bocht. Apple’s SPEC resultaten geven aan dat de Intel processoren sneller zijn op SPECInt, maar de PowerPC sneller is op SPECfp. Deze scores zijn niet ongewoon: de Intel CPUS zijn normaliter sterk in integers en PowerPCs beter in floating point.

 • Profielfoto
  MacAttack

  Ja sorry dat ik wat kort door de bocht gaat maar met zo’n snelle mac ;)
  De reden waarom ik aangeef dat de dell sneller is dan de mac is gewoon het feit dat ik deze info doorkreeg van een windonees “apple zegt zelf dat de dell sneller is”. Windonezen denken in speed, wij in performance. Dus als je het het artikel leest merk je dat ik toch niet de vangrail raak ;)

 • Profielfoto
  Boskabouter

  Ja ok, maar ook nu weer gaat de hele discussie en vergelijkingen overal over de speed, maar waar men helemaal niet aan denkt bij de vergelijkingen van de PSBench is dat hoewel de benchmark gedraaid wordt onder Photoshop met de G5 plugin, filters helemaal niet geoptimaliseerd zijn voor de G5, terwijl ze natuurlijk wel onder Windows ZWAAR geoptimaliseerd zijn…dus doet een G5 1.6 Ghz het HELEMAAL niet slecht, wat als je een geheel voor de G5 geoptimaliseerde Photoshop hebt inclusief filters, en niet nu via een plugin, ik denk dat er dan heel heel wat andere uitkomsten uitkomen…

 • Profielfoto
  hans dorsman

  Hier http://www.tweakers.net/nieuws/28500 kun je nog meer lezen.
  Weer anders trouwens.

  Hans

 • Profielfoto
  Pim

  Wat een ellende wanneer je per uur betaald wordt. :(

 • Profielfoto
  joepmac

  de programma’s moeten nog wel ‘effe’ worden bijgewerkt om de nieuwe processor ten volle te benutten..

 • Profielfoto
  i3enhur

  …where’s my .dll” is not a Mac-yell

  Rest my case.

 • Profielfoto
  chamuleau

  goh, ik vind het een beetje zielig. als een bepaalde test uitwijst dat de pc sneller is wordt er uit alle macht geprobeerd dat te ontkrachten, liefst met niet ter zake doende argumenten, maar als een strategisch gekozen andere test uitwijst dat de G5 sneller is wordt er luid gejubeld. zijn jullie nou zelf diep in je hart niet overtuigd van de superioriteit van je computersysteem dat je zo hard je best moet doen het te verdedigen?