Boris
Boris Nieuws 9 juli 2003

iSight, een super cadeautje…

Gisteren stond er opeens een vierkant doosje klaar op mijn bureau. Bezorgd door TNT. Mijn hart ging sneller kloppen, want meteen na de keynote van Steve Jobs had ik de iSight besteld. De specificaties van het apparaatje kennen we inmiddels uit ons hoofd natuurlijk en ook de instellingen heb ik al uitgebreid bekeken in iChat AV. Het was echter niet eens het gadget zelf wat de meeste indruk op me maakte toen ik gisteren dat doosje open maakte.

De verpakking van de iSight is namelijk zo ontzettend mooi dat ik er stil van werd. Het doosje is een ingenieus gevouwen stuk karton wat en kubus oplevert die je in tweeën kan vouwen. Als je dan de twee helften naast elkaar op je bureau hebt liggen zie je op de rechter helft staan ‘Designed by Apple in California’ in zacht grijze letters. Doe je dan links het flapje karton opzij dan staat daar onverwacht ‘Enjoy’. Ik kon me opeens weer de eerste keer herinneren dat ik mijn eerste Mac opstartte (een Mac Plus ED) en er de tekst ‘Welcome to Macintosh’ verscheen. Vervolgens vindt je een verzameling plugjes en standaardjes en natuurlijk de iSight zelf. Alles is echter zo prachtig ingepakt en verzorgd dat je bijna zin hebt om alles weer netjes in de doos terug te doen in plaats van het te gaan gebruiken.

En zoals altijd met Apple spullen is alles zo voor de hand liggend dat je pas nadat alles al lang geïnstalleerd is opeens denkt ‘he, laat ik de boekjes eens lezen’. De iSight is zo elegant en voelt zo natuurlijk aan dat je er meteen aan gewend bent. Zoals je ziet is dit geen technische beschrijving van de iSight. Dat laat ik graag aan iemand anders over. Ik besteed mijn tijd liever aan het spelen met de verpakking van de iSight…

Apple iSight Pagina

Reageer op artikel:
iSight, een super cadeautje…
Sluiten