Adriaan Mol
Adriaan Mol Nieuws 10 juli 2003

Gratis Open-Source 2D CAD voor Mac OS X

QCad van Ribbonsoft, een gratis open-source 2D CAD systeem voor Linux, verschillende unices en “dat andere populaire besturingssysteem”, is door Gilbèrt Duivesteijn (Nederlander) gepoort naar een native MacOS X versie. Het programma is eenvoudig in gebruik. Kennis van CAD programma’s is niet nodig om met QCad aan de slag te kunnen.

QCad is een onder GPL uitgebrachte, lichte versie van het commerciële product CAM Expert. QCad voor Linux heeft zijn sporen reeds verdiend en heeft bij recenties van Tucow’s Linuxberg en IceWalker de hoogste waardering gekregen. Met de native MacOS X versie van QCad is er een gratis CAD systeem van professionele kwaliteit beschikbaar gekomen voor Apple.

QCad ondersteunt meerdere talen, maakt gebruik van het standaard DXF, HPGL en DNG formaten (compatibel met AutoCad) en kent alle standaard bewerkingen van een 2D CAD programma.

Na het uitbrengen van twee test versies, is op 7 juli de eerste officiële MacOS X release van QCad uitgebracht. Op dit moment wordt nog gewerkt aan een aantal kleine verbeteringen die erop gericht zijn het MacOS X gevoel beter te integreren in het programma. Tevens wordt de “Help” documentatie in alle beschikbare talen toegevoegd.

QCad homepage
Apple Download

Reageer op artikel:
Gratis Open-Source 2D CAD voor Mac OS X
Sluiten