omt_admin
omt_admin Nieuws 26 juni 2003

TextEdit zal Word bestanden kunnen lezen en schrijven

Panther wordt uitvoerig getest door de ontwikkelaars die een preview-kopie hebben bemachtigd tijdens de WWDC in San Francisco. Hier en daar worden al de nodige illegale Installer-bestanden ter download aangeboden. Het speurwerk levert al behoorlijk wat verschillende nieuwe functies op, die we nog niet gedemonstreerd hebben gezien door Steve. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om met TextEdit Word-documenten te lezen en te schrijven.

Zo is in ieder geval te lezen op Macnews.net. Het schijnt dat TextEdit nog niet helemaal weet wat te doen met sommige door Word gecodeerde bestanden, maar de basisondersteuning is er al wel. De plannen van Apple met TextEdit zijn nog onduidelijk (zal het zover komen dat TextEdit uiteindelijk een Pro tekstverwerker gaat worden met de naam ‘Document’ (onderdeel van iWorks), zoals het gerucht al enige tijd de ronde doet?), maar deze functionaliteit zal voor sommige mensen al voldoende zijn om Office v. X niet meer te gebruiken…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
TextEdit zal Word bestanden kunnen lezen en schrijven
Sluiten