Apple begint levering PowerMac G5

Door: Stof - 14 reacties

Apple heeft zich aan z’n belofte gehouden en is (naar eigen zeggen) begonnen met het leveren van PowerMac G5 systemen. Voorlopig komen alleen de 1,6GHz en 1,8GHz systemen los, maar de dual 2GHz versies moeten ook voor het eind van de maand nog beschikbaar zijn.

De systemen worden, zoals aangekondigd, geleverd met Mac OS X 10.2.7. MacCentral heeft daarover nog wat navraag gedaan bij Apple:

Apple heeft verder bekend gemaakt dat ze 100.000 pre-orders voor de G5 hebben ontvangen. Hoe de verdeling tussen de veschillende modellen is, is niet bekend gemaakt. Het gerucht gaat dat er veel meer dual 2GHz systemen zijn besteld dan Apple had verwacht (zo’n 65.000).

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  153957

  leuk.., heb heb er geen besteld

 • Profielfoto
  immoreel

  geen geld?

 • Profielfoto
  driek

  ik ook niet, voor minder geld heb je een 1,2 Dual G4.

  Goedkoper voor een student

 • Profielfoto
  Pink Grapefruit

  Mijn broertje heeft er eentje besteld, die zal wel happy zijn :D :D :D Heb trouwens liever een 1.6Ghz G5 dan een 1.2 Dual G4, maar dat terzijde…

 • Profielfoto
  passenger

  Wil er ook graag eentje hebben, maarrreuh… nog even doorsparen. Mijn iMacje moet nog een jaartje mee….:)

 • Profielfoto
  Zout

  Ga er een bestellen zodra ik de volgende klus klaar heb! over ongeveer 2 maanden denk ik!

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Ik las juist onlangs dat IBM problemen had met het leveren van de G5 processor ivm de stroomstoring.
  Overigens over de performance blijven er vragen staan. (zie link: http://www.tweakers.net/nieuws/28381) Dus zodra er iemand eentje heeft….:P wil ik wel een review zien.

 • Profielfoto
  Boskabouter

  Na weer eens allerlei dom geneuzel van al die Windows weenies op tweakersnet gelezen te hebben, vraag ik mij toch echt af waar die gasten zo bang voor zijn ?? :0 ze schijten in hun broek van angst lijkt het wel….

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Ach, al zouden ze jaloers of wat dan ook kunnen zijn.
  Ik vind het een mooie machiene, en zou hem graag hebben, met een 23″tft, maar ach een woning kopen heeft prioriteit. ;)

  Of de performance echt hoger zal liggen is onbekend tot we hem pas echt zien, bij de intel P4 was de performance in verhouding tot de P3 ook niet bijzonder, maar uiteindelijk, bleek de P4 toch in een hoop dingen sneller te zijn.
  Ach je hebt altijd sceptici, gelukkig wel, daardoor blijven de bouwers scherp.

 • Profielfoto
  oillin

  heb een 1,6Ghz besteld, met 1G RAM, zal ff laten weten of ie echt snel is, zodra hij komt…….

 • Profielfoto
  Boskabouter

  De bedoeling is dat ik ergens in december/januari een 1.8 Ghz ga bestellen

 • Profielfoto
  partyfart

  heb een 2.0Ghz Dual besteld met 1.5GB aan RAM. Nu maar wachten totdat ik weggeblazen wordt:)

  Apple mag mij wel tegen een boom smakken…

 • Profielfoto
  Boskabouter

  Zo hey, toe maar ;) een Dual 2 Ghz met 1.5 Gig RAM :p geluksvogel;) Ik zal het toch met een 1.8 moeten doen ???

 • Profielfoto
  Boskabouter

  Nee hoor, ben toch wel blij met die 1.8 als ik hem eindelijk heb, ga van een G4 400 Mhz ineens naar G5 1.8 Ghz, zal dat ff schrikken worden (hoop ik);)