Apple Centre Rotterdam van de baan

10 reacties

De Augustus editie van MacFan meldt dat de bouw van het Apple Centre Rotterdam van de baan is. De reden hiervoor zou zijn dat Nanno Steenhuis van Cornerstone Holding na een conflict met Apple de bouw zou hebben afgeblazen. Het conflict zou voortkomen uit de aankondiging van Apple dat de inkoopkorting voor dealers op consumentenproducten opnieuw omlaag gaat.

Apple topman Ton van Garderen, general manager van Apple Nederland, is er van overtuigd dat er een Apple Centre in Rotterdam komt, ondanks het terugtrekken van Nanno Steenhuis uit het project. Apple zou nu op zoek zijn naar een andere partner voor de Apple Centre in Rotterdam.

Er is al eerder gesproken over het Apple Centre in Rotterdam op het forum hier en hier.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  tobiaslf

  Da’s jammer… het is toch ook wel eens leuk om af-en-toe een tempel in te kunnen lopen waar een groot deel van onze hoop op gevestigd is… Hoop op ooit die nieuwe G5… met 23″ cinemadisplay…

 • Profielfoto
  Pn

  tobiaslf, het verhaal is nog niet ten einde .. Apple zoekt nu naar andere partijen. Ik geloof dat ik Adriaan heb horen zeggen dat hij wel wat voor een partnership voelt;)

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Ja, zeer zeker. Alleen vereist dat natuurlijk bakken geld die ik (nog?) niet heb. Wie kan financieel een bijdrage doen, wellicht kunnen we een goed team oprichten? Mail me maar!

 • Profielfoto
  Peter O

  Bekijk eens hoe de dealers er in NL voorzitten! Je moet alle risico’s dragen en van je machines afkomen en Apple bepaalt jouw veel te lage marge! Dat werkt nooit goed. Daarom gaan er nog meer verdwijnen.

 • Profielfoto
  tennapel

  Da’s mooi balen; zoals we in Rotterdam plachten te zeggen. Misschien moet Apple maar eigen retail shops gaan openen, net als in de USA.

  En wat betreft marges etc.; datzelfde geldt ook elke PC dealer. Het marktvolume voor Apple spullen is alleen kleiner, waardoor je niet kan vertrouwen op je doorloopsnelheid zoals de meeste PC boeren dat wel kunnen. En er zitten nogal wat (louche) PC winkeltjes in Rotterdam.

 • Profielfoto
  Stof

  Jammer dat dit de zaak vertraagt, maar ik blijf hoop houden. Desnoods moet Apple NL de zaak gewoon zelf runnen. (Is het meteen de eerste officiĆ«le Apple Store in Europe;) ). Of het moet gewoon een ‘Adriaan Mol Entrerprise’ worden:) .

 • Profielfoto
  artimachead

  Ik vind dat Apple Benelux zich zo langzamerhand de oog uit het hooft moet schamen. De pogingen met Primafoons en Dixons winkels zijn nu niet echt een doorslaand succes. Ik heb ook niet de indruk dat Apple Benelux in zijn huidige bezetting dit ooit gaat bereiken. De meeste leden van dit forum zullen zich wellicht gedragen als de ware ambassadeurs van de Mac. En ik krijg niet de indruk van Apple Benelux dat ze zich daar iets van aantrekken terwijl dit de mensen zijn die Apple in Nederland op de kaart hebben gezet. Met Stonehouse en Chipmunk heb ik goede ervaringen. Zij, met een paar andere, zijn het die Apple het juiste service niveau en feel good geven. Apple Benelux ” Geef het volk brood en spelen ” en u zal er wel bij varen.

 • Profielfoto
  Goes

  of gewoon: pleurt op apple benelux, we doen het voortaan zelf wel!

 • Profielfoto
  druppelstop

  Ik sluit me een klein beetje aan bij Goes… Jammer dat het Apple nederland niet lukt iets nuttigs te doen. Ik wil wel een Apple Center beginnen hoor:-) alleen dan iets hipper.

 • Profielfoto
  ronnie

  machouse woerden gaat een vestiging openen in r’dam met t.d. erbij, op zeker