Apple blijft druk

Door: DeX - 26 reacties

Mac OS X 10.3
Alweer heeft Apple een nieuwe build van Mac OS X 10.3 Panther via de Apple Developer Connection website naar buiten gebracht: 7B39. Apple heeft al te kennen gegeven dat deze build de InstallerVISE van MindVision de Finder laat crashen. Het bedrijf uit Cupertino heeft meteen wat workarounds bekend gemaakt, de bug zal in volgende versies van Mac OS X 10.3 opgelost zijn. Inmiddels is Apple intern alweer bezig met build 7B41, zo meldt RAILhead Design.

PowerBooks
Ook berichten verschillende sites over de nieuwe 15″ PowerBook. Het is nog niet precies duidelijk wanneer Apple de nieuwe PowerBooks precies zal aankondigen. Het is al wel nagenoeg zeker dat de nieuwe laptops een speciale versie van Mac OS X 10.2.7 aan boord krijgen, genaamd BlackRider, welke hardware-ondersteuning voor de nieuwe modellen zal bieden.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  boelie

  Wel leuk deze berichten maar ik wil de gold/master-versie! :angry:

 • Profielfoto
  Pink Grapefruit

  ME 2!!!! Ik draai op dit moment nog steeds de WWDC versie, maar de nieuwe versies schijnen al veel beter te zijn. En ik vind deze versie al geweldig. Heb vrijwel nooit problemen, en het is een stuk sneller dan Jaguar. Wacht rustig op de GM, dat kan nooit lang meer duren…

 • Profielfoto
  Boskabouter

  Rustig, rustig, ff wachten nog jongens;)
  Ik wil het ook, maar wil ook mijn nieuwe G5:p hopelijk in januari gaat dat gebeuren en dan hoop ik toch ook zeker dat ze tegen die tijd geleverd worden met 10.3

 • Profielfoto
  boelie

  Zeg boskabouter, heb jij te veel paddestoelen zitten snuiven? Januari zeg je? Ik hoop het niet:(

 • Profielfoto
  Boskabouter

  Nee hoor, geen paddo’s gesnoven, maar dan heb ik genoeg bij elkaar om hem te kunnen kopen, hopelijk is hij dan gewoon leverbaar, anders toch maar alvast bestellen voor dan;)

 • Profielfoto
  boelie

  ik dacht nl dat december de releasedate was, eerder is natuurlijk beter…:p

 • Profielfoto
  153957

  ik heb juist steeds problemen met 10.3, somigge apps, zoals DVD player liepen vast en veel oude programma’s zijn nog niet Panther compatible..

  ik heb ff alle Panter apps weg gegooit, anders wil die steeds in jagwire met de panther app openen

 • Profielfoto
  Reinier

  Nu ik weet wat we kunnen verwachten, kan ik niet meer wachten op de GM ! Ik wil ‘m kopen…

 • Profielfoto
  DeX

  jongens ik __denk__ dat Mac OS X 10.3 in september verkrijgbaar zal zijn.

 • Profielfoto
  macpro

  Heb ergens gelezen dat ‘ie op 16 september in de verkoop gaat. Lancering tijdens de Apple Expo in Parijs.

 • Profielfoto
  153957

  OP MIJN VERJAARDAG MENSEN!!

 • Profielfoto
  dennis

  Waarom krijgen de powerbooks dan nog een 10.2.7 mee? Alvast gefeliciteerd numberz!;)

  Dennis

 • Profielfoto
  153957

  Thx,

  Nieuwe PowerBooks, G5’s? dan zou t logisch zijn, net als in de PowerMac G5…

  zal wel gewoon weer iest nieuws in zitten wat 10.2.7 nodig heeft…(dus niet in 10.2.6 zzit)

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Gefeliciteerd Numberz!! Een fijne verjaardag dan!

  Hmmm de nieuwe powerbooks verstevigd mijn vermoeden dat we spoedig G4 ibooks gaan krijgen. Ik kijk er naar uit.

 • Profielfoto
  thejazz

  Ik heb juist het idee dat op de MacExpo in Parijs de G5 met 10.2.7 wordt aangekondigt en dat we nog even moeten wachten op 10.3
  Ik lees veel dat mensen hem nog onstabiel vinden.
  Maar ja….waarschijnlijk weet alleen Steve het .

  we zullen zien wanneer die komt….en ik zal hem zeker aanschaffen!
  :D

 • Profielfoto
  Josh

  IK denk dat ik pas. Weer een nieuwe OSX 10.x? En daarna? Krijgen wij nooit rust?

 • Profielfoto
  Thijs

  Ik bestel deze week een 15″ PB, nieuwe of niet. Ik begin 1 sept en ik moet gewoon wat hebben wanneer ik start, baal dr wel gruwelijk van dat er niets nieuws is maar ik kan zo wel blijven wachten op nieuwe PB’tjes.

 • Profielfoto
  boelie

  Als het september wordt dan vind ik het knap. Ik gok op december.
  Aan de andere kant is het uitbrengen van 10.2.7 vrij logisch>een 64bit aanpassing van 10.2 voor de G5. Maar zullen we straks dan een aparte softwareupdate-line krijgen? ??? Ik denk het wel.

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  O wee als ik merk dat Apple meer tijd gaat besteden aan een G5 Panther dan aan een G4 Panther (mochten er twee update lijnen komen).

 • Profielfoto
  aToMac

  lucasraggers, maak je maar geen zorgen hoor. Apple gaat echt geen twee verschillende versies onderhouden. Dat zouden er dan trouwens vier worden. Vergeet OS X Server niet. Dit klinkt niet echt commercieel aantrekkelijk.

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Het leek me ook al stug. Trouwens, ik geloof nooit dat er de 16e al Panthertjes in dozen in de winkel liggen (in de US dan). Er zal dan wel een datum bekend worden waarop dit wel het geval is.

 • Profielfoto
  Bigs

  Ik had vanmiddag iemand van de Apple Store aan de lijn en die wist mij te vertellen dat Panther medio september verkrijgbaar is:) en hij klonk vrij zeker van z’n zaak.

 • Profielfoto
  Boskabouter

  Nou, ik vraag me af of dat zal lukken…ik heb sinds gister 7b28 geinstalleerd op een aparte partitie, ziet er allemaal een stuk beter uit, de finder is een stuk sneller, alleen crashen verschillende programma’s terwijl onder 10.2.6 ze het wel doen (AOL Instant messenger, Hogwasher start nieteens op) als ik de systemlog bekijk staan er de NODIGE errors die gerelateerd zijn aan de finder, mijn videokaart wordt niet goed herkent, terwijl hij het zonder probleem in 10.2.6 doet, waardoor Quartz Extreme het dus niet doet, Quake 3 en andere OpenGL spellen doen het niet, maar desondanks is alles behoorlijk snel….
  Volgens mij gaat er in de installer of tijdens de installatie een aantal dingen goed fout…
  Kunnen we hier niet eens ervaringen gaan vergelijken, welk systeem je hebt, welke videokaart (al dan niet geflashte PC Geforce), hoe werkt 10.3, werkt Quartz Extreme of niet, doen spellen het enz enz enz

 • Profielfoto
  Bigs

  Ja hallo, 7b28 is wel alweer een tijd oud:)

 • Profielfoto
  HSL

  G4 iBooks,.. nee man die krijgen die nieuwe G3 (apollo geloof ik) die ondersteund ook een soort van altivec,.. PowerBooks blijven voorlopig nog G4 en als die naar G5 gaan gaat de iBook pas naar G4..!! has to be!!

  ik zit te wachten op de nieuwe PowerBooks 15″ of een 12″ (die schijnen veel dunner te worden,.. dan wordt die ook wel interressant!!)

 • Profielfoto
  vonnie

  Als ze Mac OS 10.2.7 nodig hebben voor de powerbooks, dan is het waarschijnlijk een teken dat die powerbooks usb2 ondersteuning zullen hebben. Het is nog iets te vroeg voor G5 powerbooks. Het is immers niet enkel de processor die veranderd is, maar de hele architectuur.