Apple Maakt $19 Miljoen Winst

6 reacties

Gisteren na het sluiten van de New Yorkse beurzen maakte Apple de cijfers over het laatste kwartaal bekend. Dat gebeurde tijdens een conference call met financiƫle analisten. MacCentral luisterde mee.

Het komt er op neer dat Apple meer omgezet heeft, zowel vergeleken met het vorige kwartaal, als het zelfde kwartaal vorig jaar. De winst is een stuk lager: $19 miljoen dit jaar vergeleken met $32 miljoen in het zelfde kwartaal vorig jaar. Apple legt de schuld onder andere bij de kosten van de Apple Stores, en de hogere prijzen voor TFT schermen en geheugen. Internationale verkoop bedroeg 39% van de totale omzet.

MacCentral Samenvatting
Reactie van TheStreet.com
CBS MarketWatch Reactie

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  meneer de koekepeer

  19 of 32 miljoen dollars, ik vind het allebei wat laag.
  Lijkt mij dat Apple wat aan de overhead kosten moet gaan doen…

 • Profielfoto
  Haddock

  Het lijkt dramatisch zo’n winstdaling maar het feit dat het kleine Apple in deze tijden uberhaupt winst kan maken vind ik toch hoopgevend. Als de economie weer aantrekt en het consumentenvertouwen gaat stijgen zal Apple toch een mooie omzetstijging moeten kunnen maken. Zeker met producten als de G5 en de Music Store die op het punt staan de wereld te veroveren…;)

 • Profielfoto
  Peter O

  Joh.. Cijfers zijn maar cijfers! Er wordt mee geschoven en gegoocheld naar believen. Passiva wordt versneld afgeschreven, er worden nieuwe kostenposten verzonnen waarmee de winst van het moederbedrijf lager uitkomt. Maar de winst van een dochter in een fiscaal aantrekkelijk land wordt gespekt.

 • Profielfoto
  153957

  het blijft WINST , daar gaat het toch om..?

 • Profielfoto
  Elger

  elke cent telt he:) en 19 miljoen zijn best veel centjes

 • Profielfoto
  aToMac

  Apple kan niet veel meer aan de overhead kosten doen. Het bedrijf is behoorlijk afgeslankt en hanteert al een aantal jaar een loon-stop. Heel veel kosten zitten in de R&D. Het lijkt me niet erg slim om hierin gaan te snijden, want zodra Apple niet meer innovatief is, zal de omzet alleen maar gaan dalen tot een nul punt.