ColorManagement workshop exclusief voor leden MacOSX.nl

Door: Erik - 14 reacties

Hoe blijft de kleurweergave voorspelbaar tussen scanner, camera, scherm, printer en drukpers? Haal ik het beste uit mijn apparatuur en software? Wat zijn ICC kleurprofielen en wat kan ik ermee?

Vooral de grafische gebruikers hebben veel met de verwerking van kleur te maken, en worden met enige regelmaat geconfronteerd met dit soort vraagstukken. Teneinde meer licht in deze duisternis te verschaffen, wordt exclusief voor de leden van MacOSX.nl een workshop over Kleur en ColorManagement georganiseerd.

De workshop wordt gehouden op de volgende twee data:
– Zaterdag 13 september
– Zaterdag 18 oktober

Lokaties: Rijswijk en Den Haag

Voor meer info en aanmelding: Volg de draad op het ‘Beeld’-forum

Met kleurrijke groeten,

Erik Koldenhof

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Elger

  cool:)

 • Profielfoto
  The Photographer

  Dit is echt stoer!!! :D Kan ik me al opgeven??

 • Profielfoto
  Adriaan Mol
 • Profielfoto
  Mmmarco

  Tof! I’m there! Kan evt powerbookje meenemen.

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Je zou eigenlijk ook geinteresseerden van andere bekende macforums moeten uitnodigen. Is de groep veel groter denk ik. Tenzij je gebonden bent aan een maximum natuurlijk.

 • Profielfoto
  Erik

  Ik zou daar mee willen wachten, ik weet nog niet hoe groot de beschikbare ruimte is!

 • Profielfoto
  appleholic

  Ik vindt dat we het ‘exclusief’ moeten houden voor MacOSX.nl. Klein groepje, misschien zelfs verdeeld over twee dagen. Sowieso is mijn locatie niet zo groot…

 • Profielfoto
  iAgree

  FF offtopic maar is er in de toekomst ook een kans op een fcp workshop voor macosxer’s of is daar te weinig animo voor ??

 • Profielfoto
  Erik

  Zoek iemand die het kan doen en plaats ff een poll in het Video forum. Dan weet je het snel genoeg. Werkte bij mij ook!

 • Profielfoto
  joepmac

  een Spyder, anders heb ik er één ter beschikking…

  mail maar info @ joepm…

 • Profielfoto
  Erik

  thnks voor het aanbod, maar alle kleurmeters zijn in bezit. Is niet nodig dus. In ieder geval bedankt!

 • Profielfoto
  mbrant

  Heb je ook de Spectrocam als kleurspectraal meter -Nederlands product en binnenkort -eindelijk- in USB te verkrijgen! Te zien op:
  http://www.imagesware.com
  Daar kan ook de nieuwe Color Corretion pro 2.0 (30 dagen full version) plug-in voor PhotoShop worden gedownload.
  Groet van Marianne

 • Profielfoto
  Erik

  Hey Marianne,

  Nee, die heb ik nog niet.
  Waarschijnlijk zullen we in de deze eerste workshop overigens nog weinig met meters in de praktijk gaan doen. Ik wil eerst een ieder goed bekend maken met het gegeven Kleur en ColorManagement en ze niet direct gaan overvoeren met product-demonstraties.

  Wel vind ik het interessant als ik een keer wat testen met het apparaat en sw kan doen, dan ik je in ieder onze indruk laten weten…

  Groeten, Erik

 • Profielfoto
  loekjehe

  Hallo, We hadden zaterdag 13 september dus de eerste workshop met Erik in Rijswijk. Ik vond het een absoluut succes! Vooruitlopend op de verslagen die nog wel zullen volgen wil ik nu al zeggen dat ik er veel van heb opgestoken. Erik zette de basisbegrippen van kleurtheorie duidelijk op een rijtje en vertelde ook een aantal nuttige tips. Nu is het mij met dit inzicht voor het eerst gelukt om thuis mijn scanner – beeldscherm – printer vrij aardig kleursynchroon te krijgen (en dat zelfs zonder professionele kleurmeter, maar gewoon met de kleurenkaart van Erik’s website en wat proefafdrukken maken). Ik heb nou eindelijk een beetje ontdekt hoe ik mijn beeldscherm, Photoshop en ColorSync moet instellen (zonder dat Erik daar nou eigenlijk erg veel tijd aan heeft besteed). Ook de ontvangst en gezelligheid was geweldig. Heel erg bedankt Erik en MacOSX.nl!
  Groeten, Loek