Kazaa op de Mac? Echt wel!

53 reacties

giFT lijkt wel een geschenk uit de hemel voor programmeurs. Dankzij giFT is het mogelijk platform onafhankelijk verschillende filesharing protocols te gebruiken zoals Kazaa, Gnutella, etc. Het enige wat programmeurs nu nog maar hoeven te doen is hier dus een leuke interface omheen bouwen.

Poisoned is naar mijn mening de beste giFT versie voor Mac OS X. Poisoned connect standaard met OpenFT, FastTrack (Kazaa) en Gnutella tegelijk. Je vind dus altijd wat je zoekt!

Een alternatief (wat geen gebruik maakt van giFT, maar van mldonkey) is mlMac. Poisoned komt overigens beter uit de test.

Reacties

53 reacties
 • Profielfoto
  153957

  Ik had laatst mlmac geprobeert, 1e keer starte die snel op, maakte snel connectie, vin alle stuff die je wild.. maar downloaden.. nee, dat kwam er niet van, stnd alles in wacht rij, en na herstart van mlmac, blijft ie staan met een bar: Connecting , toen maar gequit, en alles dr af gegooit (van mlmac)

  ik heb poisoned nog niet geprobeert, schijnt dus wel waard te zijn..

 • Profielfoto
  Haddock

  maarliefst vijf sterren…:D dat maakt een mens nieuwsgierig. Straks gelijk even uitproberen.

 • Profielfoto
  Sixer

  Poisoned is inderdaad een meesterlijke p2p client. Beter dan mlMac en Acquisition bij elkaar, en gratis.

 • Profielfoto
  ReneSegers

  Is Poisoned beter dan LimeWire??? Ik vind LimeWire echt slecht. Heel vaak kan ik niet inloggen en het downloaden gaat langzaam. Ik maak wel gebruik van een analoge internetverbinding, dus daar ligt die snelheid laag mee, maar dat inloggen werkt echt voor geen meter. Bovendien kan ik heel weinig vinden op LimeWire.

  Heeft iemand dezelfde of andere ervaringen met LimeWire, en is Poisoned beter dan LimeWire?

 • Profielfoto
  Pn

  Poisoned is stukken beter dan LimeWire, probeer het zelf maar:D

 • Profielfoto
  nebbio

  en mooi: brushed metal; drawer-venstertje links. én snel: OpenFT à 50kB/s

 • Profielfoto
  Sixer

  Geloof mij wanneer ik zeg dat er werkelijk geen enkele reden voor wie dan ook is om LimeWire te gebruiken. LameWire was al ingehaald door Acquisition, en met Poisoned is de Mac volledig geschikt voor peer-to-peering.

 • Profielfoto
  remier

  Had hier nog niet van gehoord, Neo enzo werkt niet bij mij.

  Ik moest die Windowsbak altijd aanzetten om mp3’tje te downloaden, nu ist dit verleden tijd! YEH!

  Jammer dat het OpenFT protocol bij mij niet werkt, maar het FastTrack (Kazaa) netwerk wel:p

 • Profielfoto
  153957

  ik gebruikte OOIT limewire, maar die is zeker nu de zwakste schakel

 • Profielfoto
  gretver

  hmmm… klinkt goed. Gebruikte eerst mlmac, ik was erg tevreden vooral over software aanbod. Maar probeer dat ding maar eens uit te zetten! Lukt alleen als je alles met Coctail wegdonderd. Die donkey-client blijft gewoon aanstaan… Ookal zegt ie van niet in de pref…

  Ik gebruik voor muziek tegenwoordig soulseek. Enorm gemekker om te installeren, maar dan heb je ook wat… Nog onovertroffen… Je vindt alles en je kunt gemakkelijk hele mappen dwnloden…

  Goed idee dat poisoned, ga het meteen proberen

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Ik vind dat je bij Acquisition een betere inschatting kunt maken of de download het zal gaan doen of niet. Bij Poisoned is het nog teveel afwachten; zonder enige indicator.

 • Profielfoto
  iAgree

  Ik hoop dat het echt zo goed is als jullie hierv roepen en dat ik dus nietmeer steeds m’n pc vrienden hoef te bellen of zij iets voor me willen zoeken/downen op kazzaa omdat ik het weer eens niet kan vindenop m’n macje.
  Vanavond meteen installen en proberen.

 • Profielfoto
  Goes

  ehm gretver, waar vind je soulseek dan, want ik zit al een tijd daarop te wachten. Of gebruik jij de unix versie?!

 • Profielfoto
  remier

  djdata:

  het Kazaa netwerk (FastTrack) werkt hier goed, downloaden gaat net zo snel als in Kazaa.
  Alleen OpenFT en Gnutella protocollen werken hier niet…

  edit: Hmmz, zie dat ik wel iets naar iemand aan het uploaden ben via OpenFT:?

  edit2: Downloaden lukt inmiddels ook via OpenFT :D

 • Profielfoto
  HSL

  hey gretver,.. waar heb jij soulseek vandaan er was eerst alleen een klote client,.. maar is er nu een betere?

 • Profielfoto
  Leendert Struik

  Ziet er wel veelbelovend uit. Ik gebruikte ook mlmac en was wel erg tevreden over het aanbod, en hij maakte ook verbinding met het kazaanetwerk. Alleen de map waar hij alles inzet wat je ooit heb willen downen moet je in de gaten houden. Op een gegeven moment was die map meer dan 30GB groot bij mij. Nu ga ik poisoned maar eens proberen.

 • Profielfoto
  kenmasters

  Hmmm, lijkt idd erg goed te werken. Mlmac werkte bij mij voor geen meter dus daar ben ik snel mee gestopt. Dit gaat super, sneller nog dan Kazaa op m’n windhoos bak.

  Laat er geen twijfel over bestaan, voor zover Gnutella clients gaan is Acquisition de beste die ik ooit gezien heb. Veel beter dan de rest.

 • Profielfoto
  Pink Grapefruit

  Dit is echt een hele goede app, beter dan Kazaa op de PC, met alle beperkingen en advertenties, en spyware. De Mac heeft de PC weer eens ingehaald en het weer een stuk beter gedaan. Downloaden gaat perfect, alles is wel te vinden.

  Oh, en deze werkt onder Panther Preview in tegenstelling tot mlMac.

 • Profielfoto
  Flipstra
  “Six”

  Het gebruik en doel er van is in de praktijk vrij duidelijk, toch overtreden we met het bespreken ervan geen wet of etiquette.

  …Het posten van serienummers van commerciële programma’s of directe download links [mag niet]. Dit is namelijk een directe breuk van auteursrecht. En dat laten we niet toe.

  Hypocriet gedoe… Lopen mekkeren als iemand een vraag stelt over carracho servers, d/l van illegale software of waar serienummers voor prog. te krijgen zijn, maar in komkommertijd zelf wel schrijven over software die bedoeld is om een directe inbreuk te doen in auteursrechtelijk beschermd werk. En ja, filesharingsoftware is legaal, maar iedere onozele harry weet waar het voor gebruikt wordt, nietwaar? Als je een beetje karakter hebt plaats je dit soort artikelen dan ook niet. En wat schetst mijn verbazing? ook nog 5 sterren. Dus het is in 1 keer wel heel koel om te sharen… (pssst, maar ’t niet hoor kinderen ??? )

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Ten eerste mekkeren we bij MacOSX.nl echt niet snel, we zijn zelfs te makkelijk vinden somige. Nogmaals directe posts van serials, illigale software, etc. laten we niet toe om 2 redenen: directe breuk van auteursrecht en we willen geen warez/scriptkiddies sfeer maken.

  Wat de software doet, of hoe mensen het gebruiken doet er niet toe. De software is legaal, veel Maccers waren op zoek naar een Kazaa client voor de Mac. Voor mij genoeg reden om erover te schrijven. Wat heeft het voor zin om het geheim te houden? Zoeken op VersionTracker geeft ook resultaten.

 • Profielfoto
  153957

  stond ook by Hot Picks op Mac Update..

 • Profielfoto
  Sixer

  Voor verdere discussie over de inhoud van MacOSX.nl, gaarne even naar het forum Algemeen.

 • Profielfoto
  iAgree

  Ik ben blij dat je m geplaatst hebt in ieder geval , Adriaan .

 • Profielfoto
  gretver

  beetje off topic, maar wel een antwoord op vragen hier.. Gebruik soulseek via unix. Werkt echt heel goed. Voordeel is daat je kan zien wat de queu is. Ben er zeer blij mee. Maar wel veel gedoe qua installeren. Er is ook een ” sourceforge” versie, maar schijnt erg buggy…

 • Profielfoto
  ava83

  Een grote stap vooruit ten opzichte van Limewire, maar Kazaa vind toch vaak veel meer hosts. We komen er wel!
  Maar uiteindelijk gaat er toch niks boven je eigen cds importeren via iTunes :)

 • Profielfoto
  rbroen

  Net getest: Prima software! :)
  Helaas ben ik thuis net overgestapt van @home breedband naar @home basis :angry:

 • Profielfoto
  glimburger

  Als ik Poisonedwil downen, krijg ik enkel een soort “text-file” in mijn browservenser, dus nergens de dmg-file om te kunnen installeren. Nog iemand met dit probleem ? Hoe kan ik dit oplossen ?
  

 • Profielfoto
  Starbuck

  het heeft even geduurd voordat er een ‘redelijke’ kazaa client is verschenen, ik vond mlmac al okay, limewire wel geinig, maar deze ziet er veelbelovend uit. Ik ben zeer benieuwd wat de toekomst gaat brengen… :)

 • Profielfoto
  DEUZ

  Nu kan mijn PI 200 MHz de deur uit. Deze gebruikte ik als KaZaA client.

 • Profielfoto
  Julian

  Dit zou wel eens een belangrijke stap voor macos x kunnen zijn. Eindelijk een fatsoenlijke manier om FastTrack te kunnen benaderen. Alleen kan Apple natuurlijk geen reclame maken en gebruikers vertellen dat er wel een Kazaa-client voor de mac is. DUS, vertel dit aan iedereen die je kent! (maccers en geen maccers)

 • Profielfoto
  macanoid

  de maker van Aquisition is bezig met een natibve OS X ‘Soulseek’ client!!! dat gaat leuk worden

 • Profielfoto
  Josh

  Ik krijg nu zo veel keuze dat ik niet kan kiezen.

 • Profielfoto
  2manydjs

  Werkt erg goed; na een halfuurtje draaien had ik al de beschikking over 0.8 miljard bestanden (5100 TB..) alleen op giFT..

  Kijk ook even hier naar http://gottsilla.net/forums/viewtopic.php?t=188
  Als je een normale breedband verbinding hebt kan je al helpen.

 • Profielfoto
  mbaert

  veel beter dan Limewire en Acquisition, het is weer leuk om eens te zoeken op deze manier.:D

 • Profielfoto
  2manydjs

  even een tip;
  als je met ctrl op je download klikt kan je meer bronnen zoeken.

 • Profielfoto
  Dinges

  Het is voor mij complete geheimtaal, dat Fink/gift/poisoned, maar volgde de instructies.. Bij het eerste command ging er al iets mis (wat ?).. Kortom : ik zou het graag SIMPEL willen hebben.. of : Hoe Werkt Het ?! (waarschijnlijk kan dat niet simpel uitgelegd worden en moet ik wachten op de versimpelde, meer gebruikersvriendelijke versie..)

  ???

 • Profielfoto
  remier

  Vind het toch een zwaar overzichtelijk programma hoor, helemaal niet moeilijk!

 • Profielfoto
  Dinges

  mlmac is een makkelijk programma, dat gift-gedoe is ingewikkeld..

  (heb ik gelijk of heb ik gelijk..?)

 • Profielfoto
  i-mac

  Ik heb MLMac en Poison allebei een paar dagen getest, en mijn inziens komt MLMac er beter uit.
  Maar da’s mijn ervaring.

 • Profielfoto
  HSL

  mlmac helpt je hele internetverbindong om zeep, of tenminste dat doet het bij mij, poisoned download sneller, en doet dat niet,.. en ik snap niet zo goed wat er moeilijk aan is.

  je tikt in wat je zoekt en drukt op enter en je haalt er uit wat je wil hebben daar dubbelklik je op klaar!

  (ik vind het wel heel veel op aqcuisition lijken)

 • Profielfoto
  iAgree

  Avondje getest ik vind m super tot nu toe, ik denk dat ik alleen deze nog maar ga gebruiken.Super progje.

 • Profielfoto
  bassbug

  Inderdaad:
  mlmac is een fijn programma maar het verziekt de internetverbinding (heb ADSL) en slurpt ook nog eens langzaam maar zeker alle beschikbare geheugen op. Dit alles resulteert in een niet vooruit te branden systeem…

  met mlmac draaiend kan ik bijv. videoconferencen met iChatAV wel vergeten

  Hoop dat Poisoned wel netjes omgaat met alles.

  Hebben we nu dan eindelijk een gelijkwaardige prg als Kazaa?…

 • Profielfoto
  TheBT

  Poisoned is een goed programmatje! Heb dit de laatste dagen getest en ja het werkt lekker (al enkele honderden MB’s gedownload :0 ) De snelheid van de download is ook wel niet slecht, max dat ik gehaald heb is 270K/sec!
  Dus dit wordt het programmatje dat ik zal gebruiken in de toekomst, samen met aquisition ;)

 • Profielfoto
  Niels Schooneman

  Toppie,

  Iemand al een nederlandse vetaling gezien?

 • Profielfoto
  senne

  Als je een zoek-actie hebt geanulleerd, en je wilt die uit die colom. Dan selecteer je de zoek-actie en druk je “alt + backspace (delete)”

  Daarstraks gevonden

 • Profielfoto
  Martino

  MLMac en Posion gebruiken beide een programmaatje dat op de achtergrond draait (een daemon). MLNet is moeilijk te stoppen. Het gaat bij mij alleen als root, en dan nog moet ik de init ervan ook stoppen (anders start ie gewoon weer op).
  Poison doet dat beter. Stop Poison=stop de daemon.

 • Profielfoto
  June

  Posion kick as, na een uur mee te hebben zitten spelen heb ik gauw wat filmjes gedownt, charlies angel, bad boy 2… echt super. verder vind ik het veel beter qua zoek resltaten en interface dan acquisition;)

 • Profielfoto
  Goes

  bij mij gaat hij gewoon niet aan de download. Is echt niet vooruit te branden, moet ik mijn router anders instellen ofzo??
  Mijn hele computer wordt trouwens wel leeggezogen bij de uploads…

 • Profielfoto
  Jurriaan.

  hij vind (bijna) altijd wel wat maar heel vaak is het queued en/of waiting als het niet aan mij ligt is het een sterretje minder waard ik heb dat probleem veel minder met mlmac :angry:

 • Profielfoto
  i-mac

  Maar Xnap is ook nog altijd goed.

 • Profielfoto
  LEXY

  Ik heb al heel wat “Peertjes” geprobeerd en heb nog altijd de meeste hits en downloads met Drumbeat X. Lees nooit wat over deze 6 sterren app.

  Verder blijft het appels en peren vergelijken.
  Alex.

 • Profielfoto
  Ed B.

  Voor muziek is OpenNap toch nog steeds de beste plek. Helaas maakt X-Nap mijn systeem instabiel – maar je kunt er vrijwel alles mee vinden en downloaden. Soms kan het wel even duren voordat hij voldoende servers verzameld heeft en de download start.
  MLMac vindt via e-donkey veel meer maar download alleen vrijwel niets.
  Kazaa vindt wel wat muziek maar niet veel.
  Dus MLMac of Poisoned met OpenNap zou geweldig zijn! Beide zijn mooie apps. Gnutellla en Kazaa zijn beter voor filmpjes en software.

 • Profielfoto
  Macman

  Geweldig programma, lekker snel vergeleken met LimeWire (alles werd traag) probeert alleen de oude I-tunes op te starten als een liedje gedownload is. Remedie: I-tunes in 10 alvast aanzetten. Het enige wat ik mis is een preview optie voor muziek of film en de filters werken niet optimaal, als je ‘software’ selecteert krijg je toch alle MP3 titels met die naam ipv een programma. ??? Verder prima, eindelijk net zoiets als Kaaza dus:D