Bug in Mac OS X: Beveiligde screensaver crasht na 5 minuten

20 reacties

Ene Delfim Machado heeft een manier gevonden om je met-wachtwoord-beveiligde-screensaver te laten crashen en terug te komen op je desktop! Hij heeft Apple gemaild, maar omdat hij geen antwoord kreeg heeft hij zijn ondervindingen openbaar gemaakt.

Dat wil ik ook! hoor ik de MacOSX.nl-gebruikers roepen

Er is verder weinig duidelijk over bij welke versies van Mac OS X dit verschijnsel optreedt (en of het überhaupt bij iedereen optreedt); dus mocht jij je screensaver ook hebben laten crashen, reageer!!

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  boelie

  Dit schijnt ook te werken bij Mac OS X.2 server, maar pin me er niet aan vast. Ik weet niet meer waar ik het had gelezen afgelopen zaterdag :0

 • Profielfoto
  PeterMeeuwsen

  Omdat ik toch niets te doen had, maar eventjes getest….

  en inderdaad! Laat even een rekenmachine op je spatiebalk liggen, zet een kop koffie, drink deze op je gemak op en druk op enter….

  wat nou wachtwoord? gewoon direct naar je desktop en verder werken!

  ow ja: ik gebruik 10.2.6

 • Profielfoto
  Missundaztood

  kun je die machines bij de Dixons teminste van hun beveiliging halen.

 • Profielfoto
  PeterMeeuwsen

  Ja, of op school de computer van een docent gebruiken…..

 • Profielfoto
  WebJ

  Dat wordt dus m’n computer uitzetten als ik even wegga, want als die dan opgestart wordt moet je een wachtword invoeren dat niet te kraken is (hoop ik).

 • Profielfoto
  klaasb

  Raar dat het al een tijdje bekend is, en er nog steeds geen update voor uit is gebracht door Apple.

 • Profielfoto
  GrandMaster

  Yep het werkt echt en nog wel minder dan 5 minuten
  das geen goed teken. :angry:

 • Profielfoto
  ElectricCat

  Lullig dat daar niet op gereageerd werd….hij heeft groot gelijk ook dat ie dat openbaar gemaakt heeft die gast.

 • Profielfoto
  dimelot

  wat ik me afvraag: hoe komt er iemand bij om dat te doen, voor langer dan 5 minuten een lettertje ingedrukt houden en dan enter in te drukken. Is dit al vaker voorgekomen dan? Opzicht is het wel goed dattie het bedacht heeft, maar ik zie mijzelf nou niet bv 10 minuten lang op F12 drukken zodat ik kan inloggen op elke account zodat ik elke account kan kraken? (Dit is alleen een voorbeeld een geen realiteit). Begrijpen jullie wat ik bedoel?

 • Profielfoto
  DeX

  volgens mij is het meer per ongeluk gegaan.. dat hij iets op z’n toetsenbord heeft laten liggen, eraf gehaald heeft toen hij bij z’n Mac kwam, en vervolgens op Enter gedrukt heeft:P

 • Profielfoto
  remier

  Als ie het nou via http://bugreport.apple.com/cgi-bin/WebObjects/RadarWeb had gepost, daar krijg nl wel reactie op

 • Profielfoto
  Peter O

  Het heeft gewoon met de tijd te maken waarin de Mac zichzelf kontroleert! In OS-9 gebeurde dit in precies één minuut! Er zullen vast wel meer ongewone zaken te bedenken zijn,
  zoals b.v. op twee toetsen tegelijk drukken als je juist een bepaalde opdracht hebt gegeven. Daar kon je vroegere systemen ook mee over de rode jagen. Nee, het is een utopie om te denken dat in OS-X nu ineens alle mogelijke probleempjes uit de weg zijn geholpen.

 • Profielfoto
  PeterMeeuwsen

  Het werkt niet bij het inloggen, dat heb ik gelijk geprobeerd toen ik het bij mijn screensaver getest had…..

 • Profielfoto
  Jan-Willem

  het werkt nog ook…..

 • Profielfoto
  patricko

  beetje storm in een glas water allemaal, als je fysieke
  toegang tot een computer kunt krijgen ben je uberhaupt al binnen. Je kan een mac ook rebooten en in single user mode
  laten booten, dan ben je root.

  http://www.securemac.com/macosxsingleuser.php

 • Profielfoto
  TLM

  tja maar niet als je de Open Firmware Password util installeert dus.

  TLM

 • Profielfoto
  Jan-Willem

  das ook te om zijlen: hoeveelheid geheugen veranderen opstarteren en pram wissen (tot je 3 boings hoort) en weg is open firmware passwd :p

 • Profielfoto
  Nexus

  Er mag zolangzamerhand wel even een update hiervoor komen hoor. Het is wel een heel stomme bug.

  Ik kan me voorstellen dat heel veel bedrijven hierop vertrouwen als (relatief eenvoudige maar toch aanwezige) bescherming van de desktop omgeving, automatische lock na ’n kwartier ofzo. Da’s binnen veel organisaties een standaard-maatregel.

 • Profielfoto
  Julian
 • Profielfoto
  Tahir19

  hoe kan ik een computer of wachtwoord kraken?? wie kan me helpen? als jullie mij willen helpen voeg me aan msn toe. [email protected].

  Ik hoop dat jullie mij helpen. Alvast bedankk