iSight, een super cadeautje…

33 reacties

Gisteren stond er opeens een vierkant doosje klaar op mijn bureau. Bezorgd door TNT. Mijn hart ging sneller kloppen, want meteen na de keynote van Steve Jobs had ik de iSight besteld. De specificaties van het apparaatje kennen we inmiddels uit ons hoofd natuurlijk en ook de instellingen heb ik al uitgebreid bekeken in iChat AV. Het was echter niet eens het gadget zelf wat de meeste indruk op me maakte toen ik gisteren dat doosje open maakte.

De verpakking van de iSight is namelijk zo ontzettend mooi dat ik er stil van werd. Het doosje is een ingenieus gevouwen stuk karton wat en kubus oplevert die je in twee├źn kan vouwen. Als je dan de twee helften naast elkaar op je bureau hebt liggen zie je op de rechter helft staan ‘Designed by Apple in California’ in zacht grijze letters. Doe je dan links het flapje karton opzij dan staat daar onverwacht ‘Enjoy’. Ik kon me opeens weer de eerste keer herinneren dat ik mijn eerste Mac opstartte (een Mac Plus ED) en er de tekst ‘Welcome to Macintosh’ verscheen. Vervolgens vindt je een verzameling plugjes en standaardjes en natuurlijk de iSight zelf. Alles is echter zo prachtig ingepakt en verzorgd dat je bijna zin hebt om alles weer netjes in de doos terug te doen in plaats van het te gaan gebruiken.

En zoals altijd met Apple spullen is alles zo voor de hand liggend dat je pas nadat alles al lang ge├»nstalleerd is opeens denkt ‘he, laat ik de boekjes eens lezen’. De iSight is zo elegant en voelt zo natuurlijk aan dat je er meteen aan gewend bent. Zoals je ziet is dit geen technische beschrijving van de iSight. Dat laat ik graag aan iemand anders over. Ik besteed mijn tijd liever aan het spelen met de verpakking van de iSight…

Apple iSight Pagina

Reacties

33 reacties
 • Profielfoto
  Haddock

  Ha, als een kind zo blij dus. Die spelen ook nog uren met de verpakking nadat ze een kado hebben gekregen. ;)

  Veel plezier ermee.

 • Profielfoto
  ElectricCat

  Was bij mij ook zo met de iPod, dat vond ik ook helemaal af zoals die verpakt was.

 • Profielfoto
  araminta

  Vandaag tweede bezorging, en mijn vriendin is hopelijk dan al wakker! En dan is het playtime!

 • Profielfoto
  Joost

  Ennnuuh, hoe doet hij het. Heb je al met iemand Ichat AV gestest? en zo ja, hoe is dat??

 • Profielfoto
  HSL

  ja wel mooi dat ze zo’n zelfde iPod verpakking hier ook bij doorvoeren,.. maar ze zijn echt gek bij apple ik heb laatst een kabel voor mijn nieuwe iPod besteld en verpakken ze dat ook supermooi,.. nou die hadden ze van mij ook zo in een envelop mogen stoppen..:D wel leuk, maar een beetje TE

 • Profielfoto
  dennis

  Ik wil ook een doos! :p ;)

  Dennis:D

 • Profielfoto
  Igor

  klinkt als de iPod-doos en daar was ik ook erg blij mee!!! En daar kijk ik af en toe nog naar… Ohh!! wat is ie mooi! :D

 • Profielfoto
  Mac-ofiel

  Ik heb vanmorgen ook de iSight besteld :D :p

 • Profielfoto
  SvS

  …en ik gooi die iPod doos niet weg, te mooi, staat als enig verpakking die ik bewaar in de boekenkast :D

  Maar… laat ons inderdaad even weten hoe hij werkt ;)

 • Profielfoto
  zakalwe

  Wordt de iSight bij jullie ook zo warm?

 • Profielfoto
  error

  Gisteren had ik TNT al verwacht, ze stonden inderdaad in de hal van het gebouw waar ik woon/werk. Met precies zo’n bruin kartonnen doosje waar de iPod ook in werd verzonden… maar met een andere naam en huisnummer op de bon!

  Blijkbaar nog iemand hier die zo’n ding heeft laten komen…

  Ik verwacht TNT vandaag elk moment…

 • Profielfoto
  Stof

  Zakalwe, ik heb er helaas geen, maar ik heb wel gelezen op Xlr8yourmac.com dat de iSight inderdaad nogal warm wordt. ???

 • Profielfoto
  error

  Boe. Net het trackingnummer bij tnt.com in zitten typen… is de zending naar Stadskanaal verzonden (foute postcode via Apple — terwijl mijn gegevens juist zijn) in plaats van Rotterdam. TNT gesproken… komt de iSight pas morgen.

 • Profielfoto
  Torz

  Zucht… moet nog wachten,bestelling is verzonden..

 • Profielfoto
  Lander

  Ha, juist men iSight uit de doos gehaalt en aangesloten… Schitterend !!
  Wel wordt de iSight na ene video gesprek warm, juist even geprobeert met men nonkel, we hadden er 3 in 1 keer besteld.

  Is gewoon schitterend

 • Profielfoto
  Amsterdam

  Vandaag tweede poging tot leveren iSight op mijn huisadres en hoor net per telefoon dat mijn vriend ‘m heeft aangenomen. Hij kreeg strenge orders van me om het pakketje NIET te openen. Die sensatie wil ik graag zelf hebben LOL yahooooo, dus eh? Iedereen met iSight verwacht ik vanavond in room MacOSX op iChat. CU there…. ;)

 • Profielfoto
  Voodoo

  Gisteren mijn iSight ontvangen en ook ik heb hem met veel genoegen uit zijn doos gehaald. Jammer dat de doos daarna nutteloos is…..:( Vandaag mocht het uitpakken nog een keer doen. Deze keer met een nieuwe iPod die ik kreeg toegezonden ter vervanging van de vorige iPod die onfortuinlijk (ongelukje) kapot was gegaan. Ik kreeg dus een volledige nieuwe iPod!! Inclusief alle accessoires (die ik nu dus dubbel heb) en de Inscriptie die ook op mijn oorspronkelijke iPod stond! :D:D:D Ik heb voor de zekerheid, voor het uitpakken, nog maar even met Apple Support gebeld om te vragen of het klopte ….Wat een Service!

 • Profielfoto
  HSL

  een vriendin van mij gaat volgende week naar amerika, ik denk dat ik gewoon aan haar ga vragen of zij er een voor mij mee kan nemen!!:D

 • Profielfoto
  wvanalem

  Graag zou ik willen weten waar jullie de iSight besteld hebben? Op de Nederlandse Apple site staat nl levertijd 2-3 weken.
  Dank alvast voor jullie reactie

 • Profielfoto
  de.Studio

  heb ik een week geleden besteld bij de Applestore (NL). Gisteren via TNT ontvangen.

 • Profielfoto
  didotcicero

  Heeft iemand ‘m al uitgeprobeerd op een machine die langzamer is dan de vereiste 600 mHz G3? Doet-ie het dan nog of doet-ie dan helemaal nix?

 • Profielfoto
  didotcicero

  Ik heb net antwoord op mijn vraag gekregen bij het installeren van iChat AV:
  “Deze computer is niet geschikt voor video converencing” was de melding van de installer…:(

 • Profielfoto
  MacAttack

  Beetje versteld van de verwondering hier!!!! Het klinkt allemaal zo Apple. Have you guys been switching to intel? :p Het openen van een Apple verpakking is toch altijd een oooooooh waaaaauuuuuw ?! Ik verwacht eigenlijk niks anders van Apple dan dat na de opening van de box je het openingsritueeel wil herhalen door het product terug in te pakken om de sensatie van het openen nog eens te beleven, is it just me? Enkel alleen dat gevoel geeft al een meerwaarde aan je aankoop.

  Stel je voor dat de G5 in bruine kartonnen doos wordt geleverd, dan stuur je die toch onmiddelijk terug naar compaq??? ;)

 • Profielfoto
  hankie

  In de specs staat dat dit mogelijk is. Zijn er al G3 600-maccers die een iSight hebben uitgetest. Je raad al wat ik zelf heb, dus ik ben erg benieuwd. Ik had al een teleurstelling te verwerking toen bleek dat een DV niet onder G3 in iChat AV werkte. Graag uitsluitsel!

  Groet

  Hankie

 • Profielfoto
  error

  Later vandaag kan ik het zelf testen op mijn iBook 500MHz, maar ik heb begrepen dat iSight prima werkt op een G3 met minder dan 600MHz.

  Alleen NIET met iChat AV.

  Met software als QuickTime Broadcaster, BTV en EvoCam is iSight gewoon als (web)camera te gebruiken.

  En volgens mij bestaat er ook chatsoftware die met iSight kan werken op oudere machines.

  Sufr eens naar:

  http://discussions.info.apple.com/webx/isight

 • Profielfoto
  Joris

  Werkt als een zonnetje, ook in iChat AV. Het heeft wel alle power nodig, zie ik aan CPU Usage

 • Profielfoto
  Macteach

  Maar eh… wat DOEN jullie nou eigenlijk met die iSight????
  Wat moet je met zo’n ding wanneer het nog geen gemeengoed is in godsnaam, met jezelf confereren?

 • Profielfoto
  error

  >wat DOEN jullie nou eigenlijk met die iSight

  Vooralsnog spelen en filmpjes maken. Ook wil ik ‘m incidenteel gaan gebruiken als webcam bij speciale projecten.

  Als audio- en videofoon via internet met iChat AV klingt goed, alleen neemt het nog wel even tijd voordat veel mensen om mij heen ook op een dergelijke manier kunnen communiceren.

  Toen ik mijn eerste iPod kocht van 5GB vroeg ook iedereen ‘maar waarom in hemelsnaam 100 cd’s in je binnenzak?’.

 • Profielfoto
  error

  Het valt mij op dat de iSight warm wordt tijdens het gebruik, maar ook als de camere geheel niet wordt gebruikt maar enkel via firewire is aangesloten aan de Mac.

  Met ‘warm’ bedoel ik niet gloeiend heet, maar ook weer niet ‘lauw’.

  Ik neem aan dat dat de bedoeling is.

 • Profielfoto
  henq

  iSight zou beter zijn dan de eerste beste webcam van de hoek.
  Weet iemand een sample filpje om dat zelf te kunnen vaststellen?
  Of can een osx.nl member een qt filmpje beschikbaar maken?
  bvhd

 • Profielfoto
  macfreakie

  Ik zou het vreselijk vinden om zo’n iSight op mijn hoofd gericht te hebben.
  ’t Is net of er elk moment een laser-straal uit kan komen ! ???

 • Profielfoto
  sabbas

  Wat oud dit, en wat is een iSight?

 • Profielfoto
  sabbas

  Oja, gegroet mensen hierboven. Ik kom uit de toekomst waar een iPhone bestaat de iPhone 6 plus en der zijn allemaal nieuwe dingen